Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From W. van der Meer on Polyvagaaltheorie steeds populairder als verklaring voor psychische problemen

  De polyvagaaltheorie is niet verdedigbaar. Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Polyvagal_theory . Ik vind het verontrustend dat de GGZ zo klakkeloos deze theorie deelt.

  Go to comment
  2023/11/30 at 12:15 pm
 • From Natalie Reuvers on Meer bekendheid nodig voor nummer zelfmoordpreventielijn

  er wordt niet opgenomen!

  Go to comment
  2023/11/25 at 5:11 am
 • From Milou on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Graag anoniem, om mijn nichtje te beschermen. Hoe ziek kun je als ouder zijn. Ik wil mijn nichtje beschermen.. Op haar 15 e is zij haar getuige geweest dat haar vader haar moeder geprobeerd heeft te wurgen, Zij hebben tegen haar gezegd, dat ze dit nooit en nooit tegen iemand mocht zeggen. Hoe traumatisch is dat. Mijn nichtje inmiddels 34 wilde het gezin beschermen. Nu wordt ze opgesloten bij haar ouders. Zij wordt nu beschuldigd, dat zij de rotte appel is, Inmiddels verbannen van haar broer en zussen door haar zieke ouders,mijn zus met haar man. Ze heeft een enorm trauma opgelopen en ik vertrouw haar vader voor geen meter.
  Ik wil haar zo graag helpen, zij wordt nu opgesloten bij haar ouderlijk huis. Mijn broer en zus geloven mij niet. Ik wil haar zo graag beschermen. Mijn zwager is geestesziek, Wat een terreur, zijn is gewoon ernstig beschadigd, Wat gestraft moet worden.
  Te erg voor woorden, wat een zieke gestoorde mensen heb je toch!
  Graag advies, zij is in gevaar en ik vertrouw mijn zwager voor geen meter!

  Go to comment
  2023/11/21 at 6:19 pm
 • From Wybren on Over narcisme - deel 4: Rode vlaggen

  jammer dat vaak de narcist als kwade wordt gezien en ook niet als slachtoffer.. ik lees alleen maar wegwezen! lekker egoistisch, zo los je het probleem of inzicht bij diegene niet op en kunnen er meer slachtoffers bijkomen.. ‘de narcist ‘ wil misschien ook wel anders maar kan dat niet zomaar kan door bijv. de gevolgen van emotionele verwaarlozing..

  Go to comment
  2023/11/18 at 7:40 pm
 • From Silvia on Overheidscampagne huiselijk geweld besteedt te weinig aandacht aan psychisch geweld

  Het is buitengewoon schrijnend te noemen dat hier zo weinig aandacht voor is. En dat terwijl de gevolgen van mentale-, psychische- en/of emotionele mishandeling zeer diep ingrijpen. Ik ben zelf slachtoffer van psychische partnermishandeling en ik heb (evenals mijn kinderen) na ruim drie jaren nog steeds te maken met de gevolgen van het (door professionals) onvoldoende herkennen van deze vorm van mishandeling (de mishandeling sleept voort onder het oog van de hulpverlening). Omdat mijn gezin te maken heeft gehad met huiselijk geweld en er vele meldingen zijn ontstaan bij Veilig Thuis, ben ik in de molen terecht gekomen om een bijdrage te leveren aan onderzoek. Dit bestond uit het invullen van vragenlijsten zodat men beter inzicht krijgt en werk kan verbeteren. Op de website van Veilig Thuis valt psychische mishandeling, verwaarlozing, vernedering of overmatige controle zeer duidelijk onder huiselijk geweld waartegen Veilig Thuis suggereert iets te doen. Quote van de website https://veiligthuis.nl:

  Wat kun je doen als het thuis niet goed gaat?
  Huiselijk geweld kan op veel verschillende manieren voorkomen. Je kunt denken aan (fysieke of psychische) mishandeling, seksueel geweld, verwaarlozing, vernedering of overmatige controle. Gebeuren er bij jou thuis dingen waardoor je je niet veilig voelt? Is er bijvoorbeeld iemand thuis die boosheid met geweld afreageert op een partner, een kind, ouder of een huisdier? Dan is het goed om contact op te nemen met Veilig Thuis. Hoe eerder, hoe beter. Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met kindermishandeling, huiselijk geweld of ouderenmishandeling.

  Ik heb reeds twee keer meegedaan aan het onderzoek. Het invullen van de vragenlijsten nam (voor mij) per keer ongeveer een uur tijd in beslag. Bij de eerste keer (in 2021) viel mij op dat slechts (!!!) 5% van de vragen betrekking had op mentale-, psychische- of emotionele mishandeling, verwaarlozing, vernedering of overmatige controle. Ik heb deze tekortkoming als aanvulling meegegeven in het onderzoek; dat wanneer je die gebieden niet uitvraagt, er totaal geen goed beeld ontstaat van de realiteit en de onderzoeksresultaten dus waardeloos zijn. In de ’tweede ronde’ voor het onderzoek (2022) had men geen enkele aanpassing verricht in de vraagstelling. Hierin werd wederom maximaal 5% besteedt aan mentale-, psychische- of emotionele mishandeling, verwaarlozing, vernedering of overmatige controle. Heel fijn (!) dat de mensen van ‘het Verdwenen Zelf’ hier voor opkomt en hiervoor blijft opkomen. Het is heel erg nodig! En ik ben jullie heel erg dankbaar.

  Go to comment
  2023/11/14 at 5:58 pm
 • From Anoniempje on Huiselijk geweld | ‘Waarom ging je niet weg?’

  Zit nog in deze situatie en zonet werd ik nog belachelijk gemaakt door hem bij zijn collega’s. Ik zei, vind hij het normaal dat hij fysiek gewelddadig tegen me is en me manipuleert…. Reactie waarom ga je niet weg gevolgd door ik ken je niet maar het beeld dat ik van je heb is niet goed…. Wat? Omdat ik voor mezelf opkom? Mishandelen van vrouwen door een alcoholist wordt blijkbaar aanvaard

  Go to comment
  2023/11/13 at 2:16 am
 • From on Column | Karaktermoord: wat is dat nou eigenlijk?

  Het antwoord van Annette Plooy is spot on!

  Go to comment
  2023/11/06 at 8:59 am
 • From José A on Column | Helen na narcistisch misbruik (deel 1)

  na 15 jaar denk ik nog steeds dat het aan mij ligt. Dat ik weer een fout gemaakt heb en loop ik weer te draaien hoe ik het kan rechtzetten…. omdat ik alles fout doe. Dat is mij 24 jaar verteld. Na een narcistisch relatie ben je jezelf volledig kwijt. Nog dagelijks is dat een gevecht.

  verschrikkelijk. Ik zou willen dat ik die periode zou kunnen wissen

  Go to comment
  2023/10/31 at 10:30 am
 • From Annette Plooy on Column | Karaktermoord: wat is dat nou eigenlijk?

  Dit artikel lijkt me een perfect voorbeeld van karaktermoord.
  En een voorbeeld van een slachtoffercultus gebaseerd op demonisering van ex-partners. Hoogst ergerlijk. Ik voel me genoodzaakt om het op te nemen voor de narcistische medemens.

  Go to comment
  2023/10/30 at 9:02 pm