Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Ook op GGZ LinkedIn delen wij berichten waarop je kunt reageren.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

  • From Lizet on Carl Gustav Jung en zijn Invloed op Psychologie en Wetenschap

    En toch maken we overal stoornissen van,zoals “maladaptive daydreaming” Wat meer kan worden gezien als INFJ (wat ik ben) en INFP, Dit is geen stoornis maar een kwestie van cognitief en balans erin zoeken,. Voor mij – Oppassen voor de Ni-Ti- loop (dus overdenken/beeldvormend/scenario’s) maar omzetten en je kracht ervan maken en hobby/werk van maken. Dit is ook wat mij erg wegtrekt van GGZ – Al staat deze stoornis nog niet in DSM- hoop ik ook niet dat het daarin komt. Er zijn teveel labels gemaakt en mag allemaal wat menselijker wat mij betreft.

    Go to comment
    2024/12/04 at 10:36 pm
  • From Lizet on Petitie tegen eenzame opsluiting in de ggz

    Politiecel? Wat een onrecht! Dat lijkt me voelen als “victim blaming”- eventueel betrayal trauma/verraadtrauma. Laat staan dat trauma kan ontstaan door een autoriteitspersoon, machtspositie en dat een overlapping is. Dat vergeten we ook bij patiënten die politie thuis over de vloer krijgen, even naar mijn ervaring, suïcidale gedachten en 3 politiemensen in huis en kind-ouder problematiek hebben, ouder zich dan ook als autoriteit gedraagt en niet jouw waarden, politie voelt dan te intimiderend.

    Go to comment
    2024/12/04 at 2:09 pm
  • From Anoniem on Je ziet het pas als je het doorhebt…

    Het valt mij idd. op dat men vaak ontkend dat mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis niet gezien worden als narcistisch (met name bij vrouwen). Uit ervaring weet ik helaas wel anders. Gender-bias!

    Go to comment
    2024/12/04 at 12:08 am
  • From Lijn Schutte on VCT deel 2: Blijvende impact van jeugdtrauma’s op de gezondheid

    Voor iedereen die zich waarneemt als niet gezien en gehoord en die zoekt naar compassie om trauma te helen.
    Bekijk (gratis online) de door SAND gemaakte film “The Wisdom of Trauma”.

    Lees Gabor Maté: de Mythe van Normaal (of een van zijn andere boeken, of Google zijn lezingen). Kijk op de website van Compassionate Inquiry voor trauma therapeuten die zijn opgeleid door Gabor Maté

    Go to comment
    2024/11/30 at 8:59 pm
  • From Lizet on Kwetsbare zorg in gevaar: Hoe de NZa en zorgverzekeraars kleine zorgaanbieders en cliënten onder druk zetten

    Ik denk dat we sowieso eens moeten kijken of we niet teveel gewend zijn geraakt om steeds maar weer een organisatie erbij aan te plakken. Weer een nieuwe aanbieder, commerciële bedrijf, versnippering. Trekken we zo niet juist personeel weg bij GGZ? Hebben we wel zicht op wat er gebeurt, wijzen die kleine organisaties, vrijwillige psychologen evenmin dan niet te snel naar elkaar? In mijn beleving namelijk wel waardoor ik nu juist vast kom te zitten want je wordt gewezen van de ene organisatie naar de ander. Ten tweede merk ik in mijn omgeving ook dat het niet eerlijk verdeeld wordt, heeft iedereen echt elke week iemand nodig, kan dat niet “om de week”, ik zie mij vastlopen met geen netwerk, CVS (door psychologisch trauma) terwijl overbuurvrouw(en), elke dag op de fiets stappen, elke dag iemand langskomt en ik niets maar ook niets krijg. letten we wel op ‘netwerk en hoeveel de persoon qua energie zelf heeft’

    Go to comment
    2024/11/29 at 5:49 pm
  • From Lizet on Informatiebijeenkomsten 'agressie en aangiftebeleid in zorg en welzijn'

    Het komt helaas ook andersom voor. Afhankelijkheidsrelatie misbruiken in zin van “altruïstische/gevoelige narcistische gedragingen/antisociale persoonlijkheidsstoornis. ( “redder’ syndroom) En dus subtiel achter de voordeur, gaslighting, dossier vals schetst, alleen en geïsoleerd achterlaat (zoals 1 op 1 hulp) Denk dat het een samenleving probleem is in alle lagen van het geheel.

    Go to comment
    2024/11/29 at 2:04 pm
  • From Huibert de Jong junior on Kwetsbare zorg in gevaar: Hoe de NZa en zorgverzekeraars kleine zorgaanbieders en cliënten onder druk zetten

    t is ècht een groot schandaal.
    de psychiatrie als ondergeschoven kind.
    in een oorlog om macht,
    met rücksichtslos geweld en een trauma -trigger waar enkelingen hun bevrediging uit halen…
    wie wordt hier nou blij van?
    waar ik woon : niemand.

    Go to comment
    2024/11/27 at 9:36 am
  • From Noëlle on Compass GGZ onder verscherpt toezicht

    Hoezo onder verscherpt toezicht? het is toch duidelijk dat deze organisatie geleid wordt door criminelen? En dat dat al 10 jaar lang gedoogd wordt omdat dit al vele malen gemeld is? Luister anders even naar de podcast “de wetten van Koos” op Spotify.

    Go to comment
    2024/11/23 at 9:19 am
  • From Liesbeth Vleugel on Invloedrijkste psychiaters van Vlaanderen en Nederland

    Bijzonder lijstje.
    Wie heeft dit bepaald?
    Jaap van der Stel is niet eens een psychiater.

    Go to comment
    2024/11/22 at 3:38 pm
  • From Steven on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

    Bij mij is het begonnen na een zware burnout/depressie. Elk jaar gaat het beter, aangezien ik werk aan de verbinding met mezelf. Als ik getriggerd wordt in een existentiële angst komt het opnieuw opzetten. Op die manier is de pijn in mijn lichaam een teken om te stoppen met wat ik bezig ben, en te onderzoeken wat er nu precies gebeurt is. Mijn lichaam is een ongelooflijke gids geworden daardoor. Maar aangenaam is de pijn natuurlijk niet. Het voelt bij mij exact hetzelfde als pijn bij koorts. Pijn bij koorts wordt veroorzaakt door het immuunsysteem dat reageert op ontsteking. Stressresponsen zorgen in bepaalde mate voor laaggradige ontstekingen. Het is me dus al even duidelijk dat het voor mezelf daar met te maken heeft. Het is een lang weg, maar ik heb enorm veel gehad aan psychotherapie (inzicht verwerven in mijn conditionerengen die tegen me werken) én bepaalde vormen van lichaamswerk zoals Somatic Experiencing,, Fascia therapie, Shiatsu,, yoga, ademhalingswerk, … Want alleen door te praten kom je er niet. Het lichaam onthoudt, en genezen is volgens mij zeker mogelijk, door te leren voelen met je lichaam. Succes iedereen!

    Go to comment
    2024/11/18 at 7:01 pm