Archief

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

U bent vrij om zich te registreren om u en onszelf te beschermen tegen spam…

 • From A. De Vries on Deskundigen aan het woord: Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering

  Waar kunnen patiënten regio zuidholland-zeeland goed terecht met deze problematiek ?

  Go to comment
  2021/02/28 at 12:46 pm
 • From Muriel Venus on Dissociatie en onderliggend trauma: ervaringen van een therapeut

  Heel herkenbaar en goed verwoord. Uit eigen ervaring is het je veilig voelen en daardoor minder dissociëren een lang proces met vele voorzichtige stapjes.
  Maar o zo rewarding.
  Om hier meer houvast in te krijgen kun je wellicht de boeken van Franz Ruppert lezen. Door hem werk ik met de IoPT (identity oriented psychotrauma therapy) en maak grote stappen. Zelf en met cliënten.
  Zijn inzichten en methode zijn simpel te begrijpen en daardoor snap je wat er gebeurt. Voor het gebruik van de methode is wel oefening nodig, we zijn altijd bewust van de kans op hertraumatisering, dat wil je zoveel mogelijk voorkomen als therapeut.

  Je bent welkom om kennis te maken of uit te wisselen.

  Go to comment
  2021/02/26 at 8:37 am
 • From Barbara van Blanken on Dissociatie en onderliggend trauma: ervaringen van een therapeut

  Heel herkenbaar! Ik ven nu ruim een half jaar therapeut (EMDR-practitioner) van een vrouw met een dissociatieve stoornis met vele delen. We werken met een team van 4. Inmiddels heb ik een aantal boeken gelezen over structurele dissociatie wat me enorm helpt om het therapeutisch proces vorm te geven.
  Ook mijn ruime ervaring als EMDR-therapeut kan ik hier toepassen.
  Het is een zeer intensief proces en de dynamiek die jij beschrijft komen wij ook bijna dagelijks tegen. Maar we vorderen gestaag en ik heb goede hoop dat onze zeer dappere client traumavrij en als een geintegreerd pedoon door het leven kan gaan over een tijdje!
  Heel veel succes en compassie toegewenst!

  Go to comment
  2021/02/25 at 9:30 pm
 • From A.D. on Dissociatie en onderliggend trauma: ervaringen van een therapeut

  Prachtig beschreven, zo echt, oprecht, puur, eerlijk en ook kwetsbaar. Herkenbaar verhaal ook, zowel uit psycholoog zijne rol als (ex)cliënte kant

  Go to comment
  2021/02/25 at 8:53 pm
 • From Bjorn on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

  Heb enkele maanden een milde vorm gekregen van corona. Een zwaar griepje zoals het voelde. Mijn geur is toen volledig weggegaan maar smaak had in nog. Nu na ongeveer een maand na dat ik genezen was zijn de meeste geuren teruggekomen voor ongeveer 50%.
  Een goede 2 weken geleden heb ik een heel vieze geur en smaak gekregen. Kan deze geur niet uitleggen maar kan wel zeggen dat het wel de vieste geur moet zijn dat ik ooit geroken heb. Het is dan ook bij heel veel dingen die zo rieken. Bv ajuin en prei en andere groenten maar dan broccoli niet, echt raar. Bij zowat alle vlees soorten. Charcuterie zoal kippenwit en paardenvlees rieken ook raar maar een milde vorm daarvan. Maar het lastige is als ik naar het toilet moet of mijn zweet riekt ook zo en dan kan je aannemen als dat hetzelfde riekt als je eten dat dat helemaal niet aangenaam is. Nu zit uiteraard mijn eetpatroon helemaal in de war. Koken doe ik meestal maar nu is dat een probleem en in de kamer blijven waar de geur is gaat ook niet. Je wordt er misselijk en ziek van en hebt geen honger meer. Gewoon iets eten omdat het moet.Geurtraining helpt niet. Heb ontstekingsremmers voor mijn rug genomen en kort daarna rook ik deze geuren minder en sommige waren terug. Nu 1 dag later is het nog nooit zo hevig geweest en moet vrijwel waar eten is , zelf soep op het werk , overal van gaan lopen. Het is niet meer te houden. Ben futloos, misselijk en moe en hoop echt dat dit weggaat of ze daar iets voor vinden want dit is echt niet vol te houden !!

  Go to comment
  2021/02/23 at 12:56 pm
 • From Experiment nieuw bekostigingsmodel ggz opengesteld voor alle aanbieders | ggz.nl on Besluitvorming zorgprestatiemodel in afrondende fase

  Lees ook: Experiment nieuw bekostigingsmodel ggz opengesteld voor alle aanbieders | ggz.nl

  Go to comment
  2021/02/23 at 8:30 am
 • From Frans on Over narcisme - deel 3: Hoe met een taboe?

  Ik wil een regressie therapeut ontmaskeren die een kwaadaardige narsist is mishandelde mij en ex heeft ons financieel kapot gemaakt ,fysieke en psychische mishandeling en is ge eindigt met ex als partner omdat deze zelf narcistis is behandeld door haar moeder

  Go to comment
  2021/02/22 at 10:28 pm
 • From Ida on Over narcisme - deel 3: Hoe met een taboe?

  Zo is het Bianca, de herkenning en daardoor erkenning is nog een heel groot probleem, maar met dit soort bekendheid geven hieraan zal er ook hier langzaam een omslag moeten gaan komen. De moeilijkheid is de manipulatieve strategieën die er op na worden gehouden die niet herkend worden omdat er geen kennis is wat narcisten doen en hoe ze het doen. Zij hebben nooit schuld ergens aan en verwijten constant het slachtoffer van zaken die ze zelf doen en hebben geen enkele zelfreflectie. Daarbij wordt de waarheid verdraait door aannames en conclusies die ze zelf trekken en dan als realiteit met overtuiging naar voren gebracht. Er zit een juiste kern in van het verhaal maar de rest is hun zelfverzonnen waarheid om hun imago hoog te houden en de ander te overtuigen. Want kom niet achter de opgetrokken muur van een narcist, dan zie je een klein kind in een volwassen lichaam, die zich ook gedraagt als een stampende kleuter. Deze ware ik moet angstvallig verborgen blijven omdat ze totaal niet met hun gevoel om kunnen gaan en daardoor anderen de schuld geven zodat je hun ware ik niet zal ontmaskeren. Het schaadt hun imago en de vaak bijkomende bravoure die ze uitstralen naar de buitenwereld toe.

  Go to comment
  2021/02/19 at 1:44 pm
 • From Bianca Roelofsen on HvA start met nieuwe master: ggz-verpleegkunde

  Wat een vreemde ‘move’: De opleiding tot VS GGZ is júist gericht op verdieping binnen je eigen beroep. Nu nog meer versnippering (en onduidelijkheid). Ik mis hierin afstemming. Zou V&VN hierin iets kunnen betekenen?

  Go to comment
  2021/02/17 at 11:43 am
 • From Kelly Jarnigan on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  17-2-2021: Dit bericht is verwijderd in verband met niet verifieerbare informatie over een persoon en het delen van contactgegevens van derden. Dit gaat in tegen ons privacybeleid.

  Go to comment
  2021/02/15 at 9:43 pm