Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Ook op GGZ LinkedIn delen wij berichten waarop je kunt reageren.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

  • From Ineke Stellink on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

    Ook ik ben door het COVID sars virus mijn smaak en reuk kwijt, ik hoop echt dat het weer terug komt.

    Go to comment
    2020/10/13 at 9:36 pm
  • From Jack on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

    Ik heb sinds anderhalve week klachten van mijn reuk en smaak. En het begint nu terug te komen. Heb een positieve test uitslag gekregen en heb voor de rest geen enkel ander symptoom gehad. Succes voor iedereen die er mee bezig is.

    Go to comment
    2020/10/13 at 5:14 pm
    • From Jay on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

      EXACT dezelfde situatie bij mij. Nergens last van gehad, positief getest na de lichtste verkoudheid die ik sinds mensenheugenis heb gehad. Toen dat weg was, 2 dagen alles prima. Nu sinds 3 dagen werkt mijn tong wel (smaak zoet, zuur etc. op mijn tong), maar proef en ruik helemaal niets.

      Afwachten en hopen op het beste.

      Go to comment
      2020/10/13 at 8:38 pm
    • From Rosika on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

      Jullie zijn niet de enigen! Heb ook sinds eind maart geen normale geur- en smaakbeleving meer. Had 2 dagen extreme hoofdpijn verder geen symptomen. Kon toen niet getest worden in maart. Weet dus niet of ik Corona heb gehad. Zout en zuur kan ik na 7 maanden wel onderscheiden. Verder ruiken veel dingen zoals bijv. koffie en wc reiniger uiterst smerig. Vraag me ernstig af of alles weer terug zal komen. Blijf met jullie hoop houden!

      Go to comment
      2020/10/13 at 8:22 pm
  • From Daan on Gedichtenbundel ‘Uit het leven gegrepen’

    Hele mooie boodschap. Ik ga het zeker lezen!

    Go to comment
    2020/10/13 at 11:19 am
  • From Diana Spierings on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

    Sinds Juni was ik mijn reuk en smaak kwijt. Mijn smaak is redelijk teruggekomen. Mijn reuk is terug maar wel heel anders. Wat ik eerst lekker vond om.te ruiken is nu niet lekker meer.
    Herkend iemand dit probleem?

    Go to comment
    2020/10/10 at 5:11 pm
  • From Gert on EEG Coherentie bij Psychopathische Persoonlijkheidstrekken

    Interessant! Dit wil ik wel eens proberen als ik met mijn vrouw samenwerk

    Go to comment
    2020/10/08 at 4:03 pm
  • From Ellen on Vrouwen zijn gevoeliger voor Burn-out. Huh?!?

    Goed om dit onderwerp aan te kaarten. Helaas is het daadwerkelijk zo dat vrouwen, m.n. in de zorg, veel vaker uitvallen door burn-out klachten. Dat is al jarenlang zo en helaas lijkt daar weinig verbetering in te komen. Het zijn niet alleen persoonskenmerken, maar ook het feit dat vrouwen thuis ook nog eens bevraagd worden door hun gezinstaken, zorg voor gezinsleden, op latere leeftijd mantelzorg voor ouders. Jezelf overvraagd voelen heeft te maken met alle factoren op alle leefgebieden, gecombineerd met een neiging om minder goed voor jezelf te zorgen, een neiging tot perfectionisme en verantwoordelijkheidsgevoel.

    Go to comment
    2020/10/08 at 9:14 am
  • From Gert on Vrouwen zijn gevoeliger voor Burn-out. Huh?!?

    Een bijzonder lange column. Doch recht voor z’n raap!

    Go to comment
    2020/10/05 at 11:42 pm
  • From Hecker on Onderbelichte coronaklachten: de impact van reuk- en smaakverlies

    Vraag: af en toe denk ik dat ik geen smaak en reukvermogen heb, maar dan trek ik een potje mosterd open , ruik en proef, en dan blijkt dat er niets van waar is en ik smaak en reuk heb.

    Is het nu zo dat alle reuk en smaak bij corona verloren gaat of alleen bij bepaalde stoffen?

    Goeie vraag he !

    Go to comment
    2020/10/03 at 5:32 pm
  • From Ellen Bouman on Systeemtherapie als verzekerde zorg voor 18+: een doorbraak!

    Betekent het dan ook dat er geen regiebehandelaar nodig is. Niet alle systeemtherapeuten zijn dat.

    Go to comment
    2020/09/30 at 7:30 pm
  • From Melanie on Vrouwen zijn zwak! Hè?!

    Zou het niet goed zijn om juist wel wat meer stil te staan bij de verschillen tussen personen… of dat nou mannen of vrouwen zijn? Ik denk dat we vooral af moeten van het waardeoordeel dat aan die verschillen wordt opgehangen (dat het ene beter/slechter is dan het ander). Maar als je dan toch de splitsing wilt maken tussen mannen en vrouwen en deze als groepen met elkaar wilt vergelijken, denk ik dat er in ieder geval al 1 belangrijk verschil is dat nog te vaak buiten beschouwing wordt gelaten, ook in wetenschappelijke onderzoeken: de hormonale verschillen.

    Vrouwen hebben door hun cyclus nu eenmaal van nature meer hormonale schommelingen. Hormonen kunnen elkaar onderling beïnvloeden in het lichaam en kunnen tevens invloed hebben op stemmingen, emoties. Stress is in eerste instantie ook vooral een hormonale reactie. Het zou best kunnen dat stressreacties bij vrouwen toch net iets anders verlopen onder invloed van hormonale veranderingen. Wellicht is dat afhankelijk van hoe gezond/stabiel de hormoonhuishouding bij de betreffende vrouw is; ik hoor en lees regelmatig verhalen van vrouwen om mij heen met klachten die hormoongerelateerd zijn, denk alleen al aan de vele menstruatieklachten, die ook een aanwijzing kunnen zijn voor een hormonale disbalans. Misschien maakt dat sommige vrouwen ook wel ‘vatbaarder’ voor bepaalde mentale klachten, biologisch gezien zou het naar mijn idee een logisch gevolg kunnen zijn. Juist naar dit soort verschillen en de effecten daarvan moet veel meer onderzoek gedaan worden.

    Al veel te lang is in (al dan niet medische) onderzoeken enkel gebruik gemaakt van mannelijke proefpersonen of proefdieren, met als reden dat de hormonale schommelingen bij vrouwelijke mensen/dieren de interpretatie van de resultaten te lastig maakt (dit werd letterlijk benoemd in diverse wetenschappelijke artikelen). Dat lijkt me juist een signaal om die verschillen tussen mannen en vrouwen verder te onderzoeken..! Waarom zouden we willen dat mannen en vrouwen gelijk zijn, als er biologisch en anatomisch gezien toch ook de nodige verschillen zijn aan te wijzen? Ik zou zeggen: laten we die verschillen vooral erkennen en elk waardeoordeel dat daarmee te maken heeft achterwege laten.

    Go to comment
    2020/09/28 at 12:36 pm
    • From Paul de Bruijn on Vrouwen zijn zwak! Hè?!

      Ten aanzien van een aantal fysieke en hormonale verschillen en de mogelijke effecten daarvan, kan ik het niet meer met je eens zijn. Echter, wanneer er allerlei sociale verschillen aangeplakt worden, ben je mij kwijt. De verschillen binnen seksen zijn dan plotseling vele malen groter dan tussen de seksen.
      Ik ben het met je eens dat er in de medische wereld veel te weinig rekening gehouden werd en wordt(!) met verschillen tussen mannen en vrouwen. Neem alleen maar het niet herkennen van hartproblemen bij vrouwen. De specifieke klachten, die afwijken van die van mannen, worden veelal afgeschoven op de overgang. Schandalig!
      Ronduit gevaarlijk is dat medicijnen vooral op mannen worden getest en dan verder worden gegeneraliseerd naar de hele populatie. Overigens ook een gevaarlijk fenomeen onder kinderen

      Go to comment
      2020/09/28 at 2:30 pm
      • From Melanie on Vrouwen zijn zwak! Hè?!

        Inderdaad.. dan denk ik dat we beide vinden dat we vooral ook de individuele verschillen tussen mensen niet moeten vergeten, en dat die niet zozeer gerelateerd hoeven te zijn aan het geslacht maar doorgaans meer afhangen van de aard van het individu, man of vrouw 😉

        Go to comment
        2020/09/28 at 7:58 pm