Wereld Alzheimer Dag 2021: De vele gezichten van dementie

Wereld Alzheimer Dag 2021: De vele gezichten van dementie

Wereld Alzheimer Dag 2021: De vele gezichten van dementie

Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag; een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor dementie en meer bekendheid wordt gegeven aan het onderwerp. Het thema dit jaar is ‘De vele gezichten van dementie’. Volgende week worden er door het hele land weer diverse activiteiten georganiseerd die in het teken staan van Alzheimer en dementie.

De activiteiten variëren van theatervoorstellingen en muzikale optredens tot tentoonstellingen, workshops en rondleidingen op speciale plekken. Ook kun je op veel locaties terecht bij een Alzheimer Café, waar je informatie krijgt, lotgenoten kunt ontmoeten en ervaringen kunt delen.

Meer informatie over Wereld Alzheimer Dag en de activiteiten bij jou in de regio, vind je hier.

In Ridderkerk worden volgende week activiteiten georganiseerd die zowel in het teken staan van Wereld Alzheimer Dag als van de Nationale Sportweek. Tijdens deze zogenaamde Brein & Beweging Week geeft neuropsycholoog Erik Scherder bijvoorbeeld een interactieve lezing over dementie en bewegen. De lezing vindt plaats op maandag 20 september en kan live of online worden bijgewoond. Bekijk de website voor meer informatie.

Geen reactie's

Geef een reactie