Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Ook op GGZ LinkedIn delen wij berichten waarop je kunt reageren.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Alternatief voor GGZ Nederland | GGZ on Angst voor zorgverzekeraars in de GGZ

  […] https://ggz.nl/angst-voor-zorgverzekeraars-in-de-ggz/ […]

  Go to comment
  2018/10/29 at 11:25 am
 • From Peter Tieleman on Arkin hoeft geen tijd te registreren

  Eindelijk. De wal.
  Nu het schip nog voor het kalf dat helaas bijna verdronken is.

  Go to comment
  2018/10/24 at 5:44 am
 • From Arkin hoeft geen tijd te registreren | GGZ on Angst voor zorgverzekeraars in de GGZ

  […] https://ggz.nl/angst-voor-zorgverzekeraars-in-de-ggz/ […]

  Go to comment
  2018/10/19 at 3:58 pm
 • From Rokers moeten luchten | GGZ on Verwarde mensen beter begeleid

  […] https://ggz.nl/verwarde-mensen-beter-begeleidt/ […]

  Go to comment
  2018/10/18 at 5:34 pm
 • From J.P.Koldewijn on Angst voor zorgverzekeraars in de GGZ

  Voorbeeld uit onze praktijk:

  Helaas en met grote spijt moeten we u meedelen dat er vanaf heden, 10 oktober 2018, geen nieuwe cliënten meer worden aangenomen voor de praktijk in Rijssen. Langzaam maar zeker zal de praktijk zo leeglopen om vervolgens te sluiten per 31 december 2018.

  De hoofdreden voor het stoppen is de steeds verdergaande bemoeizucht van verzekeraars met de daadwerkelijke behandeling. Knarsetandend hebben wij de laatste jaren moeten toezien hoe de verzekeraars ons steeds meer verplichtingen opleggen, die wel tijd en geld kosten, maar hoegenaamd niets toevoegen aan het helpen van u, de cliënt met een probleem. En hoewel je denkt, nu zijn we er wel, weet ieder jaar wel weer een verzekeraar iets nieuws te verzinnen, waarbij wij heel diep moeten zuchten. En immer waren de contracten ver onder het financiële niveau zoals door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) ieder jaar opnieuw wordt bepaald. DSW bedacht dit jaar dat intensieve trajecten met een lager percentage worden vergoed dan kortlopende trajecten. Alsof wij cliënten langer zouden behandelen dan nodig en dus financieel gestraft moeten worden. De financiële druk wordt steeds groter en de praktijk mag tekenen bij het kruisje, of niet.

  We gaan stoppen, we zijn het zo ongelofelijk beu dat kostbaar zorggeld besteed wordt om de verzekeraars van management-informatie te voorzien; we zijn het beu om soms ongelofelijk schofterig op het matje te worden geroepen door deze financiële instellingen en onbezoldigd controles voor hen te moeten uitvoeren. We zijn het beu, dat we niet meer voor de cliënt kunnen werken maar ons moeten voegen naar de oekazes van de verzekeraars, die ieder jaar opnieuw miljoenen aan zorggeld verkwisten om op de buis en in kranten nieuwe klanten te werven. Dit terwijl de zorgverleners steeds meer de pin op de neus krijgen gedrukt. Er is dan maar één mogelijkheid om daaraan te ontsnappen, met pijn in het hart, stoppen met zelfstandig op hoog niveau praktijk voeren. Uiteindelijk is de cliënt, net als in de jeugdzorg, de dupe.

  De praktijk in Okkenbroek blijft op heel kleine schaal actief. Vanaf 2019 kunnen ook daar nog mensen terecht. We werken dan wel volledig contractvrij. Zelfs dan hebben de verzekeraars al veel te veel te zeggen, maar niet alles. Geen contract betekent wel dat de verzekeraar u minder mag betalen. Want hoewel de basis GGZ in de basisverzekering zit, mogen ze dan dan percentage van een fictief gemiddeld tarief uitkeren. Deze manier van vergoeden wordt door de rijksoverheid onbegrijpelijk genoeg, toegestaan. Maar ja, de GGZ is al heel lang als een stiefkind behandeld. Met als boegbeeld de ongelofelijk incapabele VVD minister Schippers. Ja, bezuinigen kon ze, op uw gezondheid!

  Go to comment
  2018/10/16 at 6:44 pm
 • From Angst voor zorgverzekeraars in de GGZ | GGZ on Faillissement Virenze GGZ, fraude

  […] https://ggz.nl/ggz-fraude/ […]

  Go to comment
  2018/10/16 at 6:27 am
 • From Maan Vonk (alias) on Angst voor zorgverzekeraars in de GGZ

  Verzekeraars zijn financieel gestuurd en zorgen dat zij aan het langste eind trekken…. daarnaast is de volledig doorgeslagen administratieve ‘plichtenbrei’ iets dat zo snel mogelijk ontregelt moet worden. Als enige activiteit kan men ook formuleren: behandeling, client x, mm minuten, (zorgverleners die opeenvolgende clienten hebben)…. zorgverleners die in teamverband voor meerdere clienten beschikbaar zijn (op een afdeling staan) gewerkt, uu uur.

  Go to comment
  2018/10/15 at 9:21 pm
 • From Angst voor zorgverzekeraars in de GGZ | GGZ on Faillissement Huis vol Compassie

  […] https://ggz.nl/faillissement-huis-vol-compassie/ […]

  Go to comment
  2018/10/15 at 3:50 pm
 • From Admin on Een nieuw online tijdschrift voor de GGZ

  Beste Mary, dank voor je vraag.

  Je kunt het blad gratis bekijken via deze site of via www.ggzvaktijdschrift.nl

  Wanneer je op https://ggz.nl/vaktijdschrift/ naar beneden scrolt zie je de icoontjes van eerder uitgegeven edities. Wanneer je daarop klikt kom je in de digitale tijdschrift omgeving van ggz.nl en laadt automatisch het tijdschrift naar keuze.

  Wij willen het tijdschrift gratis blijven aanbieden, misschien in de toekomst na registratie maar vooralsnog zijn de artikelen en ook het hele tijdschrift volledig open acces, oftewel gratis en zonder addertjes onder het gras of kleine letters dus!

  Michael namens ggz.nl

  Go to comment
  2018/10/11 at 8:54 pm
 • From Doorstart Huis Vol Compassie GGZ | GGZ on Wat is een GGZ instelling waard

  […] https://ggz.nl/wat-is-een-ggz-instelling-waard/ […]

  Go to comment
  2018/10/11 at 8:42 pm