Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Janie Boers on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  Heb vandaag een behandeling g gehad bij pijnpoli Optimal care, ook ik heb fibromaylgie en poly artrose, heb ruim 3 en een half uur aan infuus gelegen met daarin de stof ketamine, weet nog niet of t geholpen heeft, maar is een hele goeie kliniek, ze blijven voor je zoeken naar pijnbestrijding , om het leven , leefbaar te maken zonder pijn! Zijn allemaal lieve doktoren en assistenten, en wordt gewoon vergoed!

  Go to comment
  2021/10/05 at 7:23 pm
 • From TOR SCHILFERS on De ggz is ziek, en niet zo'n klein beetje ook... (deel 1)

  AL JAREN IS ER STIJGENDE LIJN VAN HET AANTAL SUCIDE S onder geestelijk zieken ,,, EN MENSEN DIE IN HUN EIGEN WONINGEN WEG KWIJNEN VAN EENZAAMHEID EN FALENDE ZORG SYSTEEM TRIEST TOESTANDEN VOOR GEESTELIJK ZIEKEN IN DE MAATSCHAPPIJ . zorg bereikt mensen niet of sluit niet aan bij de hulp vraag .

  Go to comment
  2021/10/04 at 9:48 pm
 • From Ella Malis on Bianca Verbeek over narcisme: een introductie

  Heeft er iemand tips richting het vinden van een goede advocaat of slachtoffergroep die kan doorverwijzen naar advocaten bekend met psychopathie en narcisme, en die een zaak van zo een slachtoffer ter harte kunnen nemen?
  Dank je wel
  Ella

  Go to comment
  2021/10/03 at 9:16 pm
 • From Elly BruoneE.Bruinenberg on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  Bij mij is vorig jaar op 73jarige leeftijd fibromyalgie geconstateerd nadat mijn kleindochter van 23jarige leeftijd de diagnose heeft gekregen .
  Ik loop al jaren met pijn en hevige vermoeidheidklschten ,mijn dochter een paar maanden geleden s’nachts in het ziekenhuis terecht kwam met klachten omdat ze bijna geen lucht meer kreeg.en bik haar ook fibromyalgie geconstateerd is .
  Wij hebben ook het hypermobiel syndroom ,
  De reumatoloog zei dat het met elkaar te maken heeft ….

  Go to comment
  2021/10/02 at 2:36 pm
 • From mantelzorger on Toolkits Samen beslissen voor patiënt en naaste in de ggz

  Als mantelzorger heb ik deze toolkits ingezien en ik begrijp de term naaste in de naam van de toolkits niet, want er wordt nergens een woord gesproken over naasten of mantelzorgers zoald bijna in de hele ggz .

  Go to comment
  2021/09/24 at 2:27 pm
  • From Redactie on Toolkits Samen beslissen voor patiënt en naaste in de ggz

   Beste mantelzorger,

   Heb je de informatie en de toolkits op deze pagina bekeken: https://mindplatform.nl/projecten/hulpmiddelen-bij-samen-beslissen ?

   De toolkits zijn bedoeld om cliënten en naasten informatie te geven, als ondersteuning bij het maken van keuzes voor behandelingen. Op de website van MIND wordt het als volgt uitgelegd:
   “Keuzehulpen bieden informatie over de behandelmogelijkheden en verkleinen zo de kennisvoorsprong van zorgprofessionals ten opzichte van cliënten en naasten. […] MIND heeft in de afgelopen jaren de keuzekaarten ontwikkeld en uitgebreid in zogenaamde ‘Toolkits Samen beslissen’. Hierin staan overzichten met aanbevolen hulpmiddelen en behandelingen voor verschillende aandoeningen. Het gaat vrijwel altijd om hulpmiddelen waar je zelf mee aan de slag kunt, psychologische behandelingen, behandelingen met medicatie en hulpmiddelen voor herstel en terugkeer naar werk. Deze instrumenten zijn allemaal ontwikkeld in samenwerking met de lid-/achterbanorganisaties van MIND.”

   In de toolkits worden ook naasten benoemd. Mocht je nog inhoudelijke vragen hebben over een van de hulpmiddelen, dan kun je contact opnemen met MIND via het e-mailadres dat op de genoemde pagina vermeld staat.

   Go to comment
   2021/09/27 at 11:11 am
 • From Corine on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Beste Bianca, hoe kom ik met je in contact?
  Ik herken zoveel in alle verhalen. Ben ook meervoudig narcismeslachtoffer.
  Ik ben 55 jaar en worstel nog iedere dag met het idee voor altijd te breken met mijn moeder. Mail je mij?
  Groetjes, Corine
  C.j.degroot@kpnmail.nl

  Go to comment
  2021/09/23 at 10:15 pm
 • From Marie de Jonge on De liefdesoorlog van mijn ouders: een persoonlijk verhaal

  Mooi dat iemand zijn persoonlijke verhaal deelt middels een boek. Ik geloof dat dit voor veel ouders hulp kan bieden. Wellicht kan je zo voorkomen dat je dezelfde fouten maakt in een zelfde situatie waarin jij en je partner uit elkaar gaan. Daarnaast denk ik dat veel mensen delen zullen herkennen.

  Go to comment
  2021/09/23 at 5:04 pm
 • From Harrie Hutschemakers on Ik ben ik omdat ik ik ben

  U zegt: “Bewustzijn is in die zin niets anders dan een handigheidje van het conglomeraat eencelligen, dat met elkaar het heel complexe biologisch systeem vormt”. Ik zie het eerder andersom. Het biologisch systeem is een uitdrukkingsvorm van een primair bewustzijn dat overal en in alles aanwezig is. Alles is dan een uitdrukkingsvorm van het grote Bewustzijn. Door de evolutie is dit bewustzijn tot een zelfbewustzijn geworden, met name door zijn vermogen tot abstraheren.

  Go to comment
  2021/09/22 at 6:45 pm
 • From Jolande Rommens-Musquetier on Psycholoog vertelt: ook wij zijn mens, en soms kwetsbaar

  Ik vond het een geweldig mooi geschreven boek en erg herkenbaar als therapeut. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen met gevoelens, gedachten en behoeften, wensen en verlangens. Een van de belangrijkste behoefte is verbinding hebben met een ander. En Sanne maakte dat van vanaf moment 1. En daar groeide toen iets goeds uit.

  Go to comment
  2021/09/18 at 8:49 pm
 • From ines bruins on De ggz is ziek, en niet zo'n klein beetje ook... (deel 1)

  Helemaal mee eens met bovenstaande reacties. Laten we beginnen om meer preventief te werken en onze focus in de eerste lijn/thuis te zetten. Vooral werken vanuit een strength based philosophy (wat gaat er goed in je leven, wat maakt je blij etc) en van daaruit aan de slag gaan met mensen die vooral gezien moeten worden in hun sociale context en niet los daarvan. Het labelen van mensen (self fulfilling prophesy) , mensen behandelen zonder hun sociale context erbij te betrekken zullen mensen nooit hun eigen kracht vinden om verder te gaan. Nog een lange weg te gaan maar het mag toch niet zo zijn dat verzekeringen bepalen hoe de GGZ moet werken?!

  Go to comment
  2021/09/18 at 8:49 pm