Zee van Licht: een poëtisch boek voor innerlijke rust

Zee van Licht: een poëtisch boek voor innerlijke rust

Zee van Licht: een poëtisch boek voor innerlijke rust

Een moment stilstaan en luisteren naar de geluiden om je heen, je lichaam ervaren, je bewust zijn van je ademhaling, het kan allemaal helpen om onze focus dicht bij onszelf te houden en ons niet te verliezen in de dagelijkse beslommeringen en media. Toch vergeten we vaak om daadwerkelijk die kleine momenten te pakken om naar binnen te keren en gewoonweg even te voelen en te ‘zijn’. In het boek Zee van Licht worden persoonlijke ervaringen, inzichten en kunstzinnige uitingen van auteur Marieke Krista Engelbregt creatief verweven tot een verhaal dat inspireert om je eigen innerlijke stilte terug te vinden.

Continu worden we uitgedaagd door onze omgeving om onvoorwaardelijk te leren liefhebben, geduldig te zijn en onze zintuigen gericht te houden op onze innerlijke waarneming, waarbij we de begrenzing steeds opnieuw zullen ervaren en moeten leren bijstellen. Om mensen te helpen in hun psychosociale ontwikkelingsproces heeft Marieke Krista Engelbregt (1974) het boek Zee van Licht – Een ontmoeting van liefde vrede en geluk geschreven.

“Ooit zat ik zelf in de put, ik voelde me depressief en was het gevoel kwijtgeraakt van vervulling in mijn leven”, vertelt Marieke. “In die periode besloot ik te stoppen met mijn toenmalige werk, ik had twee kindjes om voor te zorgen en wilde onderzoeken hoe ik me verder zou kunnen ontwikkelen en hoe ik weer positief in het leven kon staan. Ik begon met schilderen, schrijven en dichten en dat was de eerste stap die ik zette om mijn leven te veranderen. Daarna ben ik stap voor stap mijn eigen praktijk gestart om anderen te helpen; inmiddels heb ik twintig jaar ervaring en geef ik lezingen, workshops en trainingen in meditatie en zelfinzicht. Nu zijn de gedichten, de schilderijen en het bijbehorende verhaal samengebracht tot één boek en zo is Zee van Licht geboren.”

Het verhaal

Zee van Licht gaat over een beleving van een klein meisje in gesprek met de Grote Zee. De Grote Zee neemt het meisje mee in nieuwe ervaringen, waardoor ze leert om de rust in zichzelf te vinden. Het meisje stelt de vragen die in haar opkomen en ze krijgt helder antwoord.

Ze vraagt bijvoorbeeld: ‘Soms voel ik me zo klein in deze grote wereld, Grote Zee.’
En de Grote Zee antwoordt: ‘Straal in het Licht, open je hart en heb de bereidheid te onderzoeken hoe je in reactie bent op je omgeving… […] Wanneer je het handelen van anderen niet persoonlijk neemt en je richt op de liefde in je hart, zal je stap voor stap losser komen van verwachtingen, je afstemming verdiepen en het kleine meer eren.’

‘En soms… soms voel ik me zo groot…’
‘Je begrijpt het mijn kind, de wereld is veranderlijk net als jijzelf.’

‘Hoe vind ik dan mijn weg naar geluk, Grote Zee?’
‘Je kunt de weg naar geluk ervaren, kind. Werkelijk geluk is tevreden zijn met eenvoud. Het is een levensweg en een manier van zijn op aarde.’

Het verhaal gaat spelenderwijs verder in andere tijdloze vragen en maakt duidelijk dat het belangrijk is de relativiteit van alles in te zien en het helpt je te herinneren dat je een deel bent van het grote geheel.

Voor jong en oud

Door de manier waarop het boek is vormgegeven, in combinatie met de olieverfschilderijen van de natuur, is het ook aantrekkelijk om (delen van) het verhaal voor te lezen aan kinderen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen zich makkelijk inleven in het meisje en zich voorstellen hoe ze bijvoorbeeld zelf met hun voeten in het zand staan en de geluiden van de zee kunnen waarnemen.

Zee van Licht is een heldere gids in turbulente tijden, met vragen en antwoorden om bij stil te staan. Een helend handvat voor een positieve mindset en het verheffen van de geestkracht om van binnen de stilte weer toe te laten.

Zee van Licht

Auteur: Marieke Krista Engelbregt
Uitgever: Mukti
Uitvoering: Hardcover, 116 pagina’s, 202 x 148 x 19 mm
ISBN: 9789090351858
Prijs: € 21,97

Het boek Zee van Licht is verkrijgbaar in iedere boekhandel en via de website van de auteur.

Geen reactie's

Geef een reactie