De Pijnjournalist Vrouweneditie: een online magazine over vrouwen

De Pijnjournalist Vrouweneditie: een online magazine over vrouwen

De Pijnjournalist Vrouweneditie: een online magazine over vrouwen

– Persbericht De Pijnjournalist –

Wist je dat vrouwen vaker gediagnosticeerd worden met depressie, auto-immuunziekten en onverklaarde klachten dan mannen? Dat vrouwen vaker sterven aan hartziektes? Dat een derde van de vrouwen wordt belemmerd in haar dagelijkse functioneren door menstruatieklachten? En dat de wetenschap heel lang uitging van het mannenlichaam? De Pijnjournalist Vrouweneditie gaat over pijn bij vrouwen en behandelt onderwerpen zoals de gezondheidskloof tussen mannen en vrouwen. In een genuanceerd artikel wordt aan de hand van experts en cijfers de gezondheidskloof in beeld gebracht. Ook kijken we naar een oplossing: wat kunnen we hieraan doen?

Pijn

Elysa van der Ven richtte het platform De Pijnjournalist begin 2021 op via Instagram nadat ze terug kwam uit een afkickkliniek voor een alcoholverslaving. Deze ervaring bevestigde namelijk haar vermoeden: pijn is een ontzettend breed begrip, maar iedereen heeft er weleens last van – of dat nu gaat om lichamelijke, geestelijke of emotionele pijn.

Met De Pijnjournalist probeert ze het taboe te doorbreken dat rust op veel fysieke en mentale klachten d.m.v. research, constructieve journalistiek en de nodige humor. Ze wordt hierin bijgestaan en gecontroleerd door haar expertteam, dat bestaat uit psycholoog Ashley Bloem en arts dr. Anne van Gils.

Taboe

Er valt nog veel te ontdekken over de menstruatiecyclus en (hormoon)gerelateerde aandoeningen. In deze special wordt daarom aandacht besteed aan de baarmoederziekte endometriose en de genitale aandoening lichen sclerosus. In ‘schaamrood op je maandverband’ neemt De Pijnjournalist je mee door de geschiedenis van menstruatie – voor zover die vastgelegd is, want ongesteldheid was lang (en is vaak nog steeds) taboe.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. clusterhoofdpijn, trauma, gendernormen en genot (want vrouw zijn doet niet alleen maar pijn). Het magazine telt 60 pagina’s.

Online magazine

De Pijnjournalist Vrouweneditie is verkrijgbaar via www.depijnjournalist.com voor een bedrag dat je zelf bepaalt. Via de bestelknop kom je bij een Tikkie. Nadat je het bedrag hebt ingevoerd, kun je een bericht toevoegen met daarin je e-mailadres, daarna ontvang je het magazine in je mailbox. Je e-mail vergeten in te voeren? Geen probleem: de helpdesk staat voor je klaar.

Geen reactie's

Geef een reactie