Podcast over ondernemen, geluk en mentaal welzijn

Podcast over ondernemen, geluk en mentaal welzijn

Podcast over ondernemen, geluk en mentaal welzijn

In de podcastserie Choose Life praat coach en ‘levenskunstenaar’ Ben Sansen met mensen die hem inspireren over diverse onderwerpen die gelinkt zijn aan ondernemen enerzijds en aan geluk, zingeving en (mentale) gezondheid anderzijds. Hij gaat uit van het principe ‘no business growth without personal growth’, en geeft aan de hand van zijn podcast ervaringen, inzichten, boeiende (en grappige) verhalen en praktische tips mee ter inspiratie voor ondernemende mensen.

Op zijn website schrijft de Vlaamse Ben Sansen het volgende over zijn eigen leven en de weg die hij heeft afgelegd om te komen tot waar hij nu staat:

“Zoekend & ploeterend. Zo zou je de eerste 30 jaar in mijn leven kunnen omschrijven. ‘Wat ik doe zo goed mogelijk doen’. En daar ook nog eens behoorlijk succesvol in zijn. Maar er niet bij stilstaan of het ook echt bij me past. Of het mijn leven zinvol maakt.

Hoe het ooit begon? Ik groeide op in de stille Kempen, deed braaf mijn jaren in het college van Lier en deed de daarop volgende jaren een poging om balans te vinden tussen studeren en feesten met als einddoel een diploma aan de muur. Met een beetje moed en volharding kreeg ik dat uiteindelijk wel voor mekaar. ‘Never Ever Quit’ was toen al mijn levensmotto.

En als afgestudeerd menswetenschapper begon ik in 1998 in de IT/Business Consulting. Als je ICT juist kon spellen, mocht je in die tijd meteen beginnen. Fier met die bedrijfswagen onder mijn kont en een reeks dure titels op mijn naamkaartje de daarop volgende jaren.

Tot een vroeg midlife vraagstuk zich aandiende op mijn 35ste. Wat ik deed liep prima. Een mooie kmo. Prima omzetcijfers. Geweldige collega’s en happy customers. Maar het klopte niet. Het voelde niet als zinvol aan. Deep down inside sluimerde er een ander levensdoel.

Ik verkocht mijn aandeel in het bedrijf dat ik mee had opgericht en ruilde 100 medewerkers en 12 miljoen omzet voor mijn echte levensmisse. ‘Anderen inspireren en faciliteren om een zinvol leven te realiseren’. Om mensen zoals jij van A naar B(eter) te brengen.

Sinds die dag ben ik ‘gestopt’ met werken en is het alle dagen fun. […] Dagelijks werk ik aan het maximum potential van managers, ondernemers en vrije beroepers. Ik voel mezelf entrepreneur & levensgenieter. Met een mindset ergens tussen Business & Boeddha. Ik vind het leven en alles wat daarmee samengaat bijzonder boeiend en ben gepassioneerd door persoonlijke groei, een zinvol leven en succesvolle business.”

De podcast

Het huidige motto van Sansen: ‘Dit leven heeft een deadline. Je kan er dus maar beter het beste van maken.’ En met zijn podcast Choose Life probeert hij de luisteraar mee te nemen in een zoektocht naar ontwikkeling en verrijking op zowel persoonlijk als ondernemend vlak.

Zo sprak hij onlangs met Wouter Torfs, CEO van de Belgische winkelketen Schoenen Torfs en al tien keer bekroond tot beste werkgever van België (en in 2019 zelfs van Europa). Samen nemen ze de bedrijfscultuur onder de loep en vertelt Torfs over wat hij zo belangrijk vindt: persoonlijke groei hand in hand met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekent dat? En hoe zorg je ervoor dat dit niet alleen bovenaan jouw lijstje staat maar ook bovenaan de lijst van alle 685 medewerkers?

Je hoort het in aflevering 18 van de podcast Choose Life, te beluisteren via deze pagina en via diverse podcast-platformen zoals Spotify. Of luister een van de andere inspirerende afleveringen over een gelukkig, ondernemend en zinvol leven.

Geen reactie's

Geef een reactie