Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Frits Bovenberg on Meer aandacht voor natuur in geestelijke gezondheidszorg

  Goed dat Ggz.nl hier steeds meer aandacht aan besteed. Uiteraard houd niet iedereen van de natuur. Maar een steeds grotere groep heeft enorme belangstelling voor deze ontwikkelingen. En het is van belang dat je hier zelf voor kan kiezen in de nabije toekomst.

  Go to comment
  2021/10/19 at 12:53 pm
 • From Frits Bovenberg on WHO-rapport: groenvoorziening belangrijk voor mentaal welzijn

  🦚 Mooi dat jullie hier steeds meer aandacht aan besteden. Mijn complimenten. Zie ook www.greenmentalhealth.nl 🦚

  Go to comment
  2021/10/19 at 12:50 pm
 • From Cindyvangenderen on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  Ik heb ook veel last van wekedelen reuma waar is die operatie of terwijl fibromaligie

  Go to comment
  2021/10/15 at 6:26 am
 • From Cindyvangenderen on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  Ik heb ook veel last van wekedelen reuma waar is die operatie

  Go to comment
  2021/10/15 at 6:24 am
 • From Marion janssen on Over narcisme - deel 4: Rode vlaggen

  Mensen het is vreselijk om een partner te hebben die narcist is. Ik ben nu van hem gescheiden maar op een of andere manier zit ik nog steeds in zijn web gevangen
  Het is zo moeilijk om daar uit te komen
  Het heeft een hele grote impact op je leven
  Deel van mijn familie door kwijtgeraakt
  Oordeel niet over een slachtoffer aub als je niet weet wat het betekend

  Go to comment
  2021/10/13 at 11:52 am
 • From Bonnie on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  Ik heb de diagnose ook. Ook had ik hoge ontstekingswaarden waarbij ze eerst aan reuma/ bechterew dachten. Mijn moeder en zus zijn drager van het gen HLA B27, ik gelukkig niet. Ze gaven me biologicals waardoor het slechter ging, eindelijk na mri zagen ze artrose op 3 plekken in mijn nek maar geen bechterew. Wat me nu wel opvalt is dat STRESS de grootste oorzaak is met lage energie reserves. Als dat opstapelt word de aandoening erger. Ik voel de stress gelijk in mijn ruggengraat naar mijn nek tot hoofdpijn aan toe, dan lijkt mijn hoofd in de fik te staan en als ik niet rust, beginnen de verkrampingen, stijfheid, dus pijn. Dit kan doorslaan in verdere onrust van hartritme, ademhaling, buikproblemen. Onrustig wakker worden, angstig of adrenaline gevoel. De constante vermoeidheid is gebrek aan rust. Ook weet ik nu dat mijn (over)gevoeligheid op externe prikkels het al in gang kan zetten. Bijv iemands toonhoogte van stem, licht inval in mijn ogen. Eerst had ik ook de angst voor beweging omdat alles pijn deed, ben je bang om meer pijn te krijgen maar dit blijft een vicieuze cirkel, die je alleen oplost met heeeel veel rust, niet slapen! Dat was ook mijn fout. Rust is geen tv/radio/telefoon prikkels, de stilte (ook in je hoofd) opzoeken en met veel geduld van jezelf en je omgeving je batterij weer opladen! Ik ben nog niet genezen want helaas geeft de arboarts mij juist meer stress. Ik zit in een revalidatie traject en moet verplicht spoor 2 ernaast doen. Het voelt alsof ik 3 fulltime banen heb, omdat ik mijn gezin en huishouden ook meetel. Ik kan niet mijn kinderen in de kast zetten als ik weer zo’n aanval krijg. Jammer genoeg ook niet de arboarts en mijn verplichtingen. Revalidatie leert mij om mijn grenzen aan te geven maar dat word genegeerd, ipv hulp verergert dat mijn proces. Als ik geen grip heb in mijn aandoening hoe moet ik dat mijn “toekomstige” baas uitleggen? Hoe moet ik me concentreren op mijn werk als ik niet eens “normaal” functioneer in mijn dagelijks leven?

  Go to comment
  2021/10/12 at 7:27 pm
 • From Bernolet Patrick on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  Het is een niet te onderschatten pijn . Ik heb het over gans mijn lichaam 😫, zelfs snachts kan ik niet slapen met momenten.
  Ik geraak niet vooruit., ik heb geen inspanning gedaan en toch is mijn lichaam verzuurd en uitgeput. Ik moet me echt in gang sleuren , en dan wordt de pijn iets minder . Maar je kan toch niet constand in beweging zijn , want zodra ik rust, is het weer terug hevig .

  Go to comment
  2021/10/11 at 8:43 pm
 • From vermeij on Akkoord bereikt over nieuwe cao ggz

  is die 500 euro bruto of netto?

  Go to comment
  2021/10/11 at 8:35 pm
 • From Lizet on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Het is alsof ik mijn verhaal wat lees. Een verborgen narcistische vader die mij ook fysiek mishandeld heeft maar achter gesloten deuren, een moeder die nooit voor mij opkwam en nu ook narcistische gedragingen vertoont, een verlenging. Moeilijk is het wel omdat ze meer opmerkingen in het verleden heeft gemaakt wat ik als kind niet snapte en ik niet snapte dat ze het slaan van mijn vader accepteerde ondanks dat ze erbij stond/zat, wel altijd is er niemand anders bij dan alleen hen, de narcist pakt het zo aan. Scheve familiehoudingen, tante die ook narcisme heeft (zus van mijn vader) en andere tantes die ook pleasers zijn/flying monkeys zijn en misbruikt worden in het spel en een beeld voorgeschoteld krijgen van mij die onjuist is. Mijn moederskant zijn meer empathische mensen die rustig zijn maar ook daar worden dingen helemaal niet uitgesproken of sowieso niet met elkaar spreken maar wel in derde kwestie, mijn moeder die nu ook (zelfs naar eigen ouders) neerbuigend doet over familieleden die depressies hebben geeft, een verhevene toon geeft dat en neerbuigend doet over dat mijn opa/oma een sobere begrafenis willen (natuurlijk wel achter de rug om)

  Zelf net het contact verbroken met ouders, bemoeizorg zegt wel narcistische opvoeding maar breken met ouders is nog taboe, idem dito dat ze ‘achter de rug om spreken’ ook accepteren maar dat van een hulpverleenster die ook narcisme heeft (gek genoeg geboden is via mijn vader) maar die daar ook misbruik van maakte omdat ze het wist van verleden van mijn mishandelingen. Financiën van mijn vader kreeg ik ook niet mee, na zoveel pogingen heb ik het via de hulpverlener geprobeerd, wat denk je? het was plotsklaps binnen (want ja aan de buitenwereld moet je het goede laten zien) maar helaas, ik krijg nog steeds niet de goede hulp en sta er alleen voor nu… waar ik nu niet mijn polis krijg van mijn begrafenisverzekering die vastzit aan vaders… die negeert de brief en houd mij weer afhankelijk daarin (maar ik geef ‘no contact’) ik ben echt klaar en dat recht heb ik als ouders giftig zijn voor je.

  Go to comment
  2021/10/10 at 1:14 pm
 • From Otto Rosier on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Ik dacht teveel aan mezelf voor mijn man die me verliet voor een andere vrouw. Ze gingen allebei van me weg. Ik kon geen contact meer opnemen met mijn man. Ik maakte me echt zorgen en ik kon mijn situatie niet zelf oplossen, dus besloot ik op internet te zoeken waar ik veel goede aanbevelingen over Dr Igbinovia vond en ik nam contact met hem op en vertelde hem wat er met me aan de hand was en hij zei me niet meer te huilen of je zorgen te maken. Dr. Igbinovia helpt me met een voodoo-spreuk waardoor mijn man bij me terugkwam en om genade smeekte, dus we zijn nu weer samen. Als je problemen hebt in je huwelijk of relatie, geloof me, Dr. Igbinovia is de beste man om hulp te vragen WhatsApp +12162022709 Viber: +2349071864129 Neem vandaag nog contact met hem op via e-mail doctorigbinovia93@gmail.com Geloof me maar drie dagen zul je het resultaat zien. …….

  Go to comment
  2021/10/06 at 6:39 pm