Boek | Verborgen gif – Een bredere kijk op verborgen narcisme

Boek | Verborgen gif – Een bredere kijk op verborgen narcisme

Boek | Verborgen gif – Een bredere kijk op verborgen narcisme

Persbericht Uitgeverij Jasmijn

“Mijn relatie met Ralph werd mijn grootste nachtmerrie. Van een leuke, creatieve, krachtige, zelfverzekerde vrouw met humor veranderde ik in een schrale, lege persoonlijkheid. Ik had niet door dat ik me had verloren in een toxische, narcistische relatie. Het constant verbeteren, het dagenlange zwijgen, mij financieel afhankelijk maken, mijn vrienden beïnvloeden, het gaslighten, zijn wil of visie opleggen, het isoleren en het parasiteren op mijn levensenergie gebeurde elke dag en steeds meer en meer. Mijn wereld was zo klein geworden, mijn lichaam zo beschadigd. De onterende gevolgen van narcisme waren erin geslopen zonder dat ik wist wat er precies gebeurd was en toen ik het zag was het bijna te laat.”

In Verborgen gif, een bredere kijk op verborgen narcisme beschrijft auteur Sandra Kiara haar eigen destructieve ervaringen met verborgen narcisme en legt ze verschillende verbanden hiermee bloot. Zo neemt ze je mee naar haar ouderlijk narcistisch nest, KOPP-kinderen, karmische invloeden, collectieve trauma’s, roofvijanden door de eeuwen heen en generatieve moederwonden. Ze hoopt door dit boek bewustzijn, kracht en inspiratie te kunnen brengen aan slachtoffers van narcisme en daarnaast inzicht en begrip te geven aan diens omgeving. Tevens belicht ze aan therapeuten het geslepen masker van de verborgen narcist en diens gedrag, zodat slachtoffers eindelijk de hulp en het begrip mogen ontvangen die ze verdienen. ‘Hopelijk kan ik een waardevol lichtje doen opvlammen in een nog onzichtbaar, grijs gebied.’

Over de auteur

Sandra Kiara (1971), voormalig basisschoolleerkracht en later zelfstandige met een eigen praktijk voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling, geeft nu ruimte aan een andere passie: schrijven, dat ze als kind al graag deed.

Als heldervoelende ziel kreeg ze te maken met diverse indringende ervaringen en mag ze zich inmiddels ervaringsdeskundige noemen op het gebied van narcisme. De impact van deze ervaringen is enorm geweest voor haar leven. Haar lange pad wandelend tussen duister en licht bracht haar vele inzichten en wijsheden en uiteindelijk ook de rode draad van haar leven.

Verborgen gif

Auteur: Sandra Kiara
Uitgever: Uitgeverij Jasmijn
Uitvoering: Paperback, 213 pagina’s, 220 x 312 x 40 mm
ISBN: 9789083326801
Prijs: € 24,95

2 Reactie's
 • Lizet
  Geplaatst op 14:22h, 30 mei Beantwoorden

  Dankjewel voor dit artikel. Zelf slachtoffer (zondebok) en krijg nog weinig begrip. Vooral juist het emotionele misbruik heeft meer tijd nodig en langzaam opbouwen is hier een pré.

 • Karmalijn
  Geplaatst op 13:52h, 13 februari Beantwoorden

  Bizar. De schrijfster van dit boek is zelf namelijk al door meerdere personen als verborgen narcist herkend. Hopelijk werpt zij vooral een licht op zichzelf met dit boek.

  Voor alle slachtoffers van Narcisme; heel veel kracht toegewenst!

Geef een reactie