Webinar: in balans blijven als mantelzorger

Webinar: in balans blijven als mantelzorger

Webinar: in balans blijven als mantelzorger

Aanstaande dinsdag 30 juni kun je deelnemen aan de webinar van auteur en psychosociaal verpleegkundige Ingrid Schoen, met als thema: ‘In balans blijven als mantelzorger van naasten met psychische kwetsbaarheid’.

Niet alleen mensen die op fysiek vlak zorg leveren aan hun naasten vallen in de categorie mantelzorger. Iedereen die te maken heeft met een dierbare die – in welke vorm dan ook, geestelijk of lichamelijk – hulpbehoevend is, draagt bepaalde zorgen en lasten met zich mee. De mentale en emotionele impact is voor mantelzorgers vaak groot en wordt regelmatig onderschat.

In samenwerking met Mantelzorg Brabantse Wal wordt daarom deze interactieve webinar georganiseerd, waarin verschillende mentale aspecten van mantelzorg worden behandeld en deelnemers een handreiking wordt gedaan. Zo wordt onder andere besproken waarom het belangrijk is om zelf in balans te blijven, wat de impact is van de aandoening van een naaste, hoe het is om samen te leven in coronatijd, is er aandacht voor het delen van je verhaal en vragen om hulp, en wordt er een mentale oefening gedeeld om stil te staan bij je eigen balans.

De webinar vindt plaats op dinsdag 30 juni van 19.00 uur tot ± 20.00 uur, en wordt tevens opgenomen om op een later moment terug te kunnen kijken. Deelnemen kan door je vooraf aan te melden via het e-mailadres aanmelden@mantelzorgboz.nl, waarna je een link en uitleg ontvangt. Het is mogelijk om vooraf vragen over het onderwerp in te sturen, die tijdens de uitzending behandeld kunnen worden indien daar ruimte voor is.

Geen reactie's

Geef een reactie