Archief

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Welkom bij ons nieuwe forum. Op verzoek van bezoekers hebben we het oude systeem laten vervallen. We beginnen dan ook met een schone lei.

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Stel hem aan medebezoekers. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie. De redactie controleert de inhoud alleen op spam.

Eerst even registreren om u en onszelf te beschermen tegen spam…

Klik hier als je al geregistreerd bent en het forum in je hele beeld wilt zien


Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

 

 • From Sydney on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

  Beste,

  Voor iedereen die te maken heeft met geur verlies. Helaas vond ik niet gelijke duidelijke informatie online wat jezelf kan doen tegen het geur verlies na een besmetting door Corona. Door het zoeken op internet vond ik een aantal handige websites waar advies wordt gegeven over wat jezelf kan doen om de reuk & smaak bij verlies te stimuleren: 

  https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/hoe-covid-19-patienten-hun-reuk-en-smaakzin-verliezen 
  Youtube film: https://www.youtube.com/watch?v=1tw_bhCSNME 
  Uitleg van een arts en specialist op het gebied van geur – smaak mbt wat je zelf kan doen om de reuk te stimuleren. (wel Engels gesproken). 

  Geur therapie: https://www.kno-winkel.nl/nl/reuktraining.html
  Lees ook info op de https://reuksmaakstoornis.nl/informatie/reuk-en-smaakstoornissen/

  Ik heb zelf een geurset aangeschaft van de kno-shop waarbij ik 2x per dag 4 * 20 seconden aan 4 verschillende aroma’s ruik. Daarnaast heb ik een antioxidant Alfaliponzuur aangeschaft. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Alfaliponzuur een positief effect heeft op het gedeeltes in de hersenen zo ook het gedeelte dat geur & smaak reguleert. Lees op internet nog even over het dit supplement en de werking. In het filmpje en in één van de artikelen wordt hier ook naar verwezen.  

  Uiteraard biedt dit allen geen garantie, maar ik dacht baad het niet dan schaadt het niet. 
  Ik ben nu circa 3 weken verder na mijn besmetting en mijn reuk is weer goed aan het terug komen, zit nu op zo’n 70%. Ik hoop dat het bovenstaande u kan helpen en sterkte gewenst.

  Mvg, 

  Go to comment
  2021/01/14 at 1:11 pm
 • From Bas on In de kijker: narcistische persoonlijkheidsstoornis

  Dit zijn nu de echte geesteszieke wat totaal gewetenloos zijn en ook erna handelen nergens dragen zij verantwoording voor en het zijn altijd de anderen. De hele omgeving word subtiel bespeeld en als de relatie met zon iemand beëindigd is. Volgt altijd een laster campagne. Ze zeggen dat narcisme een spectrum heeft van mild tot kwaadaardig maar na mijn inzichten door persoonlijke ervaringen zeg ik dat 80% gewoon in het Pieter Baan hoort te zitten.

  Go to comment
  2021/01/11 at 10:32 pm
 • From Vinh on Psychiatrie onder de loep in nieuwe documentaireserie

  Mijn persoonlijke ervaringen met GGZ Friesland Jeugd zijn traumatiserend. Ik hoor altijd dat het nu zoveel beter zou zijn maar ik geloof er niets van. Ik ben op mijn achtste opgenomen geweest in een kliniek waar ik slechter uit kom dan ik er in ging. Ik kreeg allerlei verkeerde diagnoses en werd een zombie gemaakt met medicatie. Ik werd in de kliniek wekelijks gesepareerd en vervolgens zien ze de duidelijke gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering, terwijl ze mij aanvullend traumatiseren met dwangingrepen zoals separeren en platspuiten. Ik was niet verantwoordelijk voor het gedrag dat ik als achtjarige had, dat waren mijn ouders. Bijzonder is dat de GGZ nooit goed heeft gekeken naar de rol van mijn ouders in mijn destijdse gedrag. De GGZ had de kinderbescherming in moeten lichten, maar dat hebben ze nooit gedaan. Er bestaat geen pilletje tegen mishandeld te worden.

  Go to comment
  2020/12/28 at 10:44 am