5G: een netwerk van mogelijkheden en risico’s

5G: een netwerk van mogelijkheden en risico’s

5G: een netwerk van mogelijkheden en risico’s

Al langere tijd worden er plannen gemaakt om het 5G-netwerk ook in Nederland en andere landen van Europa te realiseren. Dit vernieuwde netwerk moet internet sneller en stabieler maken, en belooft grootse technische en economische ontwikkelingen voor de toekomst. Er zijn echter ook bezwaren tegen deze vernieuwing; zo zijn er diverse wetenschappers die vrezen voor schadelijke effecten voor de fysieke en geestelijke gezondheid.

In delen van het land worden al experimenten uitgevoerd met 5G. Grootschalig gebruik van het netwerk vindt tot nu toe met name in Azië en de Verenigde Staten plaats. De toepassing van het 5G-netwerk wordt ook wel ‘Internet of Things’ genoemd, waarbij allerlei apparaten nog innovatiever met elkaar verbonden kunnen worden. Het zou bijvoorbeeld mogelijk worden om robots in ziekenhuizen op afstand te bedienen, de infrastructuur te verbeteren met zelfrijdende auto’s en aangepaste stoplichten, en slimme landbouwtechnieken door te voeren die de perfecte gewassen creëren. Daarnaast wordt snel internet met 5G voor meer mensen en in meer gebieden toegankelijk.

Weerstand

Naast de voordelen die het 5G-netwerk kan bieden, is er ook weerstand tegen de invoering hiervan. Voor de wetenschap is er nog te weinig duidelijk over de risico’s die 5G met zich meebrengt, en ook steeds meer burgers zetten hun vraagtekens bij de gevolgen voor lichaam en geest. In 2017 werd de Europese Unie al door artsen en wetenschappers uit 37 landen nadrukkelijk gewezen op de gevaren van een sterke toename in radiofrequente elektromagnetische velden, die door 5G ontstaat. Ze benoemen onder andere een verhoogd risico op kanker, een toename aan vrije radicalen, genetische schade, problemen rond het voortplantingsstelsel, neurologische aandoeningen en problemen met leren en geheugen als mogelijke gevolgen die uit recente wetenschappelijke bevindingen naar voren komen. Volgens hen is er meer onderzoek nodig naar het effect op de gezondheid.

Verdeeldheid in de wetenschap

De Europese Commissie zegt de volksgezondheid voorop te stellen en de internationale stralingsrichtlijnen aan te houden. Dit zijn echter richtlijnen die al twintig jaar geleden zijn opgesteld, en de bovengenoemde schadelijke effecten worden in steeds meer onderzoeken gevonden bij stralingshoeveelheden onder de toegestane limiet. Hierover schrijft De Groene Amsterdammer begin dit jaar in een uitgebreid artikel over de risico’s van 5G.

Zo benoemt het blad dat er twee theorieën zijn over de gezondheidseffecten van de straling. Een deel van de onderzoekers meent dat straling lichaamsweefsel opwarmt, waardoor schade aan het DNA ontstaat. Het zou vergelijkbaar zijn met voedsel dat in de magnetron wordt opgewarmd, waarbij moleculen vervormen, beschadigen en voedingsstoffen verloren gaan. Andere onderzoekers denken dat er naast de warmte ook nog andere effecten van de straling zijn. In verschillende studies zijn gevolgen van straling gevonden die losstaan van het warmte-effect, maar het is nog onduidelijk wat dan wel precies de oorzaak is. Daarnaast zijn er nog wetenschappers die in de verhoging van de straling geen gevaar zien voor de volksgezondheid, en zijn bij sommige onderzoeken meerdere interpretaties van de resultaten mogelijk.

Concreet bewijs

Die verdeeldheid onder wetenschappers maakt dat de Europese Commissie nog geen reden ziet om in te grijpen. Maar volgens anderen moet de sterke twijfel over de risico’s juist reden genoeg zijn om de gevolgen verder te onderzoeken voordat het 5G-netwerk wordt uitgerold. Er is nu dus al onduidelijkheid over de schadelijkheid van de huidige technologie en lagere stralingsfrequenties, maar bij een 5G-netwerk zijn de frequenties nog vele malen hoger en zijn er veel meer zendmasten en antennes nodig. Echt grootschalig onderzoek naar de effecten van 5G kan pas worden gedaan als het netwerk daadwerkelijk beschikbaar is. Omdat er grote economische belangen zijn bij het invoeren van het netwerk, doet de Europese Commissie niets zolang er geen concrete bewijzen zijn. Maar gevreesd wordt dat het dan al te laat is en het kwaad al is geschied.

Juist met zoveel belangen van verschillende partijen – de Europese Commissie, (telecom)bedrijven, verzekeraars, burgers etc. – is het belangrijk om goede, onafhankelijke onderzoeken uit te voeren om de volksgezondheid te kunnen beschermen. Op dit moment wordt veel onderzoek gefinancierd door partijen die een economisch belang hebben bij de invoering van het 5G-netwerk, en dat is zorgelijk. De lichamelijke en geestelijke gezondheid zou te allen tijde voorop moeten staan. Laten we hopen dat dit besef ook bij de Nederlandse overheid en in de rest van Europa op tijd komt.

Lees hier het uitgebreide artikel over 5G van De Groene Amsterdammer. Op de website van Human verschijnt een vijfdelige serie van artikelen over de huidige stand van zaken, waarvan er nu al drie te lezen zijn.

Aanvulling 02-07-2019: Met dank aan Louwrens Wemekamp van het Antennebureau een link naar het Kennisplatform EMV, waarop meer te lezen is over de huidige kennis en ontwikkelingen rond 5G en elektromagnetische velden in het algemeen.

33 Reactie's
 • Ivo
  Geplaatst op 16:56h, 18 juni Beantwoorden

  Ik vond dit een zeer informatieve video over 5G:

  https://www.youtube.com/watch?v=3Nr-CFJJYB0

 • Jan den Ouden
  Geplaatst op 23:27h, 18 juni Beantwoorden

  Onafgebroken hoofdpijn, waanzin nu al van te hoge WiFi. Frequenties die sedert oktober 2018 zijn bijgeplaatst, 1800 en 2600 Mhz, EMV’s die sterk toegenomen zijn om te testen, van -35dBm naar -17 dBm. Hoe kun je nog spreken van harmonie en natuurlijke levenslust als de frequenties nog veel hoger worden, eerst 26 GHz en later 60, 90 en 300 plus Ghz. En om 26 GHz te laten werken de normen van straling sterk verhoogd worden., Er gelobbyd wordt om bij nog hogere frequenties de straling normen geheel vrij te laten aan telecom. Dan heeft een regering niets meer in te brengen en worden we blootgesteld aan onmenselijk hoge millimeter straling door 5G 6G en 7G moederstations en een miljoenen woud van kleinere MiMo zenders van elke provider afzonderlijk eentje om de 40 meter, en ook vanaf satellieten. Arme jeugd, verslaafd gemaakt als kannonnenvlees die gerobotiseerd, niets meer kan bepalen tegen 2035. Geen kritisch woord zal nog klinken, want je wordt gewoon of ziek gemaakt of abgeschaltet. Als je al niet doodziek nog op de been geholpen door Big Pharma, uitgebuit en uitgeknepen tot op de laatste cent en kracht. Op snel doodgaat als je medicijnen weigert waar je niet beter of blij van wordt Wie wil er nog kinderen?

  • Dennis
   Geplaatst op 08:09h, 02 november Beantwoorden

   Eindelijk iemand met gezond verstand! Ik heb er ook last van mn testikels krimpen weg een constante piep, geen eetlust mn zenuwen dood in mn piemel, geen gevoel meer erin. Leuk he 5 g

 • Pingback:Update: Acties nemen toe: gaat het 5G-project crashen? - BrekendNieuws.nl
  Geplaatst op 14:24h, 19 juni Beantwoorden

  Update: Acties nemen toe: gaat het 5G-project crashen? – BrekendNieuws.nl

  […] juni 2019 – Ook de GGZ uit haar zorgen over de manier waarop de uitrol van 5G in Nederland plaatsvindt: “Op dit […]

  http://laatste.brekendnieuws.nl/2019/06/19/acties-nemen-toe-gaat-het-5g-project-crashen/

 • Peter Bruisten
  Geplaatst op 18:23h, 19 juni Beantwoorden

  Dit is er aan de hand. De frequenties die 5G gebruikt zijn onze natuurlijke frequenties en daarmee kunnen ze ons dus sturen. Chemtrails heeft er ook mee te maken omdat het menslijk lichaam dan beter gaat geleiden waardoor die frequenties beter binnenkomen. Kijk deze film eens https://hendersonlefthook.wordpress.com/2018/05/31/darpas-5g-end-game-for-humanity/ De Cyborgtoekomst van de Mensheid | Marcel Messing https://www.youtube.com/watch?v=EVo5Wdpj9PQ&t=926s Het hoort allemaal bij elkaar http://stralingsleed.nl/blog/eerste-satellieten-voor-ruimte-internet-op-weg/?fbclid=IwAR0uQydbtoD19h5hnLHvOILYteNkV3cgiF7UVJYzdpfxkyxDSbokRG8hgZI

 • Anoniem
  Geplaatst op 12:54h, 22 juni Beantwoorden

  Ik heb al zo lang aangedrongen op onderzoek naar de z.g. niet-thermische effecten van radiofrequente velden, inclusief die van 5G. De GGZ zegt het nu ook. We maken vorderingen met het algemene begrip van risico’s van elektromagnetische velden. Hopelijk komen er binnenkort fondsen beschikbaar om de celfysiologische en moleculair-biologische vragen die er liggen eindelijk wetenschappelijk aan te pakken.

 • jgvgils
  Geplaatst op 14:08h, 22 juni Beantwoorden

  Heel fijn dat de GGZ hier aandacht aan gaat schenken. Hoop dat ze de GGD ook over halen om hier constructief aandacht aan te gaan geven.

 • Catharina Buijs
  Geplaatst op 13:47h, 24 juni Beantwoorden

  5G Technology is Coming – Linked to Cancer, Heart Disease, Diabetes, Alzheimer’s, and Death
  January 31, 2019
  5G Technology is Coming – Linked to Cancer, Heart Disease, Diabetes, Alzheimer’s, and Death

  48.9K 89 4 1 62
  Like

  John P. Thomas, Health Impact News
  Waking Times

  The new fifth generation (5G) cellular system that is being installed in major American cities such as Dallas, Atlanta, Waco, Texas, and Sacramento [1, 3] will intensify the microwave radiation health risks for everyone living in those cities. [2]
  Eleven More Cities Targeted for 5G Deployment this Year

  The new 5G cell systems that Verizon and AT&T are planning to install in other cities in 2018 [1, 3] will use shorter length microwaves than the existing 4G (fourth generation) systems. New generation cell phones will be able to communicate with either 5G or 4G microwave towers to optimize connectivity.

  Copper phone lines will be replaced with 5G rooftop antennas on homes and businesses. These antennas will communicate with 5G cell towers and with the wireless equipment in homes and offices to provide phone and broadband services.

  5G will be the foundation for the “smart cities” of the future. [15]

  The Safety of 5G Has Not Been Tested

  The microwave frequencies that are being used in this new generation 5G system are in the 1-millimeter wave length.

  The long-term health risks of these short microwaves have not been adequately tested and the Federal Communications Commission (FCC) and telecom companies are simply presuming that they are safe based on 1996 research. [2, 16]
  New Research Reveals Harmful Effects of Cellular Systems

  Research on microwave frequency radiation conducted since 1996 shows that the existing 3G and 4G cellular systems are causing serious harm to human health.

  The 5G systems will increase the level of harm to the level where illness and death can no longer be denied. [16]
  Harmful Effects are Cumulative

  We now know that the development of cancer, heart disease, diabetes, Alzheimer’s and numerous other diseases and disabling symptoms are linked to the cumulative effects of microwave radiation.

  Cellular systems are pushing microwave radiation into our bodies and brains 24 hours a day regardless of whether we use a cell phone or even own one. [4, 5, 16]
  READ: AWARD WINNING JOURNALIST EXPOSES WIFI DISASTER IN CANADIAN PUBLIC SCHOOL THAT INJURED DOZENS OF CHILDREN
  A Million or More New 5G Towers will be Erected in American Cities

  The 5G towers will be spaced approximately 500 feet apart and will be highly visible eyesores.

  The “small cell” transmitters will be mounted on top of electric utility poles, municipal buildings, schools, and in city parks, on top of street signs, bus shelters, and anywhere else telecom companies wish.

  In low lying areas they might need to erect new towers that are taller than electric utility poles to accomplish their objectives. Refrigerator size electrical boxes will be attached to each transmission tower. [2, 9]

  If you happen to be in an area with underground electric service, then they will erect new towers that use the underground electrical lines.

  If you live or work in a densely populated area where electrical poles are very close to buildings, then you might have a 5G cell tower located a few feet from your place of employment or your bedroom. [2, 9]

  It is estimated that the daily microwave exposure generated by the 5G system will be equivalent to living inside a microwave oven and turning it up to high and baking yourself for 19 minutes a day. [2]
  Telecom Companies Hold the Upper Hand on 5G Tower Placement

  FCC regulations [11] make it illegal for government entities to try to delay or stop cell tower installation on the basis of health risks.

  Telecom companies can sue cities and states that attempt to use health concerns to impede their cell tower building plans. [2]
  How Harmful is 5G? Can We Stop It?

  The remainder of this article provides detailed information about the health risks of 5G and explains why the public and government entities cannot stop the rapid build-out of the 5G system despite the massive health risks.

  It will link you to efforts in your state where telecom companies are seeking to enact legislation that will strip away all rights to object to cell tower placement on any basis.

  My previous articles on microwave radiation dangers will provide background information to those who are not familiar with this topic. Please visit:
  New 5G Cell Towers and Smart Meters to Increase Microwave Radiation – Invade Privacy
  Smart Meters: Countdown to a National Crisis of Illness and Death

  To learn about the history of wireless communication from the 1950s to the present, and how the technology works, please watch this video:

  Documented Health Dangers Linked to Microwave Radiation Exposure

  The following three lists present the symptoms, illness indicators, and diseases that are linked to microwave frequency exposure from cell towers, Wi-Fi transmitters, and other microwave generating devices. [8, 12, 16]

  Symptoms of Damage: These are some of the common symptoms linked to microwave exposure.

  Fatigue
  Chronic headaches
  Heart palpitations
  High pitched ringing in the ears
  Dizziness
  Disturbed sleep at night
  Sleepiness in daytime
  Moodiness
  Irritability
  Unsociability
  Feelings of fear
  Anxiety
  Nervous tension
  Mental depression
  Memory impairment
  Pain in muscles and joints
  Pain in the region of the heart
  Breathing difficulties
  Allergies
  Yeast infections
  Blood sugar swings
  Heartburn
  Bowel problems
  Thyroid dysfunction
  Weight abnormalities
  Rashes
  Immune system weakness
  Behavioral aberrations

  Hidden Illness Indicators: These are some of the indicators of poor health resulting from prolonged microwave exposure. We are usually unaware of these threats to our health.

  Inflammation (caused by excess histamine in the blood)
  Oxidative stress
  Autoimmune responses
  Reduced blood flow to the region of the thalamus
  Pathologic leakage of the blood-brain barrier
  Myelin damage to the central nervous system
  Hormone imbalance
  Deficit in melatonin metabolic availability
  DNA damage
  Metabolic dysregulation

  Diseases and Body System Failures: Some of the diseases and body system failures that result from multi-year microwave frequency radiation include:

  Cancer
  Heart disease
  Neurological dysfunction
  Diabetes
  Immune system suppression
  Cataracts of the eyes
  Sperm malformation
  Hearing loss
  Vision loss
  Cognitive impairment
  Alzheimer’s
  Depressive mental illness
  Fetal abnormalities

  Long-term Microwave Exposure Equals Extreme Harm

  The bottom line in microwave frequency radiation exposure is, “The longer the exposure, the more deadly the cumulative effects.” [8]

  In 2011, Professor Karl Hecht from the International Research Center of Healthy and Ecological Technology in Germany reported three distinct phases of illness caused by microwave radiation.

  During the first phase, lasting up to 3 years, the living organism struggles to cope and compensate for the exposure to microwaves. [8]

  They may experience numerous symptoms and may be aware of illness indicators, but aren’t able to fix their problems unless they stop the exposure.

  3 to 5 years of Microwave Exposure

  Professor Hecht described the damage that occurs during the second phase of exposure – 3 to 5 years of microwave irradiation. He stated:

  During this second phase, chronically irradiated people develop weakly visible, pathological neurasthenic symptoms with vagotonic reaction tendencies.

  This means overactivity or irritability of the vagus nerve, adversely affecting function of the blood vessels, stomach, and muscles. It also means that the parasympathetic autonomic system is overactive, while sleep disorders and daytime tiredness are common.

  Neurasthenic symptoms involve: poor appetite or overeating, insomnia or hypersomnia, low energy and fatigue, low-self esteem, poor concentration, difficulty making decisions and feelings of hopelessness.

  In its most severe form, this phase may include a chronic disturbance of mood called dysthymia (depressive neurosis) in which a depressive mood accompanies the other physiological features listed here.

  This might explain why millions of Americans need anti-depressant drugs and illegal narcotics to cope with their radiation-induced depressive symptoms.

  By this end of this stage, the systemic damage may be irreversible, even if the radiation exposure ceases. [8]

  5 years or more of Microwave Exposure

  According to Professor Hecht, during the third Phase (5 years or more), the body degenerates into exhaustion and severe states of disease. He stated:

  This final degenerative phase produces pronounced neurasthenic symptoms with increasing pathological lapses of the regulation system, sleep disorders, daytime tiredness, and general exhaustion.

  People who have progressed to this phase suffer a dramatic increase in chronic illnesses and elevated cancer incidence.

  After 30+ years of environmental Wi-radiation, America’s chronically-ill population certainly fits this description.

 • Nico Cost
  Geplaatst op 23:22h, 24 augustus Beantwoorden

  Op 9 september 2019 vindt de landelijke demonstratie ‘Stop 5G’ plaats in Den Haag. We verzamelen om 12:00 uur op Koekamp (schuin tegenover Den Haag CS). Zie voor meer informatie de officiële website: https://5gdenhaag.weebly.com/demonstratie.html

 • Gerrit Jan
  Geplaatst op 20:56h, 29 augustus Beantwoorden

  “Omdat er grote economische belangen zijn bij het invoeren van het netwerk, doet de Europese Commissie niets zolang er geen concrete bewijzen zijn. Maar gevreesd wordt dat het dan al te laat is en het kwaad al is geschied.”
  -> De kosten van ziekteverzuim en gezondheidszorg mogen dan betaald worden uit de opbrengst van deze “economische belangen”

 • lars huygen
  Geplaatst op 01:21h, 08 september Beantwoorden

  Wat een onzin allemaal.

  • Defcon99
   Geplaatst op 10:37h, 08 april Beantwoorden

   Goh goed onderbouwd!
   Mooi voorbeeld van Klapvee dat achter de fanfare aanloopt.

 • Jan Delvoix
  Geplaatst op 12:09h, 09 september Beantwoorden

  2 punten die u blijkbaar niet kent.

  1)
  Feitelijk is er nog steeds, anno 2019, onvoldoende onderzoek gedaan en dus geen sluitend bewijs geleverd, in welke mate HF (en hoger, ook wel RF genoemd) straling schadelijk is voor de mens. DAT er schade kan optreden is weldegelijk bewezen. Maar: dit moet in het perspectief gezien worden van de sterkte van het op de mens treffende signaal is bij onderzoek gebleken: het naast je oor houden van een iPhone met een zendvermogen van 2 Watts is 10000 maal gevaarlijker dan de relatief zwakke 5G straling: voor zover het onderzoek anno 2019 staat. Daar komt nog bij dat het pure natuurkunde betreft hier: de sterkte van de straling neemt hoe hoger de frequentie sterker af naar mate de afstand van het bestraalde object, 5G is behoorlijk hoog in frequentie, hoger dan de eerdere G versies. Kijk even naar recent wetenschappelijk onderzoek, alom op internet te lezen: en je zult zien dat dit de huidige feiten zijn. Wat niet wegneemt dat goed onderzoek op zijn plaats is voordat je iets massaal uitrolt, maar helaas is de praktijk niet zo, dat komt omdat onderzoek niet door de industrie wordt mee-gefinanciert en dus moet het publieke domein dit betalen, de belasting betaler dus. Dat is helaas het resultaat van gemaakte politieke keuzes de laatste 50 jaar. Daar had de PvdA heel veel aan kunnen doen, maar destijds hadden ze het drukker hun eigen belangen te behartigen en mensen zoals P. Fortuyn belachelijk te maken, dan zitten we dus nu zoals door ons voorspeld met dit soort dilemma’s, die niet nodig waren als de politiek, sorry in NL zeggen ze altijd “wij”, andere keuzes hadden gemaakt.
  2)
  De afgelopen 20 jaar is in de EU de intensiteit van de door de mens gegegereerde RF straling sterk verminderd.
  De LG straling is veel minder omdat veel sterke megawatt zenders zijn afgeschakeld.
  Ook de MG kilowatt en megawatt zenders zijn grotendeels afgeschakeld en deels al afgebroken.
  Op de KG is ook veel minder zender intensiteit omdat veel van dat verkeer via internet kabels loopt tegenwoordig.
  De FM megawatt en kilowatt zenders zijn goeddeels afgeschakeld.
  DE VHF en UHF tv kilowatt zenders zijn afgeschakeld en afgebroken.
  DVBT is op zijn retour.
  Er is natuurlijk straling bijgekomen maar die is niet in het megawatt en kilowatt bereik meer: het zijn veel kleinere zenders met meer spreiding. Ook 4G en zeker 5G wordt verzorgd door kleine 5 tot 10 watt zenders die zorgen voor meer spreiding en een egaler bereik. Ook zijn de antennes beter.
  Dus onder de streep is de straling juist verminderd in getal qua Watts zendvermogen.

  • Dennis
   Geplaatst op 08:13h, 02 november Beantwoorden

   Hallo meneer onderzoek, ik ben het niet met u eens. Ik heb nog nooit last van welke straling dan ook behalve bluetooth gehad maar sinds 5 g aanstaat word ik dol, een hele waslijst aan klachten en ik ben zo gezond als een vis verder.,het gevoel in mn testikels verdwijnt en mn testikel krimpt eraf.. Volgens welk ondeezoek verklaart u dat? Ik heb het gefilmd hoe erg ook voor mensen als u. Die beweren dat het geen kwaad kan. 5 G is een pure nachtmerrie

 • Pingback:Persbericht <> – Unspoken Truths
  Geplaatst op 11:39h, 10 september Beantwoorden

  Persbericht – Unspoken Truths
  […] u een en ander tot u neemt, is het helpend om een artikel op de GGZ site [https://ggz.nl/5g-een-netwerk-van-mogelijkheden-en-risicos/ ] en kamervragen van de PvdD […]

 • Jack Black
  Geplaatst op 13:22h, 16 september Beantwoorden

  Waar de heer Delvoix aan voorbijgaat; uit honderden onderzoeken is gebleken dat het gepulseerd zijn van de “moderne straling” het lichaam en haar interne processen beïnvloed en het is juist deze gepulseerde straling welke exponentieel(!) is toegenomen vanaf 2006. Het niet meer aanwezig zijn van de relatief veilige, niet gepulseerde straling voor radio en tv maakt het er dus niet beter op voor de belasting op onze lichamelijke- en geestelijke gezondheid.

 • Frank Zweers
  Geplaatst op 10:51h, 19 september Beantwoorden

  De bezwarende feiten worden door media en politiek achtergehouden. Het “Kennisplatform” is geen onafhankelijke instelling, maar een staatsorgaan (gezeteld op het terrein vh RIVM). De ICNIRP normen zijn zowel door de Raad van Europa als het Europees Parlement als achterhaald bestempeld. Er is een overdaad aan onderzoek, er is een oproep van 245 artsen tot een moratorium op 5G. Mensen bij de GGD: Wordt wakker en neem je verantwoordelijkheid.

  Zet de feiten op een rijtje. https://5gisnietoke.nl/

 • Leendert Vriens
  Geplaatst op 16:13h, 07 oktober Beantwoorden

  Het is interessant om te lezen waarop de Nederlandse (zogenaamd strenge) blootstellinglimieten gebaseerd zijn, zie:
  https://www.stopumts.nl/doc.php/Reacties/12039/redir
  en verder enkele links naar belangrijke ite3ms:
  https://www.stopumts.nl/pdf/Literatuur-over-gezondheidseffecten-RF-straling.pdf

 • Pingback:Lees ook: CDA Heemstede pleit voor 5G-vrij bos. Nu nog een stralingsarme woon- en werkomgeving...
  Geplaatst op 13:22h, 09 oktober Beantwoorden

  Lees ook: CDA Heemstede pleit voor 5G-vrij bos. Nu nog een stralingsarme woon- en werkomgeving… – StralingsBewust – Verzamelpunt voor informatie over straling

  […] ook: Artikel GGZ: 5G – een netwerk van mogelijkheden en risico’s Alle gemeenten per brief geïnformeerd over kritiek van 20-tal gemeenten op wetsvoorstel verplichte […]

  https://stralingsbewust.info/2019/10/07/cda-heemstede-pleit-voor-5g-vrij-bos-nu-nog-een-stralingsarme-woon-en-werkomgeving/

 • jan v gils
  Geplaatst op 18:25h, 10 oktober Beantwoorden

  Heel fijn dat de GGZ in deze uitspreekt. Nu de GGD nog die blijft jammer genoeg zichtbaar achter.

 • 006
  Geplaatst op 17:47h, 26 maart Beantwoorden

  JE MAG IN HET VERKEER AL NIET MEER BELLEN. EN NU OOK NIET MEER EEN G.S.M, IN DE HANDEN HEBBEN. DUS WAT HEB JE ER AAN ?!.

  • Arjan Kop
   Geplaatst op 20:45h, 13 mei Beantwoorden

   Is dit een standpunt van de GGZ als geheel, of is het een manier om klanten te werven?

 • Tegen 5G
  Geplaatst op 08:36h, 19 mei Beantwoorden

  De 5g technologie is een moordwapen. Mensen zullen massaal doodvallen. De heimelijke uitrol is moord met voorbedachte rade.

 • Pingback:5G; Artsen en gezondheidsprofessionals luiden de noodklok - LET'S TALK ABOUT TECH
  Geplaatst op 11:09h, 20 mei Beantwoorden

  […] 2019 publiceerde GGZ Nederland het artikel ‘5G: een netwerk van mogelijheden en risico’s’. Het artikel gaat kort in op mogelijkheden van 5G, de weerstand die er tegen deze nieuwe […]

 • Pingback:CDA Heemstede pleit voor 5G-vrij bos. Nu nog een stralingsarme woon- en werkomgeving... - Silvia Belgraver
  Geplaatst op 22:18h, 17 juni Beantwoorden

  […] ook: Artikel GGZ: 5G – een netwerk van mogelijkheden en risico’s Alle gemeenten per brief geïnformeerd over kritiek van 20-tal gemeenten op wetsvoorstel verplichte […]

 • Ilse
  Geplaatst op 13:10h, 26 oktober Beantwoorden

  Hier ook nog wat extra informatie ivm 5G

 • chantal
  Geplaatst op 17:53h, 25 december Beantwoorden
 • Marcus
  Geplaatst op 18:34h, 03 maart Beantwoorden

  WANNEER wordt de Nederlander wakker en gaat zelf actie nemen?
  Regering en EU zijn al jaren corrupt. Volksgezondheid heeft géén prioriteit.
  Alleen de financiële belangen van multinationals en farmaceutische industrie tellen.
  Inmiddels 3/4 v bevolking voor de gek gehouden met een levensgevaarlijk virus waarvan de meeste gezonde mensen nooit in het ziekenhuis belandden. En dagelijks gepushed een experimentele injectie (alleen obv zgn Emergency Use toegestaan), te nemen, vol met tot nu verzwegen gezondheidsschade. (vb. clip “Silence”, schokkend)
  En nu leidt Oekraïne de aandacht af en is Poetin de boosdoener.
  De media draait het hele propaganda circus braaf af.
  Iets wat NAVO en Westen overigens ZELF hebben geëscaleerd., sinds 1990 al ! Ook daarvan is genoeg geschiedenis te vinden op YouTube (bijv. speech Nigel Farrage 2014 Europees Parlement)
  ALLEEN, U moet wel ZELF even wat woorden intypen op internet ipv dat de overheid U dagelijks precies dat voorschotelt om U de schapen-wei te houden.
  Doe Uzelf een “plezier”: zet die domme tv eens uit en ga eens wat neuzen op het internet.
  De EC/EU drijven ons ALLEMAAL de afgrond in, met en zonder prikkie.
  Wil je je vrijheid terug, echt terug? En misschien ook nog dat van je kinderen?
  Ga zelf op internet en sign & share ondertussen deze aub & asap :

  https://geeneuqrcode.petities.nl/

 • Hanneke
  Geplaatst op 09:06h, 07 september Beantwoorden

  Ik ben inmiddels gevloerd door straling en een slecht functionerend immuunsysteem en zenuwstelsel. GGZ MOET zich echt bewust worden van de effecten van straling op lichaam en geest. Het veroorzaakt, zeker ivm Lyme, neuropsychiatrische klachten die er niet om liegen. Drogeren met antidepressiva heeft geen zin zolang de straling niet wordt aangepakt. Vecht hiervoor, want ook jij als werker, arbeider, hulpverlener kunt hierdoor getroffen worden en dan sta je aan de andere kant van de streep.

 • Viktor Dongelmans
  Geplaatst op 07:46h, 22 januari Beantwoorden

  Ik werd altijd vrolijk met veel energie wakker maar sinds de uitrol in Rotterdam centrum, half 2023 dat ik het merkte, wordt ik energieloos en met hartkloppingen wakker. Met kerst ben ik een weekje naar een eiland geweest en werd elke dag weer zo wakker als voorheen, relaxed en vol energie. Na een week terug is dezelfde nervositeit terug. Is hier niet ergens een meldpunt voor?

Geef een reactie