Ochtendmasterclass ‘KOPP–kinderen’ op dinsdag 8 maart

Ochtendmasterclass ‘KOPP–kinderen’ op dinsdag 8 maart

Ochtendmasterclass ‘KOPP–kinderen’ op dinsdag 8 maart

– Persbericht Medilex –

Online ochtendmasterclass, speciaal voor professionals die werken met de volgende doelgroep: patiënten of cliënten met psychische problemen of verslavingsproblematiek, die tevens kinderen hebben.

Handelen in het belang van ouder en kind

In Nederland zijn er 577.000 kinderen met ouders met een psychische stoornis of verslavingsproblematiek. Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of Kinderen van Ouders met een Verslaving (KOV) hebben een verhoogde kans om zelf ook een psychische stoornis of verslavingsproblematiek te ontwikkelen.

In uw praktijk behandelt u regelmatig patiënten voor hun problemen, maar naast patiënt zijn zij ook ouder en hebben een gezin. Hoe kunt u als behandelaar van deze ouder ook het kind en het gezin ondersteunen en handvatten bieden? Hoe gaat u het gesprek aan met uw patiënt over het kind? En wat kunt u als zorgprofessional betekenen voor deze kinderen?

GZ-psycholoog Esther Mesman, preventiewerker Maryleen Sorée en coördinator familiebeleid Paulien Coops delen praktische tips en handvatten die u kunt inzetten om KOPP-kinderen (van uw patiënt) te ondersteunen.

Online via Microsoft Teams
Datum: dinsdagochtend 8 maart

Meer informatie kunt u hier terugvinden.

Graag tot ziens!

Geen reactie's

Geef een reactie