Digitaal platform gaat samenwerking ggz-aanbieders West-Brabant verbeteren

Digitaal platform gaat samenwerking ggz-aanbieders West-Brabant verbeteren

Digitaal platform gaat samenwerking ggz-aanbieders West-Brabant verbeteren

In West-Brabant wordt vanaf vandaag gewerkt met een nieuw digitaal platform dat verwijzing naar en binnen de ggz overzichtelijker en efficiënter moet maken. Binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn er veel verschillende zorgaanbieders actief, maar tot op heden was het voor huisartsen niet eenvoudig en snel te zien welke instelling precies welke (specialistische) zorg leverde. Het nieuwe platform gaat hier verandering in brengen en de samenwerking tussen zorgverleners versterken.

Deze stap naar een beter gestroomlijnde ggz komt voort uit het project ‘GGZ in en vanuit de regio’, een samenwerking tussen Huisartsencoöperatie West-Brabant en organisatie Praktijksteun. Dit project heeft als doel om de toegang tot regionale mentale zorg voor inwoners van West-Brabant te verbeteren. Tot nu toe hebben zich zes ggz-aanbieders bij het initiatief aangesloten: GGZ Westelijk Noord-Brabant, Mentaal Beter, Praktijk Memo, 4MB, de Viersprong en de PAAZ van het Bravis ziekenhuis.

In een artikel van BN DeStem is te lezen wat de insteek van het digitale platform is:

“Huisartsen kunnen voortaan via een digitaal platform laagdrempelig, snel en gericht advies inwinnen bij specialisten over wat een patiënt nodig heeft. […] Patiënten kunnen op dezelfde manier zonder lange wachttijd bij hen een eenmalige consultatie krijgen, vergoed door de zorgverzekering en zonder eigen bijdrage. Dat kan allemaal met bestaande technieken en binnen huidige financiële regelingen. Het proces wordt alleen een stuk efficiënter.

Daarmee zijn niet alle problemen en wachtlijsten meteen verleden tijd. “Maar wij hopen en geloven erin dat dit gaat bijdragen aan het grotere plaatje”, zegt medeprojectleider Maarten van de Sande, die verwacht dat er op termijn nog veel meer uit het project zal voortvloeien nu de neuzen dezelfde kant op staan.”

Ook projectleider Chantal Siemens is enthousiast: “Kwetsbare mensen hebben recht op gestroomlijnde en drempelloze zorg. Dit is een eerste concrete stap. Dat is een feestelijk moment: er wordt veel gesproken over wat anders moet, nu dóen we ook iets.”

Meer informatie over het platform voor regionale consultatie in de ggz en de mogelijkheid om als ggz-aanbieder hierbij aan te sluiten, vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie