Cursus voor kinderen: ouders met psychische problemen

Cursus voor kinderen: ouders met psychische problemen

Cursus voor kinderen: ouders met psychische problemen

In januari start er een gratis KOPP/KVO cursus die ontwikkeld is om kinderen te helpen omgaan met ouders die verslaafd zijn of andere psychische problemen hebben. Op 28 januari vindt de eerste bijeenkomst plaats van de cursus in Leiden; later in het jaar zullen er ook cursussen georganiseerd worden in Katwijk, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Het programma is gericht op kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot 16 jaar. In acht wekelijkse bijeenkomsten krijgen de kinderen voorlichting over verschillende psychische aandoeningen en leren ze de klachten van hun ouders beter te begrijpen. De cursus is bedoeld om hen te leren hoe ze met de problemen van hun ouders om kunnen gaan, zodat ze hier zelf minder last van hebben of krijgen. Daarnaast kunnen de kinderen met lotgenootjes over hun situatie praten.

Verwijzers en ouders kunnen kinderen aanmelden voor de cursus, waarna er een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Na afloop van de reeks bijeenkomsten zal er tevens een eindgesprek zijn ter afsluiting van de cursus. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het programma.

Meer informatie over de locatie en aanmelding vind je op de website van GGZ Rivierduinen.

Geen reactie's

Geef een reactie