Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Deedee on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Twee kijven twee schuld is in een narcistische relatie misschien niet waar. Maar wat ik wel heb gemerkt bij de personen die in de ban komen van een narcist is dat zij nog wel iets te verwerken hebben. Zij laten dit wel toe. Sterke mensen maar wel.pleasers ….oorzaak begint vaak al in de jeugd en teruggaan hoe je bent opgevoed, ontwikkeld, welke rol je had thuis en op school etc is erg goed om erachter te komen waarom wij dit gedrag toelaten en al.onze grenzen voorbij gaan. Terwijl we echt wel van binnen voelen dat het niet klopt…angst om te verliezen…of.mij lukt dit wel zijn voor mij belangrijke zinnen die ik had.

  Go to comment
  2021/04/18 at 1:35 pm
 • From Ina Wintermans on Nieuwe polikliniek biedt hulp bij afbouwen van antidepressiva

  Wat kan ik doen om een afspraak te krijgen.

  Go to comment
  2021/04/17 at 1:15 pm
 • From Martijn W. on Experiment basisinkomen: meer financiële, fysieke en mentale balans

  Er is, hier gelukkig iets minder dan in de Verenigde Staten, een diepgeworteld wantrouwen tegen arme mensen. Die zullen wel lui zijn, of dom, denken de meer gefortuneerden. Tegelijkertijd blijkt uit andere onderzoeken steeds weer dat mensen die het voor de wind gaat dat veel vaker aan hun eigen inzet toeschrijven dan bijvoorbeeld een stabiel gezinsleven of een startkapitaal van de ouders. Dus IK ben rijk omdat ik hard werk en JIJ bent arm omdat je lui bent. Maar wie arm is kan nooit investeren, zelfs niet op kleine schaal. Wie geen geld heeft om een aanbieding van 20 WC-rollen van omgerekend 25 cent per stuk te kopen voor 5 euro, koopt dan voor 1 euro twee rollen en betaalt dus twee keer meer per rol. Hetzelfde kan gelden voor bijvoorbeeld wasmiddel. Dat tikt aan. Een vriezer kan ook zo’n geldbesparing zijn om dat die je in staat stelt groter en dus voordeliger in te kopen, maar die kost ook geld en stroom. Twee simpele voorbeelden van de manier waarop arm zijn best veel geld kan kosten.

  Steeds weer blijkt uit die experimenten dan maar een klein deel van de ontvangers ‘het er van neemt’ door minder uren te gaan werken. En dan nog is dat betwistbaar, want werken aan kunst, muziek, een boek of mantelzorg verlenen is ook waardevol. Maar de geestelijke rust stelt ontvangers vaak in staat om zaken op orde te brengen, te investeren in opleiding (of zelfstudie/zelfverbetering zoals leren koken) en uiteindelijk verder te komen. Die mensen gaan meer verdienen en zo komt (een deel van) het UBI weer terug als extra inkomstenbelasting (en een enorme besparing op allerlei zorg en uitkeringen, plus de controles daarop). En voor de rijken die het krijgen geldt dat zeker: die leveren het overgrote deel van het bedrag dat ze niet nodig hebben weer in via de belasting. Het wordt tijd voor een UBI. Wie het niet wil, mag het altijd nog afwijzen.

  Go to comment
  2021/04/13 at 11:20 pm
 • From on Experiment basisinkomen: meer financiële, fysieke en mentale balans

  gelijk invoeren hier

  Go to comment
  2021/04/10 at 12:34 pm
 • From Bertus Amelink on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Heel herkenbaar, zeker in de context van vechtscheiding en ouderverstoting. Wat mij enigszins stoort in dit artikel is de morele lading. De narcist wordt moreel gediskwalificeerd, en dat komt tegemoet aan de wens van de ‘prooi/slachtoffer’ (de woordkeuze is veelzeggend…), maar is niet het gegeven dat het een persoonlijkheidsstoornis is, dat de narcist wordt ‘vrijgepleit’? Hij of zij is ziek, bijgevolg ontoerekeningsvatbaar.

  Go to comment
  2021/04/10 at 9:59 am
 • From Marloes Kuit on Experiment basisinkomen: meer financiële, fysieke en mentale balans

  Ik juich dit zo toe! Ik geloof echt dat het zo werkt, voor de meeste mensen althans. De politiek denkt helaas in beperkingen ipv in mogelijkheden. Gaan uit van slechte intenties ipv goede. Zolang die ommezwaai in denken niet veranderd en de VVD hun focus blijft houden op mensen die niet op een goede manier gebruik zullen maken van een nieuw systeem, zal het nooit voet aan de grond krijgen hier in nederland. Allemaal belachelijke regeltjes gericht op fraudeurs en profiteurs ipv hun aandacht te richten op de mensen die zich wel willen ontwikkelen en het goed doen.

  Go to comment
  2021/04/09 at 8:44 pm
 • From Leo Hollander on Experiment basisinkomen: meer financiële, fysieke en mentale balans

  Het onderschrijft de stelling dat een tekort aan inkomen het zoeken naar geluk en zingeving in de weg staat. Toch lijkt het erop dat krachten die streven naar meer welvaart dat wat een mens gelukkig maakt, in de weg staat…

  Go to comment
  2021/04/09 at 11:11 am
 • From Ieberich de Klein on Over narcisme - deel 4: Rode vlaggen

  Paul Verbeek, zèker geen onzin! Zelfs wanneer jouw beschuldigingen aan het adres van de Auteur waar zijn..
  Narcisten zijn erg goed in het uitlokken van aggressie en zijn erg goed om inhoudelijk niet te reageren en te ontwijken en een bepaalde -normaal- te schetsen waar die ander dan zèker niet aan voldoet.

  Go to comment
  2021/04/09 at 9:17 am
 • From Erna on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Ik lees wat mij is overkomen. 7 jaar in een vechtscheiding . Alles wat wij deden was dacht ik SAMEN tenminste die spiegel werd mij altijd voorgehouden. Maar SAMEN was meneer zelf. Ik heb toch heel veel van deze man gehouden door hem te adoreren. Ik zag tegen hem op maar maakte mij kapot. Zijn denken was zijn waarheid en daar kon ik het mee doen. 🥲

  Go to comment
  2021/04/09 at 7:55 am
 • From Ivy Sharrard on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Ik heb het geluk dat mijn advocaat hem doorziet en hij op leugens en rare acties betrapt is en ik een paar mensen heb die het weten en herkennen. En ik heb mijn verhaal gedaan. Toch ben ik bang. Ik maak me zorgen als ik zie dat hij voor 5000 mensen (facebook) een uitgebreide show ophangt om nieuwe slachtoffers te krijgen. Hij stelt zich op als slachtoffer (nu van PTSD) maar hij is spiritueel narcist/therapeut en zeer begaafd in het laten voelen en zien van dingen bij kwetbare mensen. Ik maak me zorgen om mijn leven en alle mensen die kwetsbaar zijn. Ik maak me zorgen om de wereld zolang hij erin rondloopt. Ik was 19 toen ik met hem in contact kwam. Hij was NEI therapeut en deed exorcismes. Ik ben nu 37 en heb de afgelopen 6 jaar als een slaaf als zijn echthenote en ‘dochter’ geleefd. Het eindigde met mijn vraag om professionele hulp gevolgd door mesbedreigingen en daarna de politie en omgeving vertellen dat ik psychotisch ben en hij niks meer voor me kan doen. Hij draait nu ineens alles om en vertelt dingen die ík voel alsof híj ze meemaakt! Hij doet mijn zenuwtrekjes na waar hij vroeger commentaar op had (in eigen handen knijpen). Maar hij doet alles zo knap. Hoe kan hij alles altijd weten? Het lijkt alsof hij gedachten kan lezen. Ik vind het zo eng. Waarom kan de politie hier niets tegen doen.

  Go to comment
  2021/04/09 at 1:15 am