Over narcisme – deel 4: Rode vlaggen

Over narcisme - deel 4: Rode vlaggen

Over narcisme – deel 4: Rode vlaggen

Bianca Verbeek is de auteur van KWAADAARDIG. Haar debuut en een vormingsroman over de hemelse hel en helse hemel van narcisme. Zij is meervoudig ervaringsdeskundige op dit gebied; daarnaast verzorgt zij lezingen, bijeenkomsten en vragen-vuurtjes over narcisme en narcistisch misbruik. Haar levensmissie is het op de kaart zetten van (verborgen) narcisme en codependentie.

Een rode vlag wordt in de formule 1 gebruikt voor de communicatie met de coureurs. Het geeft aan dat de racesessie om veiligheidsredenen, een ongeval, rommel op de baan of weersomstandigheden wordt onderbroken. Het is dus een belangrijke waarschuwing voor gevaar die bij het negeren ervan tot nog meer onveiligheid en mogelijk ongelukken kan leiden…

Deze metafoor is zeer toepasselijk voor relaties met (verborgen) narcisten. De partners van (verborgen) narcisten zijn de coureurs van de racewedstrijd. Een relatie met een narcist is ook altijd een wedstrijd. Als je niet op tijd uit de wedstrijd stapt en de rode vlaggen negeert, dan verongeluk je vroeg of laat. Dat verongelukken kan op diverse manieren gebeuren. Helaas zijn het geen kleine kwetsuren of kleine trauma’s die men hierdoor oploopt. Meestal kom je niet in de strobalen terecht en staat er geen brandweer klaar om jouw brand direct te blussen en ook geen gespecialiseerd team om jou op te vangen.

Onzeker worden, aan je eigen waarnemingsvermogen gaan twijfelen, jezelf kwijtraken, ernstige mentale en fysieke klachten ontwikkelen, geïsoleerd raken, chronische klachten overhouden, in het ziekenhuis terecht komen door huiselijk geweld en je kinderen, familie, vrienden en bezittingen kwijtraken zijn geen kleinigheden die met een simpele pleister op te lossen zijn.
Waarschijnlijk klinkt dit heftig en dat is het ook!

Wat zijn nou eigenlijk rode vlaggen? Hoe meer parate kennis je hebt van (verborgen) narcisme en psychopathie, des te meer rode vlaggen draag je bij je. Nog meer rode vlaggen heb je op zak als je een vertrouwensband hebt met je intuïtie. Als je goed persoonlijk geïntegreerd bent, dan gebruik je de rode vlaggen op tijd.

Een relatie die er ineens is, die te snel gaat. Welke zich niet stapsgewijs opbouwt of rustig groeit. Die te perfect past bij de situatie waarin iemand zich op dat moment bevindt. Die voelt als een soulmate. That once in a lifetime… You’re simply the best… NOT! Rode vlag! Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Iemand die jouw tweelingziel lijkt te zijn. Die al na een dag of een week zegt: ‘van je te houden’, ‘nooit meer zonder je te kunnen’, ‘nog nooit iemand zoals jij te hebben ontmoet’ of ‘nog nooit iemand heeft ontmoet waarmee hij/zij zóveel overeenkomsten had. Hij/zij die plots in je leven verschijnt als jij in een onfortuinlijke situatie terecht bent gekomen: tijdens een chemotherapie, als je werkloos of pas gescheiden bent, of die hulp die als een engel uit de hemel is afgedaald en een relatie krijgt met die oude man of vrouw die al met één voet in het graf staat. Rode vlaggen!

De prille liefde die je vertelt dat zijn/haar ex borderline heeft en extreem jaloers is. Rode vlag! Neem het niet klakkeloos aan omdat jij nu met hem/haar bent. Soms is het verstandig om even met de vorige partner te praten. Narcisten projecteren zichzelf op hun (ex)partners. Ze draaien de boel dus om.

Voelt het alsof je er een moeilijk kind, een kleuter bij hebt? Zo ja, grote donkerrode vlag! En neemt hij/zij zijn/haar verantwoordelijk daar waar dat verwacht mag worden? Bijvoorbeeld aangaande de kinderen. Is er een verslaving aan de orde? Zo ja, rode vlag!

Te snel samenwonen of trouwen, te snel samen aan kinderen willen beginnen, rode vlaggen! Wanneer een narcist zich gesetteld voelt door zwangerschap, samenwonen, een huwelijk, een bevalling, dán gaat het feest pas echt beginnen. Gaslighting – manipulatie – vreemdgaan – controle – seksuele veranderingen – negeren (silent treatments) – huiselijk geweld – verbaal geweld – emotionele verwaarlozing – financiële mishandeling – isolatie van familie en vrienden – afhankelijk maken – kleineren – devalueren – allemaal rode vlaggen! Dit kan ook zéér subtiel gebeuren op een manier die de partner zelf nauwelijks of niet in de gaten heeft.

Heeft het slachtoffer inmiddels het gevoel dat het allemaal aan haar/hem ligt, dat ze/hij nog beter haar/zijn best moet gaan doen, nog meer van hem/haar moet houden, ook rode vlaggen! Het is een geleidelijk proces van waaruit het slachtoffer vaak de helikopterview niet meer kan pakken en/of geen kennis heeft.

Niet alle narcisten zijn van hetzelfde pluimage. Er zijn meer dan veertig verschillende typen, daardoor is de herkenning van het ‘misbruikpakket’ soms lastig. Zelfs zo lastig dat voormalige slachtoffers er regelmatig pas ná de relatie achter komen dat zij met een narcist samen waren. Het is vanzelfsprekend niet alleen maar kommer en kwel. Het misbruik wisselt zich af met mooie tijden en momenten. Het ene type narcist of psychopaat werkt subtieler en neemt er meer tijd voor dan het andere type. En dat is vaak ook direct het verraderlijke. De ene is de andere niet. (Het zijn net mensen…)

Voor slachtoffers is het vaak niet eenvoudig om direct de handdoek in de ring te gooien. Zij wonen net samen, hebben een huis opgezegd, hebben zich in laten schrijven of zijn kersverse moeder/vader. Of zij zijn al decennia met de narcist samen. Stap maar eens uit je leven. Dat is niet zo eenvoudig als je zou denken. Zij waren allen te goeder trouw. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten, geldt óók voor betrouwbare mensen. Te laat! Een hele hoop gedoe! Je gevoel en je leven terugspoelen behoort niet tot de mogelijkheden. Zie er maar weer eens vanaf en los te komen. Zo snel als de narcist in je leven verscheen, zal hij in elk geval niet vertrekken, uitzonderingen daar gelaten.

Partners die op wat voor manier dan ook verjaardagen, bruiloften en andere feestelijkheden en vakanties verpesten. Of worden deze dagen al verpest voordat ze überhaupt zijn begonnen? Rode vlaggen! Hoe was de partner op momenten dat er empathie mocht worden verwacht? Tijdens de zwangerschap of de bevalling bijvoorbeeld. Was er empathie te bekennen of was het meer antipathie? Hoe werd bijvoorbeeld de vrouw tijdens de zwangerschap behandeld of eiste de partner plots een abortus? Hoe gedroeg hij zich tijdens de bevalling? Vroeg hij tijdens de persweeën aan je om eens even op te houden, omdat hij iets wilde vertellen… Of ging hij even een broodje shoarma halen omdat hij daar zo’n trek in had op het moment dat er een beroep werd gedaan op zijn inlevingsvermogen? Donkerrode vlaggen! Hoe werd het opgelost als de baby ’s nachts huilde? Wie stond er op en hoe reageerde de ander? Wordt er verschil gemaakt tussen de kinderen? Is er een duidelijk lievelingskind?

Is het iemand die zijn/haar beloftes nakomt? De daad bij het woord voegt? Zo niet, rode vlag! Kloppen zijn/haar verhalen? Raar gevoel? Rode vlag!

Kreeg je de ruimte voor het rouwproces na het overlijden van je oma? Of vond je partner dat nu wel genoeg geweest? Rode vlag! Dreigt hij/zij met zelfmoord als je de relatie beëindigt? Rode vlag! Doet de partner een beroep op je mededogen door in de slachtofferrol te gaan? Rode vlag! Is het allemaal jouw schuld dat de relatie niet loopt? Donkerrode vlag!

Ongeacht het beroep: werkloos of politieagent, bankmedewerker of advocaat, CEO of psychiater, personal trainer of gezinsvoogd, RODE VLAG!

“If it walks like a duck and talks like a duck, it’s a duck. But if it walks like a duck and talks like a swan, it’s a narcissist!”

AFVLAGGEN die wedstrijd!

Indien gewenst kan Bianca Verbeek bij complexe narcismevraagstukken en rechtszaken worden ingeschakeld, zowel particulier als zakelijk. Contact opnemen kan via afb.kwaadaardig.2020@gmail.com.

25 Reactie's
 • Sanne
  Geplaatst op 13:33h, 11 maart Beantwoorden

  Onzin

  • Hester
   Geplaatst op 19:07h, 11 maart Beantwoorden

   Hoezo onzin, wat is dan onzin. Nogal rigoureus om dit artikel als onzin te betitelen. Geef dan aan wat onzin zou zijn en waarom.
   Ik onderschrijf veel van de inhoud van bovenstaand stuk van Bianca.

   • Monieke
    Geplaatst op 21:43h, 11 maart Beantwoorden

    Niet op ingaan Hester.
    Als zij dit onzin vind weet ze waarschijnlijk niet wat narcisme met je doet, of is zelf narcistisch.

 • janneke
  Geplaatst op 11:32h, 12 maart Beantwoorden

  Dit bericht is verwijderd om privacygevoelige informatie te beschermen.

  • janneke
   Geplaatst op 11:36h, 12 maart Beantwoorden

   Heel herkenbaar mijn dochter heeft er een ,geen onzin.

 • janneke
  Geplaatst op 11:35h, 12 maart Beantwoorden

  Heel herkenbaar en beslist geen onzin mijn dochter heeft er een.

 • Paul Verbeek
  Geplaatst op 19:25h, 28 maart Beantwoorden

  Zeker onzin. Deze zelfverklaarde expert en auteur heeft een lange en heftige geschiedenis met diverse persoonlijkheidsstoornissen en geweldsdelicten waarin zij de agressor was. Wat een ironie dat de ggz haar een platform biedt. Beschamend.

 • Ieberich de Klein
  Geplaatst op 09:17h, 09 april Beantwoorden

  Paul Verbeek, zèker geen onzin! Zelfs wanneer jouw beschuldigingen aan het adres van de Auteur waar zijn..
  Narcisten zijn erg goed in het uitlokken van aggressie en zijn erg goed om inhoudelijk niet te reageren en te ontwijken en een bepaalde -normaal- te schetsen waar die ander dan zèker niet aan voldoet.

 • Ans Pieters
  Geplaatst op 19:31h, 16 juli Beantwoorden

  Herkenbaar mijn kind is narcistisch!
  Helaas is daar niet zo veel over bekend
  De kenmerken zijn dezelfde maar ik vindt het
  bij een eigen zoon of dochter anders

 • Helen van Deventer
  Geplaatst op 18:24h, 19 juli Beantwoorden

  Hallo ik heet Helen, woon helaas in bij een verborgen Narcist.
  Afgelopen week heeft hij mij 15 kunstjes geflikt

 • NicoW
  Geplaatst op 22:26h, 06 augustus Beantwoorden

  Zeker geen onzin. Goed boek trouwens, zie ook de comments https://www.bol.com/nl/nl/p/kwaadaardig/9300000007771649/?bltgh=mLG-vUjUfHgmOgE3hndBHw.2_9.10.ProductImage

  Misschien ben jij een ‘enabler’, een ‘flying monkey’, Paul, dat is een meeloper in de omgeving van de narcist. Iemand die totaal niet doorheeft wat de narcist uitvreet en hem daarbij zelfs terzijde staat.

  Trouwens als je opgroeit bij een narcist of je hebt anderzijds lang met hem te maken, raak je helemaal in de war.
  Maar wat jij doet, is het slachtoffer de schuld van zijn mishandeling geven.
  Misschien wel goed dat je dat deed, dan kan ik dat patroon bij dezen aan de kaak stellen.

 • Marion janssen
  Geplaatst op 11:52h, 13 oktober Beantwoorden

  Mensen het is vreselijk om een partner te hebben die narcist is. Ik ben nu van hem gescheiden maar op een of andere manier zit ik nog steeds in zijn web gevangen
  Het is zo moeilijk om daar uit te komen
  Het heeft een hele grote impact op je leven
  Deel van mijn familie door kwijtgeraakt
  Oordeel niet over een slachtoffer aub als je niet weet wat het betekend

 • Marja
  Geplaatst op 14:37h, 09 januari Beantwoorden

  Het verklaart voor mij een heleboel…ik ben er met open ogen ingetuind maar gelukkig is het voorbij.

 • Overlevende narcistisch gezin
  Geplaatst op 14:38h, 30 januari Beantwoorden

  Paul, wat een heftige persoonlijke aanval hier op internet. Wie ben jij en hoe sta jij in verbinding met de auteur om dit te beweren? Mogen we ook even kijken wat voor persoon jij bent? Dan hebben we een compleet plaatje. Alvast bedankt.

 • Uyên Hérault
  Geplaatst op 19:56h, 14 februari Beantwoorden

  Je slaat de spijker op de kop!!

 • S
  Geplaatst op 21:26h, 02 maart Beantwoorden

  Narcisten zijn energievreters waar ik twee keer 9 jaar en nog eens 15 jaar mee samen leefde.
  Beide waren toch weer heel anders, de ene extravert en de tweede introvert.
  De informatie die ik las kreeg zo twee verschillende gezichten over narcisme.
  Ik heb het boek gelezen maar hierin staat nog niet de helft vermeld van althans wat ik in mijn relaties meemaakte.
  Dat bleek na het lezen van een ander boek De narcistische wereld ontvlucht.
  Daar wordt het heel objectief en niet zo eenzijdig uitgelegd en de voorbeelden waren herkenbaar schokkend voor mij.
  Narcisme kent vele gezichten het is heel verborgen soms zoals mijn tweede narcist.
  Het waren de voorbeelden daarin die mij definitief ervan overtuigden dat hij toch echt een narcist was
  Dan is het prettig om een boek te lezen waarin narcisme op verschillende manieren besproken wordt.
  Richt je op meerdere bronnen om te lezen, er kan maar net een eye opener tussen zitten.
  Narcisten zijn er in alle geuren en kleuren!

 • Bob
  Geplaatst op 15:04h, 08 maart Beantwoorden

  De grote vraagteken is de geschiedenis en ontwikkeling dat heel het systeem heeft doorlopen.
  https://www.canonsociaalwerk.eu/nl_ggz/details.php?cps=2&canon_id=292

  International Classification of Diseases (ICD) is opgericht in 1900 bestaat nu 122 jaar.
  Diagnostic and Statistical manual of Mental disorders (DSM) is opgericht 1952 bestaat 70 jaar.

  De DSM hebben ze opgericht om de veteranen en overlevenden van de concentratie kampen te helpen aan hun psychische problemen. D eerste DSM is niet in gebruik genomen door dat die niet aan sloot op de ICD (waar hun ambitie in hun naam zit verwerkt). 1963 is de deïnstitutionalisering ingevoerd en dat is heel de wereld over gegaan en 1968 is de ICD 8a en DSM-II uitgekomen. Pas bij de DSM-III in 1980 zijn ze op de term PTSS gekomen, waarvan de C-PTSS met pijn en moeite ergens komt boven drijven.

  DSM herkend de HPA-as niet, maar daar tegen worden problemen niet opgelost waar mensen in zijn beland, want ze kunnen niet eens advies geven hoe er met afwijkende karakterstructuren om moet worden gegaan.

  Ze weten zogenaamd nog steeds niet hoe een trauma zich kan ontwikkelen en tegenwoordig kunnen we de veiligheid thuis niet meer garanderen waar onze kinderen moeten opgroeien en ontwikkelen want het enigste wat er wel in ontwikkeling is zijn getraumatiseerde kinderen door de opvoeding die ze thuis krijgen.

  Ze zijn er van overtuigt dat er maar weinig bekend is van psychische- persoonlijkheidsstoornissen.
  De meest destructiefste van allemaal is zogenaamd eigenlijk helemaal niks van bekend (Dark Tetrad: Psychopaat, Narcist, Machiavelli, Sadist) maar ze staan wereldwijd wel aan de top in de politiek.

  Dit resoneert door tot zelfs in de Jeugdzorg waar elke vorm van ontwikkeling onmogelijkwordt gemaakt door de mensen op de werkvloer van die organisaties met hun infantiele (Feedback is een Belediging en Kritiek is een Misdrijf) houding. Heel die keten is langzaam gevormd naar een passief agressieve organisatie en dan zitten ze met hun copingsmechanismen op Niveau 1 en jaren weet geen mens een positieve ontwikkeling
  realiseren, laat staan hoe een mens daar mee om moet gaan!

  En de jeugdzorg heeft de favoriete ouders die op het zelfde niveau 1 functioneren, want dan zijn ze uit het zelfde hout gesneden en delen ze dezelfde (afgesneden) gevoelswereld. Zelfs met communicatie problematiek zoals in vechtscheidingen is de GGZ niet in staat om cliënten daarbij te helpen wat allemaal
  ten koste gaat van de ontwikkeling van de kinderen.

  Ik geloof dat er veel met zelfdestructief gedrag in hun comfortzone (fantasie wereld) zitten met deze
  (er is maar weinig bekend van psychische- persoonlijkheids-stoornissen)redenering.

  Dus wie houd nu wie voor de gek?

  Als men niet in staat is om zich te ontwikkelen in dit systeem kun je 2 dingen doen, of ze gooien het personeel er uit of het systeem want de enigste die er wijzer van worden is de grote portomonee, maar de samenleving is door de jaren heen er zwaar op achteruit gegaan, en gaat in de loop der tijd steeds harder achteruit als we op deze manier met oogkleppen op door blijven gaan!

 • Lizet
  Geplaatst op 14:26h, 18 april Beantwoorden

  Een narcist kan je zolang provoceren en zelf rustig blijven (verborgen narcisme) dat je op een gegeven moment zo uitgelokt wordt om boos te worden. Na het ‘liefdesbombardering’ , had ik kleineren/vernederen op een zeer subtiele manier maar ook het neerhalen van mijn persoonlijkheden/mijn tremor te spotten, daarna begon ze ook al te provoceren op de telefoon, negeren, goed bedoelde opmerkingen neerhalen, en de stiltebehandeling maar wel zien dat ze het leest en nooit antwoorden, waar ikzelf op een gegeven moment erg boos ben geworden, het brak met kleine stukjes af waardoor ik somber werd tot een hevige depressie en erger, ik mezelf de schuld heb gegeven want ik wist niet ‘hoe & wat’ daarna kwam subtiel de ‘pauzes’ voorbij en kwam ze langs om leuke dingen te doen en mijn hulpvragen ook af te breken om mij daarna weer opzij te kunnen zetten, dit was een voorbode voor het devalueren, ze zij ‘even rustpauze nodig en na een maand belde ze ineens een andere hulpverlener op dat ze afstand nam, dat was het beging dat ze nooit meer over de vloer kwam en verdere lastercampagne (want ze had me eerder op scheve positie gezet bij andere hulpverlening) toen kwam nog de ‘breadcrumbs’ bellen met kopje koffie waar ze nooit voor is gekomen, idem dito kwam ze nooit voor een wederzijds gesprek maar sprak ze wel constant door ‘achter de rug om’ – aldus de hulpverleenster.

 • Lizet
  Geplaatst op 20:09h, 19 april Beantwoorden

  Even aansluitend op (diverse persoonlijkheidsstoornissen) Complex-trauma + narcisme is nog een nieuw begrip, wie dit heeft, heeft meestal al verkeerde misdiagnoses gehad of krijgt nog steeds misdiagnoses, De innerlijke conflicten en symptomen lijken op bepaalde andere aandoeningen, ook in combinatie met narcistisch misbruik is er nog onvoldoende kennis, je moet echt op zoek naar een erkend psycholoog/psychiater die ook het “narcistisch slachtoffer syndroom (zoals mij)’ herkent en erkend. De omgeving kunnen ook vaak klakkeloos elkaar aannemen (ook hulpverlening, huisarts, artsen etc) zonder dat ze zelf kijken naar het plaatje, zo wordt het slachtoffer steeds emotioneler, onzekerder, verdrietiger en steeds weer een depressie creëren en eenzamer en labiel, verwarrend en boos kan ook. Soms is zelf de dader al weg (in mijn geval) maar heeft diegene de omgeving zo beschadigd dat er nog altijd schade is na zoveel jaar, netwerk wordt afgebroken door de pleger en de manipulatie die geweest is druist door in zorginstanties, huisarts omdat die elke keer weer hetzelfde aannemen en psychische/emotionele mishandeling nog niet begrepen wordt, ontkenning/geen erkenning brengt ook steeds weer uitputting.

 • AJK
  Geplaatst op 01:33h, 13 juni Beantwoorden

  Narcisme is echt ongelooflijk. Als je het hebt meegemaakt sta je achteraf verbaasd te kijken hoe je het eigenlijk allemaal zo ver heb kunnen laten komen.
  Ik heb mijn narcist de deur uitgezet. Gelukkig had ik een zeer goed advocaat. De chaos die hij probeerde te creëren is nooit van de grond gekomen en mijn ex deed echt zijn best. (De mijne was mannelijk, maar je hebt natuurlijk ook vrouwelijke narcisten.)
  Ik werd eerst nog aangemerkt als dader, maar nu hebben ze vastgesteld dat ik te maken had met een vermoedelijk gewelddadige narcist. Geen excuus voor al het leed en gevaar waar ik en mijn kind aan zijn blootgesteld. Sterkte ermee en succes met hoe je dit oplost. Huis verwoest, beide getraumatiseerd en ons sociaal netwerk bijna totaal verwoest. Nu een jaar later hebben we nieuwe sociale contacten, een rustig leven en ons huis terug. Maar ik en mijn dochter kunnen nog steeds bang wakker worden. Mijn dochter is nog steeds bang dat hij terug komt alsof er niets gebeurd is. Ik hoor soms geluiden in bijvoorbeeld de steeg en ben dan even bang dat hij probeert in te breken. Het wordt gelukkig wel steeds minder.
  Deze week precies 1 jaar geleden dat we ons huis zijn ontvlucht. We gaan het vieren als de dag dat ons nieuwe leven begon. We maken er iets positiefs van.

 • Johanna van Tongeren
  Geplaatst op 15:37h, 13 juni Beantwoorden

  Ik denk dat Paul zich aangevallen voelt, wat inhoud.. Hij is zelf een narcist..
  Had natuurlijk wel eens van het woord narcisme gehoord, maar kende er niet echt een..
  MIJN VERHAAL
  Tot november 2020…
  Ik was op dat moment al 15 jaar single, had de moed opgegeven voor eerlijke mannen..
  Maar ja.. Corona melde zich.
  Dus mijn vriendinnen werden ook beetje para.. geen hugs meer, afstand enz.
  Dus ik melde me aan op een datingsite, keek er af en toe, maar was bang de stap te zetten..
  had inmiddels 4.3k likes, dus zoek maar een uit..
  Op 14 november, was ik eindelijk aan de poets, muziekje op.. heerlijk
  Me bonus dochter van 5 huizen verder kwam ff op visite en ik keek ff op Badoo..
  had in augustus al contact met iemand gehad, gewoon wat berichtjes over en weer ..
  Laten we hem Henri noemen..
  En hij was ook online..
  Leuk dat ik ook online was, en wilde eigenlijk afspreken .
  Hij woonde 15 km bij me vandaan, en wilde die avond komen..
  Ik was aan de poets, nog niet gedoucht, maar toch afgesproken .
  Hij zou om half 11 komen, dus ik had nog 2 uurtjes..
  Me bonus dochter hielp me snel met opruimen, en ik jumpte onder de douche, en maakte me op..
  Inmiddels ook me 06 gegeven, en we gingen verder op whatsapp.
  Daar stelde hij voor iets mee te nemen, waar we heel g..l van werden..
  Nou ik zeg, ik hoef dat niet hoor..
  En daar was hij om half 11.
  Had tegen me bonus dochter gezegd, jij beld mij om half 12, is het niets, dan moet ik met je na het ziekenhuis..
  En daar kwam hij binnen, kop groter dan mij, een tas met sleutels bij zich, hij had nl een auto bedrijf..
  Gelijk heel spontaan en leuk maar vooral heel attent .
  Nu heb ik een schilderij van Brigitte Bardot aan de muur hangen.
  Nou die leek precies op zijn ex..
  Dacht nog, nou nou.
  We gingen zitten op de bank, en vroeg wat hij wilde drinken..biertje, bacootje..
  Ja hij wilde wel een bacootje, waarop ik wel vroeg, drink je dagelijks ( had daar slechte ervaringen mee gehad) nee joh, ik heb een zaak..
  oke,..
  Dus hij vertelde dat hij al 2 jaar vrijgezel was, en een auto bedrijf had in zijn woonplaats Apeldoorn.
  Toen vroeg hij me om dat spul wat hij bij zich had samen te gebruiken.
  Was geen drugs maar iets waar je heel relax bij werdt.
  VLAG 1
  Dit zou oude ik dus nooit doen, kende hem nog dat spul niet..
  Hij deed een puntje ervan in wat water en dronk het op..
  nu jij ook..zag geen reactie bij hem, dus dacht is veilig..en nam ook wat.
  Ik voelde me naar 15 min helemaal slap en een beetje dizze..
  Ga lekker liggen op de bank, dit trekt zo weg..
  En hij begon met me te zoenen.
  Ik raakte totaal in de zenn, en had sinds 15 jaar de sex van me leven..
  Smorgens om 9 uur is hij weggegaan, en ik ben naar bed gegaan.
  Hij zou woensdagavond pas weer komen, en we apten de hele zondag en maandag.
  Maandag avond apte hij me of hij me kon bellen .
  ik was bij de moeder van me schoondochter aan het eten.
  En vroeg of het belangrijk was, en dat ik niet thuis was. Anders liep ik wel ff naar buiten..
  VLAG 2
  Ja ik moest naar buiten lopen..
  Zei nog tegen me schoondochter, die komt woensdag niet..
  Dus bel hem buiten, en vroeg wat er zo belangrijk was..
  Of ik het goed vond dat hij savonds al kwam, en dat hij misschien ook niet meer weg ging..
  Ik was al verliefd en zei ja tuurlijk..
  Hij kwam tegen half 10, in dezelfde kleren als zaterdag..
  VLAG 3
  Ik vroeg hem daarna, en hij vertelde me, dat hij op de zaak had geslapen en niet meer terug ging naar zijn oude huis .
  Hij woonde daar nog met zijn “ex” maar zij was een alcoholist en ze waren al 2 jaar niet meer intiem geweest..
  Nu geloof ik nooit dat mensen zo stellig kunnen liegen, en na wat bezwaar te hebben gemaakt, overtuigde hij me van zijn verhaal.
  Bij mij in de wijk woond een vrouwtje die in kleding doet.
  Haar gelijk geapt of ze nog mannen truien had.
  Ben naar haar toe gegaan, en heb er 2 Polo’s en een trui gekocht.
  Heb hem dat gegeven, en hij zei, waar haal je dat nu zo snel weg dan.
  Dus vertelde hem van dat vrouwtje.
  Hij vroeg wat ik had betaald.
  50 euro zei ik, en hij gaf me dat gelijk terug.
  Hij vroeg om een biertje en die heb ik hem gegeven.
  Hij is vanaf die dag nooit meer een dag zonder alcohol geweest.!!!
  Hij was moe, en we zijn tegen 11 uur naar bed gegaan.
  Hij lag nog niet of sliep ook al..
  De volgende dag ben ik met hem opgestaan, hem koffie ingedaan en hij ging na zijn zaak.
  Heb diezelfde dag, tandenborstel gel ondergoed en sokken gekocht voor hem .
  Hij zou me dat vrijdags terug betalen .Nee joh, die paar tientjes ..
  kookte voor ons elke dag, en hij prijsde me de hemel in.
  Bij zijn vorige ex moest hij eerst na de winkel, en dan ook nog zijn eigen eten maken, omdat ze dronkend was.
  VLAG 4 EN ME BUIKGEVOEL
  We waren inmiddels 2 weken samen, en op zaterdag weer aan die poeder en weer ongelooflijke sex gehad..
  Ik was helemaal verliefd op die man, en dacht me geluk gevonden te hebben naar 15 jaar single te zijn gebleven ..
  Het was de 2de vrijdag, hij kwam thuis, ik zette hem al standaard een biertje neer, en ging verder met koken..
  Liep naar hem toe, en gaf hem spontaan een kus op zijn wang..
  Waarop hij zei….
  JE BENT ME TOCH GEEN NYMFOMAAN HE…😱
  Daar kwam mijn buikgevoel aan.. hier klopt iets niet..
  Ik zei, gek we hebben 2 x sex gehad, weet je wel wat dat woord betekend?
  Hij zag natuurlijk aan me dat me dat niet aanstond en begon gelijk, ja sorry, maar druk geweest de hele week, heb pijn aan me voeten enz.
  En ik deed niets met mijn buikgevoel..
  Maar hij had binnen een maand al een paar x gezegd te zullen kappen, al weet ik niet meer waarom..
  Ook kon zijn karakter ineens 360 graden omslaan, in een lieve naar zeer onaangename man..
  Me bonusdochter kwam een x om half 11 nagel lijm ophalen, ze woond 5 huizen bij ne vandaan, waarop hij tegen haar zei, dit is de laatste x dat jij zo laat nog hier aan de deur komt.
  Heb hem daarop aangesproken, gezegd, luister die heb ik geboren zien worden en beschouw haar als me eigen..
  Daar kwamen de verontschuldigingen weer aan, ze was pas 15, en dan zo laat nog over straat enz .
  Voor haar was hij afgedaan.. rare kerel Nancy..
  En nog zag ik het niet .!!
  Weet nog dat hij me binnen 4 weken aan het huilen bracht, wat ik 15 jaar niet had gedaan..En hij weer dreigde weg te gaan..
  Oude ik had allang gezegd, nou dan ga je toch lekker, maar nieuwe ik, pikte het allemaal..
  Kan nog uren doorgaan, maar dan wordt het een boekwerk..
  * Ik kwam erachter dat hij gewoon het loopjongetje was voor dat auto bedrijf..
  * Had geen geldige idd kaart
  * Stond niet meer in Nederland ingeschreven sinds 2018
  * Rijbewijs verlopen
  Dit alles had zijn ex gedaan, hoe dan vraag ik me nu af..
  IK WAS ZO BLIND ALS EEN MOL.!!
  * Heb hem bij me in laten schrijven, zodat hij weer alles kon aanvragen.
  Daarna volgenden de ruzies om niets zich op..
  * Er was corona en een avondklok, maar meneer kreeg het voor elkaar steeds 5 min voor die tijd thuis te zijn.
  Ook begon hij met schelden..
  De eerste x was ook om niets, kankerhoer dat je er bent.
  Ik schrok me te pletter, punt 1 had ik in 2017 borstkanker gehad wat hij wist, en zelfs mijn kinderen hebben zulke woorden nog nooit gezegd.
  Ik zei, je kunt vertrekken, ben hier niet van gediend..
  Als je een vreemde was geweest had je nu een klap recht in je gezicht gehad…
  Maar meneer ging niet weg, waarop ik mijn tas heb gepakt en ben naar een vriendin gereden, en heb daar geslapen..
  Hij heeft de hele avond apjes gestuurd waar een hond geen brood van lust..
  Ik was onbetrouwbaar, een misgunner, en de eene k na de andere kwam..
  Hij is de volgende dag naar zijn werk gegaan, en daar 2 dagen gebleven..
  Maar daar kwamen de ❤️ en lieve woordjes weer, en Nancy trapte er weer in..
  Tot een paar weken later, ik had kaarten gekocht voor een online bingo..maar Henri vond daar niets aan..
  Oke, ga ik na me vriendin kun jij tv kijken, probeer je wel voor 7 uur thuis te zijn, kunnen we samen eten, ik moet 19.15 weg.
  Hij was dus weer later thuis, en ik heb zijn eten op bord in de magnetron gezet..
  Hij wist niet hoe die werkte, ik zeg ja je bent hier ook pas 2 maand. En gezegd hoe hij werkte.
  En ik ging na me vriendin.
  Normaal had hij een hekel aan video bellen, maar hij belde toch.
  ik zei nog, controle tegen me vriendin..
  Hij had heerlijk gegeten, en of ik al wat had gewonnen..
  Ik won de laatste ronde 125 euro, en was om half 11 thuis.
  Meneer zat aan de baco.
  Ik zou de volgende dag naar een nichtje van hem gaan, zij was ook nagelstyliste en hij had de afspraak gemaakt. Kende haar nog niet, maar oke dan ga ik ..
  Dus hij zei me, als je morgen daar klaar bent, neem je haar mee naar me zaak, geef ik je geld, kunnen jullie in Harderwijk een broodje vis eten..
  Nu weet ik van nagelstylisten dat die een hele dag door inplannen, dus ik zeg tegen hem, ik weet niet of jou nichtje daar wel tijd voor heeft..
  BOEM.. OORLOG..
  Kankerhoer, je bent een misgunner en zo onbetrouwbaar als wat..
  Dat was de druppel voor mij, en heb hem gezegd, ga naar bed, en morgen je spullen pakken en oprotten uit mijn huis..
  Ik heb op de bank gelegen, geen oog dicht gedaan natuurlijk.
  Daar kwam hij smorgens om 7 uur van bed.
  Zegd die tegen mij, ga lekker boven liggen. Ik zei ik ga niets boven liggen, me sleutel hierheen, en oprotten jij .. stuk verdriet dat het bent.
  Hij zag dat ik het meende, en zei nog..
  ik ben in staat en gooi je die koffie recht in je bek…Ik zeg.. gooien grote jonge, denk die sla ik in een klap neer met die bierfles die naast me stond, had ik snachts een van gepakt.
  Maar hij durfde toch niet te gooien.. denk dat me ogen vuur spugde.,
  Hij vloog naar boven, pakte al zijn kleren, die ik voor hem gekocht had, 600 euro zoiets, en gooide de sleutel op de bank en vertrok…
  Ik was boos, verdrietig en had een 💔
  Hij heeft 6 maanden in hotels geleefd, en weer ging ik elke x terug.
  Dat is de geestelijke hypnose waar je in zit..
  Kon me niet losmaken van die man, omdat ik steeds aan onze zaterdag avonden dacht, en dacht dat dat de echte liefde was.
  Nu weet ik dat het de afhankelijk heid was van iets wat er niet was…LIEFDE
  Narcisten kennen geen liefde of empathie of emotie..

  Ik ben nu vanaf koningsdag 2022 voorgoed van hem af, hij heeft alweer een nieuw slachtoffer gevonden, zij heeft ook contact met me gezocht, en heb haar gewaarschuwd voor hem..
  Ook zij gaat steeds terug.. Ze moet er ook zelf achter komen…Net als ik.!!
  Maar wat kunnen deze mensen je geestelijk kapot maken.
  Nog denk ik minimaal wekelijks aan hem/ons.
  Maar weet ook dat ik nooit meer terug ga.. Verschrikkelijk wat een groot drama is dat en wat kun je daar een pijn van hebben..
  Heb een vriendin alles verteld, ook van onze zaterdag avonden, en de love poeder wat hem tot een totaal ander persoon werdt..
  In werkelijkheid is hij een verschrikkelijk mens, die manipuleert , baas wil spelen, je een gevoel van onzekerheid en machteloosheid geeft ..
  Herken de narcist nu op 100 meter afstand, heb alles over hun gelezen, en weet alle trucjes nu..
  MAAR HEB WEL 1.5 JAAR VERGOOID EN BEN NOG AAN HET HELEN ERVAN!!
  GUN DIT NIEMAND TOE…
  Hoop hier mensen mee te kunnen helpen, jij bent niet de slechte persoon, dat zijn hun !!
  Een wolf in schaapskleren !!
  Veel liefs van mij 💋

 • Nancy van Tongeren
  Geplaatst op 15:42h, 13 juni Beantwoorden

  Ik denk dat Paul zich aangevallen voelt, wat inhoud.. Hij is zelf een narcist..
  Had natuurlijk wel eens van het woord narcisme gehoord, maar kende er niet echt een..
  MIJN VERHAAL
  Tot november 2020…
  Ik was op dat moment al 15 jaar single, had de moed opgegeven voor eerlijke mannen..
  Maar ja.. Corona melde zich.
  Dus mijn vriendinnen werden ook beetje para.. geen hugs meer, afstand enz.
  Dus ik melde me aan op een datingsite, keek er af en toe, maar was bang de stap te zetten..
  had inmiddels 4.3k likes, dus zoek maar een uit..
  Op 14 november, was ik eindelijk aan de poets, muziekje op.. heerlijk
  Me bonus dochter van 5 huizen verder kwam ff op visite en ik keek ff op Badoo..
  had in augustus al contact met iemand gehad, gewoon wat berichtjes over en weer ..
  Laten we hem Henri noemen..
  En hij was ook online..
  Leuk dat ik ook online was, en wilde eigenlijk afspreken .
  Hij woonde 15 km bij me vandaan, en wilde die avond komen..
  Ik was aan de poets, nog niet gedoucht, maar toch afgesproken .
  Hij zou om half 11 komen, dus ik had nog 2 uurtjes..
  Me bonus dochter hielp me snel met opruimen, en ik jumpte onder de douche, en maakte me op..
  Inmiddels ook me 06 gegeven, en we gingen verder op whatsapp.
  Daar stelde hij voor iets mee te nemen, waar we heel g..l van werden..
  Nou ik zeg, ik hoef dat niet hoor..
  En daar was hij om half 11.
  Had tegen me bonus dochter gezegd, jij beld mij om half 12, is het niets, dan moet ik met je na het ziekenhuis..
  En daar kwam hij binnen, kop groter dan mij, een tas met sleutels bij zich, hij had nl een auto bedrijf..
  Gelijk heel spontaan en leuk maar vooral heel attent .
  Nu heb ik een schilderij van Brigitte Bardot aan de muur hangen.
  Nou die leek precies op zijn ex..
  Dacht nog, nou nou.
  We gingen zitten op de bank, en vroeg wat hij wilde drinken..biertje, bacootje..
  Ja hij wilde wel een bacootje, waarop ik wel vroeg, drink je dagelijks ( had daar slechte ervaringen mee gehad) nee joh, ik heb een zaak..
  oke,..
  Dus hij vertelde dat hij al 2 jaar vrijgezel was, en een auto bedrijf had in zijn woonplaats Apeldoorn.
  Toen vroeg hij me om dat spul wat hij bij zich had samen te gebruiken.
  Was geen drugs maar iets waar je heel relax bij werdt.
  VLAG 1
  Dit zou oude ik dus nooit doen, kende hem nog dat spul niet..
  Hij deed een puntje ervan in wat water en dronk het op..
  nu jij ook..zag geen reactie bij hem, dus dacht is veilig..en nam ook wat.
  Ik voelde me naar 15 min helemaal slap en een beetje dizze..
  Ga lekker liggen op de bank, dit trekt zo weg..
  En hij begon met me te zoenen.
  Ik raakte totaal in de zenn, en had sinds 15 jaar de sex van me leven..
  Smorgens om 9 uur is hij weggegaan, en ik ben naar bed gegaan.
  Hij zou woensdagavond pas weer komen, en we apten de hele zondag en maandag.
  Maandag avond apte hij me of hij me kon bellen .
  ik was bij de moeder van me schoondochter aan het eten.
  En vroeg of het belangrijk was, en dat ik niet thuis was. Anders liep ik wel ff naar buiten..
  VLAG 2
  Ja ik moest naar buiten lopen..
  Zei nog tegen me schoondochter, die komt woensdag niet..
  Dus bel hem buiten, en vroeg wat er zo belangrijk was..
  Of ik het goed vond dat hij savonds al kwam, en dat hij misschien ook niet meer weg ging..
  Ik was al verliefd en zei ja tuurlijk..
  Hij kwam tegen half 10, in dezelfde kleren als zaterdag..
  VLAG 3
  Ik vroeg hem daarna, en hij vertelde me, dat hij op de zaak had geslapen en niet meer terug ging naar zijn oude huis .
  Hij woonde daar nog met zijn “ex” maar zij was een alcoholist en ze waren al 2 jaar niet meer intiem geweest..
  Nu geloof ik nooit dat mensen zo stellig kunnen liegen, en na wat bezwaar te hebben gemaakt, overtuigde hij me van zijn verhaal.
  Bij mij in de wijk woond een vrouwtje die in kleding doet.
  Haar gelijk geapt of ze nog mannen truien had.
  Ben naar haar toe gegaan, en heb er 2 Polo’s en een trui gekocht.
  Heb hem dat gegeven, en hij zei, waar haal je dat nu zo snel weg dan.
  Dus vertelde hem van dat vrouwtje.
  Hij vroeg wat ik had betaald.
  50 euro zei ik, en hij gaf me dat gelijk terug.
  Hij vroeg om een biertje en die heb ik hem gegeven.
  Hij is vanaf die dag nooit meer een dag zonder alcohol geweest.!!!
  Hij was moe, en we zijn tegen 11 uur naar bed gegaan.
  Hij lag nog niet of sliep ook al..
  De volgende dag ben ik met hem opgestaan, hem koffie ingedaan en hij ging na zijn zaak.
  Heb diezelfde dag, tandenborstel gel ondergoed en sokken gekocht voor hem .
  Hij zou me dat vrijdags terug betalen .Nee joh, die paar tientjes ..
  kookte voor ons elke dag, en hij prijsde me de hemel in.
  Bij zijn vorige ex moest hij eerst na de winkel, en dan ook nog zijn eigen eten maken, omdat ze dronkend was.
  VLAG 4 EN ME BUIKGEVOEL
  We waren inmiddels 2 weken samen, en op zaterdag weer aan die poeder en weer ongelooflijke sex gehad..
  Ik was helemaal verliefd op die man, en dacht me geluk gevonden te hebben naar 15 jaar single te zijn gebleven ..
  Het was de 2de vrijdag, hij kwam thuis, ik zette hem al standaard een biertje neer, en ging verder met koken..
  Liep naar hem toe, en gaf hem spontaan een kus op zijn wang..
  Waarop hij zei….
  JE BENT ME TOCH GEEN NYMFOMAAN HE…😱
  Daar kwam mijn buikgevoel aan.. hier klopt iets niet..
  Ik zei, gek we hebben 2 x sex gehad, weet je wel wat dat woord betekend?
  Hij zag natuurlijk aan me dat me dat niet aanstond en begon gelijk, ja sorry, maar druk geweest de hele week, heb pijn aan me voeten enz.
  En ik deed niets met mijn buikgevoel..
  Maar hij had binnen een maand al een paar x gezegd te zullen kappen, al weet ik niet meer waarom..
  Ook kon zijn karakter ineens 360 graden omslaan, in een lieve naar zeer onaangename man..
  Me bonusdochter kwam een x om half 11 nagel lijm ophalen, ze woond 5 huizen bij ne vandaan, waarop hij tegen haar zei, dit is de laatste x dat jij zo laat nog hier aan de deur komt.
  Heb hem daarop aangesproken, gezegd, luister die heb ik geboren zien worden en beschouw haar als me eigen..
  Daar kwamen de verontschuldigingen weer aan, ze was pas 15, en dan zo laat nog over straat enz .
  Voor haar was hij afgedaan.. rare kerel Nancy..
  En nog zag ik het niet .!!
  Weet nog dat hij me binnen 4 weken aan het huilen bracht, wat ik 15 jaar niet had gedaan..En hij weer dreigde weg te gaan..
  Oude ik had allang gezegd, nou dan ga je toch lekker, maar nieuwe ik, pikte het allemaal..
  Kan nog uren doorgaan, maar dan wordt het een boekwerk..
  * Ik kwam erachter dat hij gewoon het loopjongetje was voor dat auto bedrijf..
  * Had geen geldige idd kaart
  * Stond niet meer in Nederland ingeschreven sinds 2018
  * Rijbewijs verlopen
  Dit alles had zijn ex gedaan, hoe dan vraag ik me nu af..
  IK WAS ZO BLIND ALS EEN MOL.!!
  * Heb hem bij me in laten schrijven, zodat hij weer alles kon aanvragen.
  Daarna volgenden de ruzies om niets zich op..
  * Er was corona en een avondklok, maar meneer kreeg het voor elkaar steeds 5 min voor die tijd thuis te zijn.
  Ook begon hij met schelden..
  De eerste x was ook om niets, kankerhoer dat je er bent.
  Ik schrok me te pletter, punt 1 had ik in 2017 borstkanker gehad wat hij wist, en zelfs mijn kinderen hebben zulke woorden nog nooit gezegd.
  Ik zei, je kunt vertrekken, ben hier niet van gediend..
  Als je een vreemde was geweest had je nu een klap recht in je gezicht gehad…
  Maar meneer ging niet weg, waarop ik mijn tas heb gepakt en ben naar een vriendin gereden, en heb daar geslapen..
  Hij heeft de hele avond apjes gestuurd waar een hond geen brood van lust..
  Ik was onbetrouwbaar, een misgunner, en de eene k na de andere kwam..
  Hij is de volgende dag naar zijn werk gegaan, en daar 2 dagen gebleven..
  Maar daar kwamen de ❤️ en lieve woordjes weer, en Nancy trapte er weer in..
  Tot een paar weken later, ik had kaarten gekocht voor een online bingo..maar Henri vond daar niets aan..
  Oke, ga ik na me vriendin kun jij tv kijken, probeer je wel voor 7 uur thuis te zijn, kunnen we samen eten, ik moet 19.15 weg.
  Hij was dus weer later thuis, en ik heb zijn eten op bord in de magnetron gezet..
  Hij wist niet hoe die werkte, ik zeg ja je bent hier ook pas 2 maand. En gezegd hoe hij werkte.
  En ik ging na me vriendin.
  Normaal had hij een hekel aan video bellen, maar hij belde toch.
  ik zei nog, controle tegen me vriendin..
  Hij had heerlijk gegeten, en of ik al wat had gewonnen..
  Ik won de laatste ronde 125 euro, en was om half 11 thuis.
  Meneer zat aan de baco.
  Ik zou de volgende dag naar een nichtje van hem gaan, zij was ook nagelstyliste en hij had de afspraak gemaakt. Kende haar nog niet, maar oke dan ga ik ..
  Dus hij zei me, als je morgen daar klaar bent, neem je haar mee naar me zaak, geef ik je geld, kunnen jullie in Harderwijk een broodje vis eten..
  Nu weet ik van nagelstylisten dat die een hele dag door inplannen, dus ik zeg tegen hem, ik weet niet of jou nichtje daar wel tijd voor heeft..
  BOEM.. OORLOG..
  Kankerhoer, je bent een misgunner en zo onbetrouwbaar als wat..
  Dat was de druppel voor mij, en heb hem gezegd, ga naar bed, en morgen je spullen pakken en oprotten uit mijn huis..
  Ik heb op de bank gelegen, geen oog dicht gedaan natuurlijk.
  Daar kwam hij smorgens om 7 uur van bed.
  Zegd die tegen mij, ga lekker boven liggen. Ik zei ik ga niets boven liggen, me sleutel hierheen, en oprotten jij .. stuk verdriet dat het bent.
  Hij zag dat ik het meende, en zei nog..
  ik ben in staat en gooi je die koffie recht in je bek…Ik zeg.. gooien grote jonge, denk die sla ik in een klap neer met die bierfles die naast me stond, had ik snachts een van gepakt.
  Maar hij durfde toch niet te gooien.. denk dat me ogen vuur spugde.,
  Hij vloog naar boven, pakte al zijn kleren, die ik voor hem gekocht had, 600 euro zoiets, en gooide de sleutel op de bank en vertrok…
  Ik was boos, verdrietig en had een 💔
  Hij heeft 6 maanden in hotels geleefd, en weer ging ik elke x terug.
  Dat is de geestelijke hypnose waar je in zit..
  Kon me niet losmaken van die man, omdat ik steeds aan onze zaterdag avonden dacht, en dacht dat dat de echte liefde was.
  Nu weet ik dat het de afhankelijk heid was van iets wat er niet was…LIEFDE
  Narcisten kennen geen liefde of empathie of emotie..

  Ik ben nu vanaf koningsdag 2022 voorgoed van hem af, hij heeft alweer een nieuw slachtoffer gevonden, zij heeft ook contact met me gezocht, en heb haar gewaarschuwd voor hem..
  Ook zij gaat steeds terug.. Ze moet er ook zelf achter komen…Net als ik.!!
  Maar wat kunnen deze mensen je geestelijk kapot maken.
  Nog denk ik minimaal wekelijks aan hem/ons.
  Maar weet ook dat ik nooit meer terug ga.. Verschrikkelijk wat een groot drama is dat en wat kun je daar een pijn van hebben..
  Heb een vriendin alles verteld, ook van onze zaterdag avonden, en de love poeder wat hem tot een totaal ander persoon werdt..
  In werkelijkheid is hij een verschrikkelijk mens, die manipuleert , baas wil spelen, je een gevoel van onzekerheid en machteloosheid geeft ..
  Herken de narcist nu op 100 meter afstand, heb alles over hun gelezen, en weet alle trucjes nu..
  MAAR HEB WEL 1.5 JAAR VERGOOID EN BEN NOG AAN HET HELEN ERVAN!!
  GUN DIT NIEMAND TOE…
  Hoop hier mensen mee te kunnen helpen, jij bent niet de slechte persoon, dat zijn hun !!
  Een wolf in schaapskleren !!
  Veel liefs van mij 💋

 • Wybren
  Geplaatst op 19:40h, 18 november Beantwoorden

  jammer dat vaak de narcist als kwade wordt gezien en ook niet als slachtoffer.. ik lees alleen maar wegwezen! lekker egoistisch, zo los je het probleem of inzicht bij diegene niet op en kunnen er meer slachtoffers bijkomen.. ‘de narcist ‘ wil misschien ook wel anders maar kan dat niet zomaar kan door bijv. de gevolgen van emotionele verwaarlozing..

 • Ikke
  Geplaatst op 08:19h, 28 januari Beantwoorden

  “Zo snel als de narcist in je leven verscheen, zal hij in elk geval niet vertrekken, uitzonderingen daar gelaten.”

  Ik heb hem verlaten. De zoveelste afspraak begon hij zich onderuit te wiebelen….. Ik appte hem: ‘Ik weet wat je bent, en ik wil niks meer met je te maken hebben’

  En het bleef stil. Eng stil. Ik verving de sloten en ben een tijdje hypervigilant geweest, nog steeds een unheimlich gevoel. Komt hij terug? Staat hij ineens aan de deur? Kindjes verboden open te doen, we zijn nog steeds niet echt vrij. Komt die hoover, of komt die niet?

  Wat mij heel erg heeft geholpen en ook veel erkenning en herkenning heeft gegeven zijn de video’s op YouTube van HG Tudor. Hij is zelf narcist en beschrijft feilloos wat me overkomen is. Zo veel herkenning, zo helend. Het is geen psycholoog of arts, hij is zelfbewust narcist. Ik moest er even aan wennen maar hij heeft me het laatste zetje gegeven:
  “When you know, you go. You get out and you stay out”
  https://www.youtube.com/watch?v=sJ3GGDVpzNU&list=PLMQVuOn9DvThIp0os62evzwmBBKoK6QeD

 • Mpl
  Geplaatst op 23:16h, 05 juni Beantwoorden

  Onzin? domme gans !

Geef een reactie