Tip: webinars over (verslavings)problematiek bij ouders en jongeren

Tip: webinars over (verslavings)problematiek bij ouders en jongeren

Tip: webinars over (verslavings)problematiek bij ouders en jongeren

Vanavond wordt er van 20:00 tot 21:00 uur een webinar – oftewel een online seminar – georganiseerd voor professionals over het onderwerp: kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en kinderen van verslaafde ouders (KVO).

De webinar is een live uitzending die voor alle geïnteresseerden gratis online te volgen is. Het wordt georganiseerd door Brijder Jeugd Preventie, een organisatie die informatie en voorlichting geeft aan jongeren over onder andere alcohol, drugs, tabak, gamen en gokken. Ook biedt Brijder Jeugd hulp aan jongeren wiens ouders verslavende middelen gebruiken.

Het thema van vanavond is: ‘Mijn ouders hebben problemen en wie kijkt er om naar mij?’, en vindt plaats in samenwerking met een deskundige van GGZ Noord-Holland Noord. Er wordt ingegaan op het herkennen van deze problematiek, de risico’s en de hulp die geboden kan worden. Deelnemers kunnen thuis meekijken en via een chat vragen stellen aan de experts, die tijdens de uitzending vragen beantwoorden.

Om deel te nemen aan de webinar van woensdag 5 juni kunt u zich hier aanmelden.

Op woensdag 19 juni volgt er van 20:00 tot 21:00 uur een webinar voor ouders met als thema: ‘In gesprek met mijn kind over gamen en sociale media’, in samenwerking met een pedagoog van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Haarlemmermeer. Hierin worden zowel de leuke aspecten als de keerzijden belicht en worden informatie en tips gegeven over het herkennen van een verslaving en hoe daarmee om te gaan.

Aanmelden voor de webinar van woensdag 19 juni kan via deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie