Verkiezing Appeltje van Oranje 2021 in teken van Mentale Kracht

Verkiezing Appeltje van Oranje 2021 in teken van Mentale Kracht

Verkiezing Appeltje van Oranje 2021 in teken van Mentale Kracht

Jaarlijks wordt door het Oranje Fonds het Appeltje van Oranje uitgereikt aan drie sociale initiatieven die zich inzetten om mensen in de samenleving met elkaar te verbinden. De prijs bestaat uit een bedrag van 15000 euro en een bronzen beeldje dat gemaakt is door prinses Beatrix. In 2021 staat het thema ‘Mentale Kracht’ centraal. Vandaag en morgen kan het publiek nog stemmen op een van de veertig projecten die kans maken op een plek in de volgende ronde.

Over het thema van dit jaar schrijft het Oranje Fonds het volgende:

“Het kan iedereen overkomen: opeens belemmert je mentale gezondheid jou om mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat je je depressief voelt, een eetstoornis of dwangneurose hebt of kampt met paniekaanvallen. Hoe waardevol is het dan als iemand je helpt erbovenop te komen? Iemand die géén professionele zorgverlener is.

Deze vrijwilligers zetten wij graag in het zonnetje. Ze laten mensen met psychische problemen zichzelf zijn en bieden een luisterend oor. Als maatje nemen ze hen letterlijk en figuurlijk aan de hand weer mee naar buiten. Ze zorgen ervoor dat deze mensen weer meedoen.

Wij zijn op zoek naar de drijvende krachten achter succesvolle projecten die met hun aanpak, innovatiekracht en gedrevenheid een bijzonder verhaal te vertellen hebben over hun bijdrage aan een socialere samenleving. Wie is het beste in staat om mensen met een psychische kwetsbaarheid een steuntje in de rug te bieden?”

Op 28 februari vindt de landelijke online finaledag plaats: de kanshebbers presenteren dan digitaal hun project, waarna bepaald wordt welke tien initiatieven genomineerd zijn voor een Appeltje van Oranje. Het project dat in de huidige stemronde – welke morgen, 20 januari eindigt – de meeste publieksstemmen heeft gekregen, bemachtigt sowieso een plek in de volgende ronde. De uiteindelijke winnaars worden in april gekozen door het bestuur van het Oranje Fonds.

Meer informatie over het Appeltje van Oranje en de kanshebbers waarop je kunt stemmen, vind je op deze website. Hier kun je tevens je stem uitbrengen op jouw favoriet. Door te stemmen maak je ook nog kans een cheque te winnen voor een sociaal initiatief van jouw keuze, ter waarde van 2000 euro.

Geen reactie's

Geef een reactie