‘s-Hertogenbosch organiseert Data Week NL van 22 t/m 24 juni

‘s-Hertogenbosch organiseert Data Week NL van 22 t/m 24 juni

‘s-Hertogenbosch organiseert Data Week NL van 22 t/m 24 juni

Persbericht Gemeente ’s-Hertogenbosch

Voor de zesde maal op rij organiseert Gemeente ’s-Hertogenbosch de Data Week NL; kortweg DWNL ’23. Ditmaal met een compleet vernieuwde opzet en organisatie, vanuit de JADS in Den Bosch. Met de stormachtige ontwikkeling die data science en AI momenteel doormaken, is de programmering van DWNL ’23 relevanter dan ooit.

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 juni aanstaande spreken innovatieleiders en data-experts over de toekomst, (on)mogelijkheden, kansen én dilemma’s van data en de toepasbaarheid ervan. DWNL ’23 is hét kennis- & inspiratie-event voor iedereen die werkt, leert, leeft of speelt met data. Jong of oud. Leerling of professional. Werkzoeker of werkgever. Tickets voor het event zijn gratis, waarmee de stad haar rol en ambitie als datastad breed toegankelijk maakt voor iedereen.

Iedere dag kent een andere track met een duidelijke focus, waarmee de relevantie van het programma verder vergroot wordt en de netwerkfunctie onder dataprofessionals wordt versterkt. Verdeeld over de dag zijn er keynotes ter inspiratie, is er een veelvoud aan subsessies voor verdieping en is er op de playground de continue aanwezigheid van data-initiatieven, partners, horeca en sponsoren.

Donderdag 22 juni staat in het teken van ‘Data & Good Health’, waar maatgevende sprekers van o.a. Philips, Capgemini, KPN en Microsoft inspirerende keynotes en deep dives verzorgen, waarin de belangrijkste ontwikkelingen, toepassingen en oplossingen van data en AI in gezondheidszorg de revue passeren.

Vrijdag de 23e is gericht op ‘Data & Future Mobility’ en wordt geopend met een paneldiscussie tussen Europarlementariër Tom Berendsen, gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen, wethouder Ufuk Kâhya, hoogleraar Igor Mayer en Aart Wijnen, algemeen directeur De Twee Snoeken. Dit gesprek zet de toon voor de rest van de dag, waarin data scientists en innovatieleiders van o.a. Avans, BrabantStad, Capgemini en Ematters in verschillende keynotes en deep dives ingaan op de rol die data speelt in het versnellen en verbeteren van de mobiliteitstransitie.

Zaterdag 24 juni richt zich met ‘Data & The Next Gen’ vooral op kinderen, jongeren en gezinnen. Een inspirerende familiedag voor jong en oud waar veel te beleven is voor het gehele gezin. Van kindercolleges door Prof. Eric Postma & Prof. Max Louwerse tot educatieve Minecraft-gaming en een interactieve lezing over ‘spelen met realiteit in tijden van ChatGPT, deep fakes en de metaverse’. Hier ontdekken kinderen én ouders spelenderwijs de mogelijkheden, risico’s en kansen die data biedt.

Met DWNL ’23 wordt vernieuwing gevoed, kennis gedeeld en worden inhoudelijke discussies gevoerd. Toegangskaarten voor DWNL zijn via deze pagina gratis te reserveren. Een overzicht van het programma per dag vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie