Boek | De chaos in mijn hoofd en de hulpverlening

Boek | De chaos in mijn hoofd en de hulpverlening

Boek | De chaos in mijn hoofd en de hulpverlening

– Hoe ik en de mensen uit mijn omgeving de klinieken, hulpverlening en de eetstoornis hebben ervaren –

Lisette was twaalf toen zich bij haar een eetstoornis ontwikkelde. Een ingrijpende ervaring, waarvoor geen echte aanleiding leek te zijn. Na twee jaar kreeg ze hulp en volgde een lang traject langs behandelaren en klinieken. In De chaos in mijn hoofd en de hulpverlening beschrijft ze welke behandelingen haar hebben geholpen en welke geen succes hadden. En ze laat zien wat haar problemen betekenden voor mensen die dichtbij haar stonden door hen aan het woord te laten. Zo ontstaat een veelzijdig verhaal dat inzicht geeft in een situatie waar veel jonge mensen mee te maken krijgen.

Een passage uit het boek:

“Ik stapte samen met mijn ouders binnen en we werden naar een glazen hok meteen rechts geleid. Hier hadden we een gesprek. Ze vroegen: “Wat zijn je doelen, en is dit je eerste opname?” Mijn moeder vertelde achteraf dat ze de laatste vraag best lastig vond: hoezo de eerste? Tijdens het gesprek moest mijn moeder huilen. Ik vond dat zo erg. Ik voelde me erg schuldig en wilde niet dat dit nodig was geweest. We formuleerden mijn doel: weer een gewoon eet- en drinkpatroon. We gingen dit in zes stappen doen in elf dagen. Dan zou ik op de normale eetlijst zitten en had ik nog drie dagen om ermee te oefenen, voordat ik de kliniek moest verlaten…”

Over de auteur

Lisette Dekker is een 28-jarig jonge vrouw. Ze woont in Assen met haar man en haar dochter van anderhalf. Ze werkt als turntrainster en studeert sportpsychologie. Over wat ze heeft meegemaakt in het verleden schreef ze een boek. Sommige dingen blijven een strijd, momenteel is ze al een tijd stabiel.

De chaos in mijn hoofd en de hulpverlening

Auteur: Lisette Dekker
Uitgever: Boekscout
Uitvoering: Paperback, 136 pagina’s, 16 x 24 cm
ISBN: 9789464682366
Prijs: € 19,99

Het boek De chaos in mijn hoofd en de hulpverlening is verkrijgbaar via Boekscout en bol.com.

Geen reactie's

Geef een reactie