Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Thomas de Peinder on BRANDSTOF: nieuwe documentaire over burn-out bij jongeren

  Jongeren zijn welkom in de natuur en onze natuurwandelingen. www.wandelogie.nl

  Go to comment
  2022/10/02 at 7:20 am
 • From on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Als kind heb ik een eetstoornis ontwikkeld vanwege mijn narcistische moeder. Op mijn 18de ben ik losgebroken van haar en hield contact vanwege mijn vader en later de kleinkinderen. Het ging jaren goed totdat ik op mijn werk een ubernarcist ofwel een psychopaat tegenkwam die iedereen tegen mij opzette uit jaloezie en zelfs een collega van mij de dood injoeg omdat hij me hielp. Zij heeft zich in mijn gehele familie en vriendenkring geïnfiltreerd en doet zich voor als zielig slachtoffer. Mijn narcistische moeder en schoonmoeder en wat overige narcisten om me heen lopen met haar weg en beschermen haar ten koste van mij en mijn gezin. Alles hangt aan elkaar van leugens en bedrog. Als psycholoog heb ik jarenlang aangageven in de GGZ dat eetstoornissen en andere verslavingen systemisch zijn en komen door de invloed van een narcist in het familiesysteem. Het is jarenlang genegeerd en tegengehouden door narcisten binnen de GGZ. De psychopatische vrouw die achter mij aanzit heeft daar aan mee geholpen door haar machtspositie hiervoor te misbruiken. Ik weet dat zij een heel netwerk heeft aan politici, wetenschappers en hoge ambtenaren in de GGZ, jeugdhulpverlening, politie en bij het OM, die dit soort inzichten tegenhouden en narcisme en psychopathie onbehandeld willen laten. Kortom het is veel erger dan we denken. Narcisten en psychopaten aan de top houden informatie hierover achter en zorgen ervoor dat slachtoffers overal alleen komen te staan. Dit is een netwerk van vrouwelijk en mannelijke psychopaten die gezamenlijk in stand houden dat zij hun duistere zaken kunnen blijven doen. Ik geloofde nooit in complotten. Totdat ik hier zelf mee te maken kreeg.

  Go to comment
  2022/09/27 at 1:24 pm
 • From on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Als kind heb ik een eetstoornis ontwikkeld vanwege mijn narcistische moeder. Op mijn 18de ben ik losgebroken van haar en hield contact vanwege mijn vader en later de kleinkinderen. Het ging jaren goed totdat ik op mijn werk een ubernarcist ofwel een psychopaat tegenkwam die iedereen tegen mij opzette uit jaloezie en zelfs een collega van mij de dood injoeg omdat hij me hielp. Zij heeft zich in mijn gehele familie en vriendenkring geïnfiltreerd en doet zich voor als zielig slachtoffer. Mijn narcistische moeder en schoonmoeder en wat overige narcisten om me heen lopen met haar weg en beschermen haar ten koste van mij en mijn gezin. Alles hangt aan elkaar van leugens en bedrog. Als psycholoog heb ik jarenlang aangageven in de GGZ dat eetstoornissen en andere verslavingen systemisch zijn en komen door de invloed van een narcist in het familiesysteem. Het is jarenlang genegeed en tegengehouden door narcisten binnen de GGZ. De psychopatische vrouw die achter mij aanzit heeft daar aan mee geholpen door haar machtspositie hiervoor te misbruiken. Ik weet dat zij een heel netwerk heeft aan politici, wetenschappers en hoge ambtenaren in de GGZ, jeugdhulpverlening, politie en bij het OM, die dit soort inzichten tegenhouden en narcisme en psychopathie onbehandeld willen laten. Kortom het is veel erger dan we denken. Narcisten en psychopaten aan de top houden informatie hierover achter en zorgen ervoor dat slachtoffers overal alleen komen te staan. Dit is een netwerk van vrouwelijk en mannelijke psychopaten die gezamenlijk in stand houden dat zij hun duistere zaken kunnen blijven doen. Ik geloofde nooit in complotten. Totdat ik hier zelf mee te maken kreeg.

  Go to comment
  2022/09/27 at 1:24 pm
 • From Ron van Dam on In het brein van de bedrieger: meesteroplichters onder de loep

  Waar is het opgenomen?

  Go to comment
  2022/09/26 at 9:53 pm
 • From sylwia anna komorowska on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  ik heb ook fybromylagie,sinds voorig jaar het is best pijnlijk en vermoeiend,uitputend,en je kan er niks tegen doen ,

  Go to comment
  2022/09/20 at 4:43 pm
 • From Marielle on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

  Hier nog 1, corona gehad met oudjaarsdag en nieuwjaarsdag geen smaak en reuk meer, pff ben het zo zat, inmiddels proef ik wel wat en ruik ik wel wat maar heel veel is vervormd en vies het lijkt wel of m’n brein in de war is! Groenten en thee die naar elektriciteit ruiken vlees proef ik niet of rare smaak gekookt ei proeft naar gloor, en veel dingen proef en ruik ik ook niet, En ja.. dan vraag je je wel af komt dit nog wel goed.. hulp van dokters/artsen is er tegenwoordig bijna niet meer, geen tijd te druk of ze weten het niet.. dus mijn hoop vervliegt zo langzamerhand wel…

  Go to comment
  2022/09/19 at 12:41 pm
 • From Willem Swart on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Kleine reactie.
  binnen een narcistiese relatie is het zeker niet waar twee vechten twee de schuld hebben.
  Ik ben zelf hsp en heb nog nooit iets tegen haar kunnen inbrengen.
  Bijna dertig jaar heeft deze marteling geduurd. Kon je niet weg, nee. Vraag niet waarom dat heb ik mijzelf zo vaak gevraagd.

  Go to comment
  2022/09/17 at 1:09 pm
 • From G Folting on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Mijn zus heeft al lang een relatie. Meer dan 20 jaar. Vanaf het begin heeft mijn zwager duidelijk gemaakt dat zij niet meer kan afspreken met vriendinnen, mijn moeder of met mij als zij een relatie met hem heeft. Als ze dat toch doet dan zou er iets met haar gaan gebeuren. Over de jaren heen bepaalt hij waar ze op vakantie gaan en wat ze gaan eten. Zij krijgt van alles de schuld. Hij blijft benadrukken de dingen die zij niet kan. Toen zij op het werk in het zonnetje gezet werd kon hij dit niet uitstaan en zij dat hij ook binnenkort in het zonnetje wordt gezet. Mijn zwager is ook een pathologische leugenaar. Het heeft jaren geduurd voordat ik hier achter kwam. Mede doordat wij zeer intensief contact hebben gehad. Weekendjesweg, dagjes weg en vakanties. Alles wat hij doet is gericht op aandacht. Mijn zus gelooft alles en is heel beïnvloedbaar. Ik ben meerdere malen tegen hem ingegaan. Sinds juli 2021 heeft hij de teugels verder aangetrokken. Ze belden niet meer op en kwamen niet meer langs. Mijn moeder en ik hoorde niets meer van mijn zus. In januari dit jaar heeft mijn zus laten doorschemeren dat het haar verboden is om contact met ons te hebben en dat er dreigementen zijn gebruikt, het afgelopen jaar heb ik gesmeekt om een oplossing. Ik heb aangegeven een mediator te willen betalen. Ook aangegeven dat de gezondheid van onze moeder niet goed gaat door deze situatie. Een keer heb ik ook gezegd voor de trein te springen. Ook het voorstel gedaan om wel met onze moeder contact te hebben en niet met mij. Er kwam geen enkele reactie. Mijn moeder ligt nu voor de tweede keer in 3 weken in het ziekenhuis. Haar gezondheid gaat achteruit. Het is voor mijn zus geen aanleiding om haar te bezoeken of mij te vragen hoe het met haar gaat. Ik heb veel gelezen over narcisme. En ik kan alles afvinken.. ik denk echt dat mijn zwager narcistische trekken heeft. Ik ben radeloos weet niet meer wat ik moet doen. Mijn zus ziet het zelf niet wat voor hufter het is. Een paar maanden geleden heb ik weer een poging gedaan en aangegeven dat wij altijd een hecht gezin vormden en dat deze situatie voor ons niet wenselijk is. Mijn zwager zei dat ie tussen de regels door kan lezen. Als ik zeg dat wij uit een hecht gezin hebben dan bedoel ik eigenlijk dat hij uit een niet hecht gezin komt. Ik was verbijsterd, Als alles wordt omgedraaid dan is er geen communicatie meer mogelijk. Kunt u iets van advies geven? Ik sta hier elke dag mee op en ga hier mee naar bed. Ben hier 24 uur per dag mee bezig. Ik voel me schuldig naar mijn lieve moeder dat ik haar dit verdriet niet heb kunnen besparen. Ze is 82 jaar en de liefste moeder van de wereld. Zij verdient het niet om door haar jongste dochter en schoonzoon als een vuilniszak te worden behandeld. Mijn zus heeft een paar maanden terug de schuld op zich genomen en gezegd dat zij samen hebben besloten om niets meer te laten horen. Mijn moeder trok wit weg. Ze vroeg waarom dan? Dan moet er iets zijn voorgevallen. Mijn zus werd vuurrood en bleef naar de grond kijken. Ze heeft hier niet op geantwoord,

  Go to comment
  2022/09/10 at 1:00 pm
 • From Paul de Bruijn on Column | De ggz is ziek, en niet zo'n klein beetje ook... (deel 2)

  Jack, helemaal eens!

  Go to comment
  2022/09/09 at 4:25 pm
 • From on Column | De ggz is ziek, en niet zo'n klein beetje ook... (deel 2)

  Jack, helemaal eens!

  Go to comment
  2022/09/09 at 4:25 pm