Zorgprestatiemodel: patiëntfolder en resultaten implementatiemonitor beschikbaar

Zorgprestatiemodel: patiëntfolder en resultaten implementatiemonitor beschikbaar

Zorgprestatiemodel: patiëntfolder en resultaten implementatiemonitor beschikbaar

Bron: zorgprestatiemodel.nl

Voorlichting

Om patiënten goed te kunnen informeren over het zorgprestatiemodel dat in het nieuwe jaar zal worden ingevoerd, is er nu een speciale patiëntfolder beschikbaar. Zorgaanbieders kunnen gebruik maken van de digitale folder of van de drukversie om patiënten in te lichten over wat er gaat veranderen.

Zowel zorgaanbieders als zorgverzekeraars worden geacht zelf hun medewerkers, patiënten en klanten te informeren over het zorgprestatiemodel; hier zal geen landelijke campagne voor komen. Aan een Engelse variant van de folder wordt momenteel nog gewerkt.

Ook de ‘communicatie toolkit’ op de website zorgprestatiemodel.nl is de afgelopen weken verder aangevuld. Meer daarover lees je hier.

Voortgang implementatie

In september is er voor de tweede keer een kwantitatieve implementatiemonitor uitgevoerd onder zorgaanbieders, financiers en EPD-leveranciers. Hiermee wordt in kaart gebracht hoe het er tot dusver voor staat met de implementatie van het zorgprestatiemodel. De resultaten van deze enquête zijn in dit document op een rijtje gezet.

Om meer inzicht te krijgen in de verkregen antwoorden, heeft er in oktober met behulp van interviews nog een aanvullende kwalitatieve meting plaatsgevonden. In totaal werden er twintig interviews afgenomen met zowel grote als kleine instellingen, vrijgevestigden, ziekenhuizen, financiers en EPD-leveranciers. De uitslag van deze meting kun je hier terugvinden.

Vandaag (16 november) is de derde kwantitatieve meting gestart, de laatste van dit jaar. Zorgaanbieders kunnen ook nu weer benaderd worden voor deelname aan de monitor.

Geen reactie's

Geef een reactie