International Mental Health Festival 4-18 november

International Mental Health Festival

International Mental Health Festival 4-18 november

Persbericht International Mental Health Festival, Amsterdam

Van 4 tot en met 18 november organiseert de Oh My Mood Foundation het tweede International Mental Health Festival. Het doel van het festival is om een ​​brede kijk te geven op onderwerpen die verband houden met geestelijke gezondheid. Sprekers behandelen onderwerpen die verband houden met emoties, gedachten, welzijn en leefstijl met een nadruk op preventie en vroegtijdige interventie. Het online festival biedt voor iedereen een breed scala aan workshops, lezingen en paneldiscussies. Ook voor professionals zijn er boeiende lezingen door experts. Op woensdag 4 november om 20.00 uur, opent het festival met de presentatie van de voorlopige bevindingen van het COH-FIT (Collaborative Outcomes study on Health and Functioning during Infection Times) onderzoek. COH-FIT is de grootste wereldwijde studie die de impact van de COVID-19-pandemie op de fysieke en mentale gezondheid meet. Het is gericht op acute en langetermijneffecten. Tweehonderd onderzoekers uit meer dan 35 landen werken mee aan deze studie, waaronder een aantal Nederlandse onderzoekers. Het onderzoek wordt ondersteund door vele nationale en internationale universiteiten, kennisinstellingen en beroepsverenigingen.

Tijdens het veertiendaagse online festival worden er lezingen en workshops gegeven om mensen op een laagdrempelige en vooral leuke manier kennis te laten maken met de geestelijke gezondheidszorg. Jaime Essed, Founder Oh My Mood en initiatiefnemer festival: “Experts behandelen onderwerpen die verband houden met emoties, gedachten, welzijn en leefstijl. Ook zijn er mindfullness- en yogaworkshops, die voor zowel de beginner als voor de gevorderde beoefenaar te volgen zijn.”

COH-FIT studie
COH-FIT projectleiders professor Christoph Correll (VS/Duitsland) en dr. Marco Solmi (Italië), klinisch psycholoog prof. Peter Kinderman, programmadirecteur en psychiater Mischa Selis en prof. Therese van Amelsvoort zetten tijdens de start van het International Mental Health Festival de voorlopige bevindingen van de studie uiteen, en beantwoorden vragen over dit project. Mischa Selis (organisatie festival): “Het doel van de studie is het identificeren van risico’s en beschermende factoren voor psychische en lichamelijke problemen tijdens een pandemie of een periode van restrictie van fysiek contact. De COH-FIT studie verzamelt via een vragenlijst wereldwijd informatie over de huidige situatie, en 6 en 12 maanden nadat de WHO verklaard heeft dat de COVID-19-pandemie voorbij is. Zo worden de acute en lange termijn effecten op de fysieke en mentale gezondheid onderzocht.”
Tweehonderd onderzoekers uit de hele wereld werken mee aan het onderzoek. In Nederland wordt deze studie geleid door Therese van Amelsvoort, Dorien Nieman, Iris Sommer en Jim van Os. Het verzamelen van informatie van het grote publiek zal helpen bij het identificeren van potentiële therapeutische doelen. Selis: “Hiermee kunnen slechte gezondheidsresultaten worden voorkomen. Daarnaast worden de kansen op verbeterde resultaten bij bijzonder kwetsbare individuen vergroot. De resultaten uit het COH-FIT onderzoek biedt richtlijnen waar middelen moeten worden toegewezen, om het grootste verschil te maken. Iedereen kan de enquête invullen op www.coh-fit.com.”

Lezingen
Iedere dag van het International Mental Health Festival zijn er expertlezingen, workshops of paneldiscussies. Zo geeft de bekende Duitse traumaexpert professor Jan Kizilhan op 5 november tussen 20:00-21:00 uur, een lezing en paneldiscussie over de culturele aspecten van posttraumatische stressstoornis.

De lezing ‘How to Create ‘Love À La Carte’ op 8 november tussen 16:00-17:00 door de beroemde Amerikaanse relatiedeskundige en bestsellerauteur Susan Winter staat hoog op de lijst van veel mensen. Susan is een veelgevraagde gast in Amerikaanse tv-shows. Winter deelt haar stapsgewijze proces voor het ontwerpen van een liefdesmodel dat iemands unieke karakter en romantische doelen weerspiegelt.

In ‘The Role of spirituality (and religion) in clinic practice and wellbeing’ op 12 november om 20.00 uur zal Dr.Koenig het onderzoek presenteren naar de relatie tussen religie, spiritualiteit en geestelijke gezondheid. Professor Hanneke Schaap, interviewt tijdens lezing. Dr. Koenig behandelt in de lezing de gebieden als depressie, angst, middelengebruik en zelfmoord worden, evenals onderzoek naar tevredenheid in het leven, geluk, welzijn, hoop, betekenis en doel en andere positieve emoties. Het theoretische model wat hij zal tonen illustreert hoe religieuze betrokkenheid de geestelijke gezondheid gedurende de hele levensduur beïnvloedt.

Voor meer informatie over het hele programma, de sprekers en registratie: International Mental Health Festival

2 Reactie's
  • Gert
    Geplaatst op 18:42h, 22 oktober Beantwoorden

    Fantastisch, is het ook interessant voor leken?

Geef een reactie