Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Ook op GGZ LinkedIn delen wij berichten waarop je kunt reageren.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Mevr Kim Clijsters on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Heb je moeite om je ex terug te krijgen en vraag je je af waarom ze steeds terugkomen, maar je niet serieus nemen? Zoek niet verder, want Dr. Sacre is hier om u het antwoord en de oplossing te bieden voor uw relatieproblemen. Als krachtige spreukenmaker zonder bijwerkingen kunnen de natuurlijke vaardigheden van Dr. Sacre je helpen je te herenigen met je ex en je relatie ten goede te transformeren.

  Nadat ik de hulp van Dr. Sacre had ingeroepen, kon ik mijn ex weer in mijn leven brengen, en sindsdien heb ik een nieuw niveau van steun, liefde, zorg en respect van hem ervaren. Onze relatie is tot bloei gekomen en hij is een heel ander persoon geworden sinds we weer contact hebben gemaakt. Het enige wat ik ooit wilde was liefhebben en in ruil daarvoor bemind worden, en Dr. Sacre heeft dat voor mij mogelijk gemaakt.

  Als u, ongeacht de omstandigheden, voor uitdagingen staat in uw relatie of huwelijk, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dr. Sacre voor begeleiding en hulp. Je kunt contact met hem opnemen via e-mail op sacretempleofpower@gmail.com, WhatsApp/Bel op +234 907 603 4359, of volg hem op Instagram op @drsacresolution. Zet vandaag nog de eerste stap naar een gelukkiger en bevredigender relatie met Dr. Sacre aan uw zijde.

  Mevr Kim Clijsters

  Go to comment
  2024/07/24 at 8:57 pm
 • From David G. on Deskundigen aan het woord: Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering

  Er heeft een paar decenia lang een tragedy voorgedaan in de ggz. Mensen met vct werden niet erkent, maar kregen het stempel dat ze zelf iets mankeerden. Dit is voor vele de genadeklap geweest. Hun trauma mocht er niet zijn en kon daardoor ook niet helen. Helaas er was te weinig kennis. Gelukkig is er een ommekeer gaande. Ik wens alle dubbele slachtoffers veel sterkte bij hun herstel. Ik ben er ook een zoals jullie, maar ben er bovenop gekomen.

  Go to comment
  2024/07/22 at 6:33 pm
 • From Mustafa Yilmaz on Congres over psychoses op 17 oktober 2024

  is het gratis? aanmelden

  Go to comment
  2024/07/21 at 11:10 pm
 • From Inge van den Hoven on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Helder geschreven tekst.
  Narcisten kunnen alleen maar onder je huid kruipen als er geen of nauwelijks huid is. En dit wetende kun je aan je eigen herstel beginnen van narcistisch misbruik. Met een psychotherapeut die je kunt vertrouwen is dat mogelijk, Het is en blijft hard werken deze leerzame reis en het is zeker de moeite waard.

  Go to comment
  2024/07/17 at 12:40 am
 • From Tineke on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  ik heb een vraag mijn kleindochter is 13 en mijn dochter is hoe ik het denk narcistisch.
  mijn kleindochter zit hier midden in en probeer haar zo veel mogelijk te beschermen.
  mijn vraag is kan ik haar op deze leeftijd vertellen dat haar moeder een narcistisch is?

  Go to comment
  2024/07/13 at 7:01 pm
 • From on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  ik heb een vraag mijn kleindochter is 13 en mijn dochter is hoe ik het denk narcistisch.
  mijn kleindochter zit hier midden in en probeer haar zo veel mogelijk te beschermen.
  mijn vraag is kan ik haar op deze leeftijd vertellen dat haar moeder een narcistisch is?

  Go to comment
  2024/07/13 at 7:01 pm
 • From Em on Column | Karaktermoord: wat is dat nou eigenlijk?

  Ook ik heb de ervaring van karaktermoord en wel door mijn zus, één van de meerdere narcistische exemplaren die mijn levenspad hebben betreden. Het heeft op zoveel vlakken impact dat o.a. mijn jarenlange vriendschappen (30 jaar) als sneeuw voor de zon verdwenen zijn en ik geen contact meer heb met familie.
  Natuurlijk wordt mijn zus in alles geloofd, zo gaat het immers toch meestal!? Niet altijd, maar meestal wel.
  Alleen ervaringsdeskundigen snappen wat de karaktermoord met je doet. Het sloopt je, maakt je soms paranoia, het frustreert, maakt je eenzaam etc. Niet-ervaringsdeskundigen hebben geen idee, kijken veelal liever weg en velen willen er ook liever niks van weten. Geloven dat al die krankzinnigheid van narcistisch misbruik gewoon werkelijkheid is voor veel mensen (zo’n 700.000 per jaar heeft te maken met dwingende controle) verstoort hun wereldbeeld en dat hebben ze liever niet. Ze bagatelliseren je ervaringen en roepen dingen als:”Ze zal het vast niet zo bedoelen” en “Je ziet het verkeerd”. Tuurlijk…..Jaren ben ik door mijn zus uitgekafferd (als er niemand bij was natuurlijk), heeft ze leugens over mij verteld, mensen tegen mij opgezet, heeft ze mij gegaslight en heeft ze ontzettend vals gedrag vertoond naar mij toe (als niemand keek uiteraard). In gezelschap was het een heel ander verhaal, dan kwam er een ander mens naar voren. En dan zeggen omstanders dat ze het vast niet zo bedoeld heeft, om vervolgens geheel mee te gaan in alle laster die over mij wordt verspreid.
  Het doet immens pijn als je zo wordt afgebroken en je kan je niet verweren. Je moet het maar laten gebeuren en vooral uit de fuik blijven van jezelf verdedigen. Hoe onrechtvaardig ook, dat is het beste wat je kan doen. Jezelf verdedigen is voer voor mensen met een narcistische inslag. Het geeft ze munitie om er nog meer scheppen bovenop te doen, een kans die ze zeker niet laten liggen. Maar het voelt afgrijselijk om al die bagger over jou maar te laten gaan, terwijl je van die persoon al zoveel ellende over je heen hebt gehad. En al die pijn die je daarover voelt, moet je verzwijgen. Tenzij je bereid bent om daar weer commentaar op te krijgen:”Ben je er nog steeds mee bezig?” Misbruik maakt je eenzaam, want je vecht vaak alleen je battles. Laat je je toch horen bij wegkijkende niet-ervaringsdeskundigen, dan word je een pain in the ass. Ik moet ook altijd cynisch lachen als ik op tv iemand hoor zeggen dat je moet praten over misbruik. In werkelijkheid levert praten over misbruik veel ervaringsdeskundigen ellende op, omdat de ander het niet wil horen en geloven.
  Het is de onrechtvaardigheid ten top, hoeveel sympathie narcistische mensen krijgen en hoe geschoffeerd slachtoffers worden door narcisten, omstanders en maatschappij, waaronder ook hulpverleners, instanties, politie etc. Misbruik wordt in feite gewoon gefaciliteerd door de maatschappij, omdat wegkijken minder gedoe geeft en gemakkelijker te hanteren is, dan kijken naar de werkelijkheid. Slachtoffers lopen beschadigingen op die ze hun hele leven meedragen en waar ze geregeld tegenaan lopen, maar liever dat voor de maatschappij dan geconfronteerd worden met een duistere werkelijkheid die ze niet willen horen.

  Go to comment
  2024/06/29 at 8:35 am
 • From Anthony De Ruyver on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Klopt als een bus.
  heb zelf 18 maanden in een narcistische relatie gezeten.
  ik zag de liefde va´ mijn leven,
  zij had enkel onderdak nodig, mijn geld, eindeloos veel kadootjes, mishandelde mij ook soms fysiek.

  ik heb 6 maand therapie nodig gehad enkel om al uit mijn suicidale neigingen te geraken…

  Go to comment
  2024/06/28 at 10:09 pm
 • From Tamara on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  ik kreeg vandaag van mijn vriend de mededeling dat hij niet naar de psycholoog moet met een behandelplan voor zichzelf maar dat dat moet om met mij om te leren gaan. Die man heeft mij helemaal stuk gemaakt en ik probeer weg te komen maar moet eerst een plek voor mij en de kinderen vinden. adem in adem uit.

  Go to comment
  2024/06/25 at 10:24 pm
 • From Michael Versendaal on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Ik wilde een heel verhaal schrijven maar het is te persoonlijk. Hoe kom je hier uit? Het ergste vind ik dat ik niks meer kan vertrouwen.

  Go to comment
  2024/06/23 at 11:36 pm