Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Annemerle on Jongeren vertellen over hun ervaringen met zelfbeschadiging

  ‘Omdat zelfbeschadiging een vorm van communicatie is’

  Er zijn zeer veel redenen voor NSSI. (nonsuicidal selfharm). Dit is er slechts 1.. Er zijn ondertussen ook veel meer onderzoeken over NSSI. Je moet alleen weten waar je moet zoeken.
  Veel mensen die dit doen verbergen het juist. Vaak is het een manier om emoties of lichamelijke gevoelens te reguleren.
  Dat iets wat gebeurt een reden is om te acteren, betekent niet dat het als vorm van communicatie bedoelt is door degene die dit doet.

  Go to comment
  2023/01/29 at 4:40 pm
 • From N.D on Opinie: maak binnen de ggz gebruik van de toegepast psycholoog

  Ik wil al ongeveer 1 jaar starten met de studie toegepaste psychologie deeltijd, echter is het moeilijk om iemand te vinden die mij wil beoordelen? Gemiste kans voor de stijgende mentale klachten binnen de maatschappij!

  Go to comment
  2023/01/14 at 2:24 pm
 • From Romy on Campagnevideo vraagt aandacht voor stigma op psychoses

  Ter aanvulling:* B6 vergiftiging ….breekt niet af.

  Go to comment
  2023/01/14 at 11:48 am
 • From Romy on Campagnevideo vraagt aandacht voor stigma op psychoses

  Naast psychische belasting graag ook onderzoek, doen naar gluten intolerantie (waar in 1950 al mee gestart werd). B6 afbraak,> B3 aanmaak en psychoses.

  Go to comment
  2023/01/14 at 11:44 am
 • From Lavendeltje on Opinie | De narcist; monster of mens?

  Hoi,
  Ik vind deze benadering juist wel verhelderend. Inzicht in hoe een narcist leeft, denkt en voelt. Los van het feit dat ze vreselijke dingen zeggen en doen. En ik hen zeker als parasieten ervaar.
  Het van deze kant bekijken geeft me ook het gevoel dat ze niet zo sterk zijn als ze lijken. Maar lege hulsen die niet gelukkig zijn, even kort gezegt , daar komt hun gedrag vandaan. Hun eigen eigen pijn projecteren op hun omgeving.
  Zielige hoopjes mens. Waarvan je niks persoonlijke moet aantrekken. Het bij hun laten. En wat is dat moeilijk zeg.

  Go to comment
  2023/01/10 at 5:27 pm
 • From Caroline Zwijnenburg on Campagnevideo vraagt aandacht voor stigma op psychoses

  Dank jullie wel voor deze video. Fijn dat er meer info over dit onderwerp komt zodat er meer ruimte voor gesprek kan komen.

  Hoe nodig is een brederere beeldvorming dan er “normaal”gesproken in de media over psychotische personen geschreven wordt!

  Er is vooral inzicht in en begrip voor iemand die een psychose beleeft of achter zich heeft nodig. Betere herkenbaarheid in de aanleiding; de signalen vooraf en begeleiding op deze waarschuwingstekens, zou mijns inziens ook zeer helpend zijn.

  Het zou dan zomaar eens kunnen dat het niet zover hoeft te komen dat iemand in een psychose belandt en gewoon verder kan met zijn/haar leven. Zonder, zoals de film laat zien, al het verlies wat een psychose met zich meebrengt,

  #beeldvorming#psychose#ervaringsdeskundigen#bespreekbaar#kwetsbaar

  Go to comment
  2023/01/09 at 4:09 pm
 • From Lianne on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Wouw, deel 1 bedankt, terwijl je ik dit lees lig ik dus wakker door wat iemand heeft gezegd en gedaan. Iemand in mijn kennissen kring heeft dus mij aangerand en verkracht. Eerst ging hij zielig doen, toen mocht ik heel veel geld houden, en toen hij door had dat hij grip verloor begin hij tegen mijn naasten te praten. En natuurlijk moest ineens dat geld terug. En ik was een dief en een leugenaar en ik stond erbij toen hij praatte met mijn vriend. Alles maar dan ook van alles word erbij gehaald en overheen gelult. En alles en allles lag aan mij. Ik zelf had hem de kop gek gemaakt en dan vraag ik je man van 70 ik ben 40, nou gewoon bah. En dan zeg je oké geef het geld terug dan is het ook niet genoeg. Want dan moet er nog meer en nog sneller en allemaal zo walgelijk. En begint hij dat je dit hebt gedaan en dat en dat er toch ook dingen aan mij moeten liggen want… en zo door. En ja eerst was ik ook boos op mijn vriend want hallo hij geloofd hem deels. Maar ik lig sinds het laatste telefoontje wakker van alles wat hij zegt. In mijn onmacht zei ik ook dan doe ik gewoon aangiften want ik ben het zat. Nou dat ging hij dan ook doen en zou het wel slecht met me aflopen want dan was ik straks alles kwijt. Hoe hij dat bedoelde zei hij niet zelfs niet na dat mijn vriend het nogmaals vroeg. Maar ik leefde in een fantastische wereld en dat soort dingen. Heb geen idee wat ik moet doen maar wil er heel graag van af.

  Go to comment
  2023/01/08 at 1:40 am
 • From Hannah van Welzenis on Opinie | De narcist; monster of mens?

  Met exuces van mij Hannah hoor omdat ik mijn vorige mail hebt gestuurd doormiddel van een dissiociatie heen .

  Go to comment
  2023/01/03 at 10:40 pm
 • From on Opinie | De narcist; monster of mens?

  Vreselijke mensonwaardige situatie was het voor mij , en ik zie het ook bij haar van Eveline hoor op 30 november om 12:35 afgelopen jaar he ? Terwijl er begin het jaar beloofd werd dat aan dat eind van dat jaar de politie een vrouw mocht weten dat de politie zou de man des huizes mee zou nemen voor al dat het een misdrijft zou komen ! zouden zij (de politie ) hem de man dus , hem in het gevang houden , zodat de vrouw des huize ook bekomen mocht van de heftigheid van de ruzie en omstandigheden he ?Maar helaas was dat net nadat ik gevlucht was uit mijn huisje van Jurriën Doze ! ik noem zijn naam gerust hoor , omdat ik nu in 2023 nog steeds denk dat hij in leven is he naast me zit alsof hij nog iets te zeggen heeft op buitenlanders he omdat ze een andere huid hebben tja wat beziel je toch en ik moest mn mind houden ! als we in de stad liepen en er kwam een ouder echtpaar lang ons tegemoed met een hoofddoek dan waren dat ws. turken of marokkanen maar zodra ze langs ons waren spuugde hij ze na !ik voelde mij schuldig hoor !dat doe je toch niet ?? afschuwelijke situaties meegemaakt zo met hem !
  En heus dat spijt me hoor ! spijt voor iedereen die dit hebt moeten =ervaren hoor .

  Go to comment
  2023/01/03 at 10:36 pm
 • From pauline luiten on Ervaringsverhalen | De hulpverlener die het verschil maakt

  Hoi Inger, wat een mooi verhaal. Ik zou je daar graag een keer over spreken, ivm een project wat ik mee bezig ben.

  Go to comment
  2022/12/29 at 9:20 am