Noordwijk lanceert website Dementievriendelijk Noordwijk

Noordwijk lanceert website Dementievriendelijk Noordwijk

Noordwijk lanceert website Dementievriendelijk Noordwijk

Steeds meer gemeenten doen mee aan de landelijke campagne Samen dementievriendelijk, dat zich inzet om mensen met dementie in Nederland een betere plek te geven in de samenleving. De gemeente Noordwijk lanceerde afgelopen week de website dementievriendelijknoordwijk.nl en opende tevens een extra Informatiepunt Dementie.

Het doel van de website is om inwoners te informeren over dementie, het bespreekbaar te maken en hen te stimuleren om met elkaar en met organisaties en zorgverleners in de buurt de gemeente dementievriendelijker te maken. Daarnaast kunnen inwoners en bedrijven getraind worden in hoe ze het beste met dementerende mensen kunnen omgaan en hoe ze hen kunnen helpen. Op deze manier wil de gemeente begeleiding op maat bieden en zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk in de samenleving kunnen meedraaien.

Wethouder Dennis Salman was bij de feestelijke lancering aanwezig en licht toe: “Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie en door de vergrijzing neemt dat aantal de komende jaren toe. Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk tellen samen zo’n 800 mensen met dementie. In vrijwel iedere straat woont dus wel iemand met dementie. Dit betekent dat steeds meer inwoners én organisaties steeds vaker met dementie te maken krijgen.”

Sandra de Jonge is verpleegkundige en maakt deel uit van het team Dementievriendelijk Noordwijk. De nieuwe website biedt mogelijkheden om de inspanning te vergroten: “Met het samenvoegen van alle relevante lokale informatie op het gebied van dementie op een website, willen we inwoners stimuleren en te enthousiasmeren om mee te doen. Want hoe mooi zou het zijn als we allemaal weten hoe we dementie kunnen herkennen en iemand met dementie een handje kunnen helpen wanneer dat nodig is?”

Het extra Informatiepunt Dementie in Noordwijkerhout is geopend om nog meer mensen op weg te kunnen helpen die met vragen rondlopen over dementie. Het gratis inloopspreekuur is op donderdagen van 15 tot 16 uur en vindt om de week plaats in Noordwijk of Noordwijkerhout. Meer informatie over de Informatiepunten en telefonische bereikbaarheid, vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie