Week vol gratis activiteiten tijdens GGz Inspiratie (20 t/m 24 maart)

Week vol gratis activiteiten tijdens GGz Inspiratie (20 t/m 24 maart)

Week vol gratis activiteiten tijdens GGz Inspiratie (20 t/m 24 maart)

Bron: Stichting Kracht uit Kwetsbaarheid

Sinds deze editie is de voormalige Week van de Psychiatrie in Zuid-Limburg omgedoopt tot ‘GGz Inspiratie’, welke plaatsvindt van 20 t/m 24 maart 2023. Gedurende deze week kun je in Geleen en Sittard gratis deelnemen aan allerlei activiteiten die in het teken staan van mentale gezondheid en tevens gelinkt zijn aan het thema van dit jaar: ‘samen veerkrachtig’. “We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen… soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘samen veerkrachtig’ nodigen we jou uit om je kracht te ontdekken, roepen we je op om samen trots te zijn op deze krachten – groot en klein – en om ze ook in te zetten om anderen te helpen”, aldus de organisatie van het evenement.

Hieronder vind je meer informatie over de activiteiten van GGz Inspiratie van 20 t/m 24 maart:

Thema: veerkracht

Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Als er iets naars of verdrietigs gebeurt, kun je je knap beroerd voelen. Dat is normaal. Sterker nog: het voelen en accepteren van je emoties is het begin van een veerkrachtige reactie. Na verloop van tijd veer je vanuit die stress of dat verdriet, beetje bij beetje, weer terug naar je gewone zelf. Of misschien zelfs naar je betere zelf.

Als het terugveren minder goed lukt, kan je op zoek gaan naar wat jouw veerkracht vergroot en onderzoeken wat jouw veerkracht vermindert. Samen met vrienden, naasten maar misschien ook wel met hulpverleners uitproberen wat voor jou werkt. De activiteiten tijdens GGz Inspiratie geven je inzicht in de veerkracht van anderen en jezelf en zetten je misschien op het spoor van hernieuwde veerkracht. Als naaste of hulpverlener kan je inzicht krijgen in wat veerkracht vermindert en wat veerkracht oplevert. Niet alleen voor de ander, maar ook voor jezelf.

Voor wie?

Mensen die te maken hebben met geestelijke gezondheid. Dus mensen met een psychische kwetsbaarheid, maar ook familieleden / mantelzorgers, professionals, studenten, docenten en alle andere betrokkenen en geïnteresseerden. Eigenlijk is iedereen welkom, omdat iedereen wel iemand kent die te maken heeft met de ggz.

Programma in het kort

Ma 20 maart: Lunch en opening: ‘Veerkracht heeft iedereen’
Di 21 maart: Expositie, Social Run, open dag Gelderhof en theatervoorstelling ‘Gewoon’
Wo 22 maart: Workshops veerkracht en open dag De Villa
Do 23 maart: Bewegen met Ecsplore, ‘Aan Tafel!!’ met gesprekken over veerkracht en muziekvoorstelling van zanger Matthijn Buwalda
Vr 24 maart: open dag Fantastike

De vaste locatie voor de activiteiten is dit jaar Theater Karroessel, Jupiterstraat 35, 6161 XD Geleen, aanmelden via ggzinspiratie.nl/links.

Uitzonderingen:
De workshops van 22 maart vinden plaats bij Burgerkracht Limburg, Mercator 1, 6135 KW Sittard.
Exposities, open dagen etc. die vinden plaats op de locatie van de organiserende organisatie.

Gratis, maar wel aan- en afmelden

Het organiseren van GGz Inspiratie is veel werk. Om te weten hoeveel mensen we mogen verwachten, om rekening te houden met beschikbare plaatsen en het aantal consumpties, vragen we je om je aan te melden. Als je toch verhinderd bent, graag ook afmelden zodat we iemand anders misschien nog blij kunnen maken….

Besluit je na 18 maart dat je mee wilt doen, app/bel dan even of er nog plaats is. Houd in maart onze nieuwsbrieven en de website ggzinspiratie.nl/links in de gaten.

In de inhoudsopgave van het programmaboekje vind je het overzicht van de activiteiten op volgorde van datum en tijd. Dit is in dezelfde volgorde als op het aanmeldformulier.

Via het Aanmeldformulier kun je je aanmelden voor een activiteit. Je krijgt een kopie van het formulier gemaild waarmee je ook wijzigingen door kunt geven. Kijk in de spam als je het formulier niet in je inbox hebt ontvangen. Bewaar deze inschrijving dus goed. Formulier niet ontvangen? Mail ons dan even. Alleen de activiteiten waarvoor je je moet aanmelden staan op het aanmeldformulier. Bij geen verplichte aanmelding kun je binnenlopen binnen de opgegeven tijden.

Kom samen!

Wil je niet alleen komen? Neem gerust iemand mee! Dat kan echt iedereen zijn: je cliënt, hulpverlener, collega, familielid, vriend(in), … iedereen krijgt immers vroeg of laat met psychische kwetsbaarheden te maken. Ben je hulpverlener? Neem één of meerdere cliënten mee en gun jullie een inspirerend en verbindend uitstapje! Er zit vast een activiteit voor jou/jullie tussen. Kom je met meerdere personen dan moet iedereen afzonderlijk met zijn eigen voor- en achternaam een aanmeldformulier invullen (mag wel met hetzelfde e-mailadres zijn) of mailen naar info@ggzinspiratie.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie