Archief

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Welkom bij ons nieuwe forum. Op verzoek van bezoekers hebben we het oude systeem laten vervallen. We beginnen dan ook met een schone lei.

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Stel hem aan medebezoekers. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie. De redactie controleert de inhoud alleen op spam.

Eerst even registreren om u en onszelf te beschermen tegen spam…

Klik hier als je al geregistreerd bent en het forum in je hele beeld wilt zien


Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

 

 • From Karina on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

  Ik ben vorge week getest op Corona en ik heb Corona. Een week daar voor had ik het gevoel dat er iets in mijn neus zat. Ik klonk verkouden, maar was niet verkouden kon gewoon door mijn neus adem halen. Mijn smaak was ook helemaal weg. Ziek ben ik niet geweest geen koorts. Ik heb long en astma problemen. Mijn smaak gaat op en neer. Dan proef ik weer wat en later weer niks. Ik woon 2 hoog en als mijn beneden buurman rookte en mijn raam staat open rook ik het. 4 december mag ik weer mijn flatje weer verlaten maar ruik niks. Heb altijd een hele goede sterke neus geur gehad. Maar ruik niks meer. Maak mij daar wel zorgen om ben 45 maar mijn geurkaarsen daar kan ik niet meer van genieten. Weet niet hoe ver zo nu op dat gebied zijn met Corona. Maar merk dat dit wel een extra handicap voor mij is geworden. Is mijn neus een beetje vol dan proef ik ook niks. Dit heeft wel grote invloed op mijn dagelijkse leven

  Go to comment
  2020/11/30 at 10:51 pm
 • From Marjolijn on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

  Ik ben mijn reuk kwijtgeraakt door een ongeluk, ruim 12 jaar terug. Je noemde al een aantal dingen die je mist nu. Ik wil nog wel wat toevoegen aan je lijstje: Herinneringen hebben ook een geur. Naarmate je ouder wordt zal je dat steeds meer gaan missen. En het schoonmaken van je huis is helemaal niet bevredigend meer, omdat het nooit meer fris en schoon ruikt als je klaar bent. Eten wat je nooit lekker vond (en daarom niet at) proef je niet meer, dus je eet gewoon mee met de rest van het gezin. Om er na een paar jaar achter te komen dat je toch wel erg veel gezondheidsklachten krijgt, wat terug te voeren blijkt op een voedselovergevoeligheid voor juist dàt eten. Of teveel eten omdat je zoekt naar een verzadigingsgevoel, met overgewicht tot gevolg. Wat voor een parfum moet ik kiezen, als mijn merk van toen ik nog kon ruiken niet meer te koop is?

  Go to comment
  2020/11/30 at 9:55 pm
 • From Hans on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

  Ik herken me in het verhaal hierboven.
  Ook ik heb sinds begin maart mijn reuk en smaak verloren,ik had toen griep verschijnselen maar geen verhoging,ik ben niet in het buitenland geweest,maar heb het waarschijnlijk op het werk opgelopen,waar meer mensen dezelfde klachten hadden.
  Van laten testen was nog geen sprake.
  Sommige reuken heb ik wel zoals uitlaatgassen van mijn scooter ,en een herkenning van mijn deodorant,maar sommige dingen ruiken totaal anders,zoals gebakken vlees,koffie pads maar van smaak is tot op heden nog geen sprake.ook heb ik regelmatig vreemde geuren in mij neus,elke keer andere geuren,ik kan ze niet thuis brengen.
  Zout,zoet,zuur en pittig proef ik wel.
  Volgens mijn huisarts waren dat corona verschijnselen, maar hoefde ik geen actie te ondernemen.
  Ik kon toen wel aan een onderzoek meedoen.

  Go to comment
  2020/11/28 at 11:20 pm