Symposium: herstelverhalen voor professionals én cliënten in de ggz

Symposium: herstelverhalen voor professionals én cliënten in de ggz

Symposium: herstelverhalen voor professionals én cliënten in de ggz

Persbericht Dominicanenklooster Huissen

Dominicanenklooster Huissen organiseert op 7 maart 2024 het symposium ‘Ontmoeten, de basis voor herstel’. Hierbij zijn zowel professionals in de ggz als cliënten, naasten en belangstellenden welkom om zich te laten informeren en inspireren.

De insteek van het symposium is ruimte bieden voor het vertellen en vormgeven van je eigen levensverhaal. Dit is voor cliënten in de psychiatrie namelijk een sleutel tot herstel, blijkt uit de 5-daagse herstelverhalen die al jarenlang in het klooster gehouden worden.

Programma

Het symposium begint om 10.00 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten met muziek en een drankje. In de ochtend vertellen emerita hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman en psychiater, afdelingshoofd en hoogleraar psychiatrie Floortje Scheepers ieder een inspirerend verhaal over de kracht van de ontmoeting. Singersongwriter Roos Blufpand vertelt haar eigen muzikale herstelverhaal. Daarnaast delen deelnemers van de 5-daagse herstelverhalen hun ervaringen.

‘s Middags staan er twee workshoprondes op het programma. Een greep uit de workshops:
– ‘Ik mag niet bang zijn’
– ‘Ontmoeten in stilte’
– ‘Mijn verhaal doet er toe’
– ‘Jezelf en de ander ontmoeten met stem en zang’
– ‘Ruimte voor rouw in jou’
– ‘Mijn naam is haas’

Deelname is inclusief lunch. De kosten voor de hele dag zijn € 90,00 inclusief btw. Voor studenten en cliënten geldt een gereduceerd tarief van € 37,50.

Initiatiefnemers

Margreet Roos (geestelijk verzorger GGZ Antes) en Pete Pronk (verhalenverteller) zijn de initiatiefnemers van het symposium. Al tien jaar geven zij in Dominicanenklooster Huissen 5-daagse herstelverhalen. Tijdens deze 5-daagse wordt ruimte, veiligheid en vertrouwen geboden aan mensen die in de psychiatrie terechtkwamen. Dit blijkt een heilzame werking te hebben, juist doordat de deelnemers langer de tijd hebben om elkaar écht te ontmoeten. Met dit symposium willen Margreet en Pete het fenoneem ‘herstelverhalen’ opnieuw onder de aandacht brengen.

Meer informatie over het symposium is te lezen op de website van Dominicanenklooster Huissen, of bekijk de folder met het programma van het symposium.

Geen reactie's

Geef een reactie