Achtste landelijk CELEVT-congres – 14 oktober 2021

Achtste landelijk CELEVT-congres – 14 oktober 2021

Achtste landelijk CELEVT-congres – 14 oktober 2021

Persbericht CELEVT

Dit jaar organiseert CELEVT het congres in samenwerking met het Lectoraat bewegen, gezondheid en welzijn van Hogeschool Windesheim Zwolle. De achtste editie vindt plaats op donderdag 14 oktober aanstaande in Amersfoort, met als thema: ‘Als woorden tekortschieten; het getraumatiseerde lichaam in therapie’.

De gevolgen van vroegkinderlijke chronische traumatisering zijn niet of nauwelijks te bevatten. Dat weerspiegelt zich in de geest en in het lichaam en daarmee ook in de behandeling van onze volwassen cliënten. Dit congres laat zien wat het getraumatiseerde lichaam de behandelaar kan vertellen.

Wat doet vroege traumatische stress met het brein, de hormonen en DNA? Hoe reageert het lichaam? Hoe gaan we om met het verlies van contact met het eigen lichaam? Wat te doen als iemand niet kan spreken over de trauma’s? Op welke manier speelt hechting een rol? Hoe ziet geïntegreerde behandeling eruit? Wat doen we met onze eigen lichamelijke reacties en lichaamsbeleving en traumatische ervaringen? Hoe kunnen we goed diagnosticeren?

Aan de hand van de meest recente biologische, neurofysiologische en intersubjectieve visies en wetenschappelijke ontwikkelingen kijken we naar hoe we traumagerelateerde lichaamsgerichte behandelinterventies kunnen integreren in de klinische praktijk. We verkennen onontgonnen gebieden binnen de traumabehandeling en staan stil bij nieuwe behandelinterventies. En we geven ook inspiratie voor integrale behandelmogelijkheden die de lichaam-geest dualiteit overstijgen.

Voor wie?

Iedereen die beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd is en in het bijzonder hulpverleners in de ggz, waaronder: psychiaters, (klinisch) psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen (specialisten), vaktherapeuten, orthopedagogen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen, agogen, maatschappelijk werkers, haptotherapeuten, fysiotherapeuten, huis-, jeugdartsen, vertrouwensartsen, kinder & jeugdtherapeuten.

Meer informatie over het programma, de sprekers, aanmelding, kosten en accreditatie kun je terugvinden op de website van CELEVT.

Geen reactie's

Geef een reactie