Zorg, zingeving en waardigheid: boek over waarden en reflectie

Zorg, zingeving en waardigheid: een boek over waarden en reflectie

Zorg, zingeving en waardigheid: boek over waarden en reflectie

Het onlangs verschenen boek Zorg, zingeving en waardigheid – gesprekken over tegenslag in gezondheid is een proces van auteur Pieter Grimbergen om na een tegenslag in gezondheid te balanceren tussen keuzes en consequenties, en een zoektocht te starten naar persoonlijk leiderschap en zijn kernwaarde. Zijn eigen ervaringen zijn aangevuld met verhalen van twaalf mensen die door hun werk en/of privésituatie veelvuldig met de thema’s zorg, zingeving en waardigheid te maken hebben gehad. Het boek vormt een uitnodiging om na te denken over wat voor jou belangrijke waarden zijn in je leven. 

We krijgen allemaal, professional en patiënt, ziek of gezond, te maken met tegenslag in gezondheid. Dit leidt tot een (vaak hernieuwde) zoektocht naar waarden, over waar het je in het diepst om gaat in het leven. Je eigen waarden, waarden van naasten, waarden van de samenleving, de omgeving, over de interactie tussen zieken en hun familie, vrienden, kennissen.

Cover Zorg, zingeving en waardigheid

De auteur neemt je mee op de weg die hij zelf heeft afgelegd. In twaalf gesprekken met ervaringsdeskundigen passeren mooie thema’s als zingeving, kwetsbaarheid, liefde, levenskracht en moed de revue. In de reflecties toont de auteur etsen van Rembrandt en deelt hij het gedachtengoed van de man die hem mateloos heeft geïnspireerd, Henri Nouwen. Het boek past volledig in deze tijd waarin vragen over zorg, zingeving en waardigheid in toenemende mate relevant zijn.

Over de auteur

Pieter Grimbergen (1959) besloot door tegenslagen in eigen gezondheid zijn werkzaamheden als concertpianist en docent om te buigen naar coaching. Nadat hij cursussen volgde bij Brené Brown en de opleiding Acceptance & Commitment Therapy voltooide, werkt hij nu als coach met mensen met gezondheidsproblemen. Het werk van Henri Nouwen vormt een grote inspiratiebron.

Zorg, zingeving en waardigheid

Auteur: Pieter Grimbergen
Uitgever: LannooCampus
Uitvoering: Paperback, 128 pagina’s, 240 x 170 mm
EAN: 9789401472210
Prijs: € 22,99

Bekijk hieronder de trailer voor een impressie van het boek:

Meer video’s van en over Pieter Grimbergen en het boek – inclusief podcasts en een uitgebreider interview met de auteur – vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie