Online bijeenkomst fysieke en mentale gezondheid vrouwen

Online bijeenkomst fysieke en mentale gezondheid vrouwen

Online bijeenkomst fysieke en mentale gezondheid vrouwen

Vandaag – dinsdag 15 februari – vindt er een informatieve online bijeenkomst plaats vanuit perscentrum Nieuwspoort over de fysieke en mentale gezondheid van vrouwen. Hierbij worden onder andere de bevindingen besproken van een uniek wereldwijd onderzoek naar de gezondheid van 2,5 miljard vrouwen van 15 jaar en ouder: de Hologic Global Women’s Health Index. Ook wordt er dieper ingegaan op de situatie in Nederland en op de uitdagingen en kansen die voor ons liggen om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van vrouwen te waarborgen.

Over de inhoud van de bijeenkomst vermeldt de website van Nieuwspoort het volgende:

“Hoe is eigenlijk het met de fysieke en mentale gesteldheid van vrouwen in ons land, maar ook die van vrouwen in andere landen gesteld? In hoeverre is er aandacht voor vrouwen in gezondheidsonderzoeken en wordt er met hun specifieke lichamelijke en mentale aard rekening gehouden? Hoe kunnen deze kennislacunes in vrouwgezondheid beter in kaart worden gebracht en onder de aandacht worden gebracht bij de juiste partijen? Deze en andere vragen zullen aan bod komen tijdens de bijeenkomst in Nieuwspoort. We zullen meer te weten gaan komen over de uitkomsten van de Global Women’s Health Index, het eerste én grootste onderzoek in zijn soort.”

De dagvoorzitter van het evenement is journalist, schrijver en presentator Paul van Liempt. Sprekers die tijdens de livestream aan het woord zullen komen, zijn:

Corinne Ellemeet – Tweede Kamerlid voor GroenLinks
Maddy Smeets – Gynaecoloog en directeur van Endometriose in Balans
Jannet Vaessen – directeur-bestuurder van WOMEN Inc.
Dr. Rutger Jan van der Gaag – Secretaris van de Alliantie Gender & GGz

Datum: dinsdag 15 februari
Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Livestream: de online bijeenkomst is live te bekijken via deze link

Over de Hologic Global Women’s Health Index

De Hologic Global Women’s Health Index wordt omschreven als “een wereldwijde indicator voor een gezonde toekomst voor vrouwen”. Diverse internationale medici en experts op het gebied van volksgezondheid hebben in samenwerking met het Gallup World Poll onderzoeksteam een reeks vragen ontwikkeld om te meten hoe vrouwen hun gezondheid en de (beschikbare) gezondheidszorg ervaren.

In verschillende landen en regio’s werd de gezondheid van vrouwen gemeten aan de hand van vijf dimensies: preventieve zorg, basisbehoeften, opvattingen over gezondheid en veiligheid, individuele gezondheid en emotionele gezondheid. Het doel van het onderzoek: “Een eenvoudig, globaal en alomvattend beeld van deze vijf dimensies helpt wereldleiders, veranderingsmanagers en de samenleving als geheel om de problemen te begrijpen en snel te handelen om de levenskwaliteit en levensverwachting van vrouwen wereldwijd te verbeteren”, zo wordt beschreven op de website van Hologic. Meer informatie over dit onderzoek vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie