Webinar culturele en religieuze diversiteit in het onderwijs (29 mei)

Webinar culturele en religieuze diversiteit in het onderwijs (29 mei)

Bron: Gezondeschool.nl

Werk jij in het primair, gespecialiseerd of voortgezet onderwijs en is er in jouw team sprake van handelingsverlegenheid als het gaat om culturele en religieuze diversiteit van jouw leerlingen? Veel onderwijsprofessionals hebben bij Gezonde School aangegeven meer te willen weten over deze diversiteit en hoe ze het beste hiermee kunnen omgaan binnen relationele en seksuele vorming. Daarom organiseert Gezonde School op 29 mei 2024 een webinar over dit onderwerp.

Webinar 29 mei

Omdat er veel vragen zijn over culturele en religieuze diversiteit, kun je als onderwijsprofessional in het primair, gespecialiseerd of voortgezet onderwijs op 29 een webinar hierover volgen. Je krijgt dan tips en handvatten. Het webinar wordt georganiseerd door Gezonde School, in samenwerking Diversae en Stichting School & Veiligheid. Het is geschikt voor zowel scholen die beginnen met het thema Relaties en seksualiteit volgens de Gezonde School-aanpak als scholen die hier al enige tijd aan werken.

Informatie die past bij de ontwikkeling

Elke leerling heeft recht op informatie en vaardigheden die passen bij de leeftijd en ontwikkeling als het aankomt op relationele en seksuele vorming. Daarmee wordt de kans op een gezonde en positieve seksuele ontwikkeling vergroot. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om goed kunnen aangeven van de eigen grenzen en het herkennen en respecteren van de wensen en grenzen van iemand anders.

Wil jij weten hoe je relaties en seksualiteit kunt bespreken met leerlingen, ouders en verzorgers? En hoe je daarbij rekening houdt met culturele en religieuze diversiteit? Meld je dan aan voor het webinar op woensdag 29 mei via het aanmeldformulier. Het webinar vindt plaats van 15:00 tot 16:00 uur.

Geen reactie's

Geef een reactie