Verheerlijking van medicijnen door rappers

Verheerlijking van medicijnen door rappers

Al decennia wordt er muziek gemaakt over drugs. Tegenwoordig is er een grote groep artiesten die in hun teksten praat over ‘prescription drugs’, oftewel, medicijnen die worden voorgeschreven door een dokter. In de teksten, voornamelijk afkomstig uit rapmuziek, worden de medicijnen door de artiesten verheerlijkt. Het is bekend dat veel van deze medicijnen ook verslavend kunnen werken.

In de muziek wordt niet alleen het medicijngebruik verheerlijkt maar ook het hele idee van zelfdestructie en mentale stoornissen.

Het publiek dat luistert naar deze muziek is vaak jong. Kan het zijn dat door deze muziek jongeren dit soort medicijngebruik als iets cools gaat zien?

Het natuurlijk wel goed dat mentale problemen bespreekbaar worden gemaakt door deze muziek en dat de artiesten er open voor uit komen dat zij mentale problemen hebben. Dit kan het makkelijker maken voor jongeren om zelf hulp te zoeken als zij last hebben van mentale problemen.

 

Lees meer over het gebruik en de verheerlijking van deze medicijnen:

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/de-nieuwe-generatie-rappers-gebruikt-geen-coke-of-xtc-maar-pijnstillers-of-antipsychotica~ba77548b/

Geen reactie's

Geef een reactie