Rokers moeten luchten

rokers moeten luchten

Rokers moeten luchten

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid wil rokers helemaal naar buiten hebben. Bij het sluiten van een preventieakkoord tussen overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De inzet is dus hoog bij de poging tot het sluiten van een preventieakkoord tussen overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties.  Eerder lekte al uit dat in het document komt te staan dat pakjes sigaretten uiteindelijk minimaal 10 euro moeten gaan kosten, een neutrale verpakking krijgen en niet meer mogen worden uitgestald.

Eerder was al dat rookruimtes in de horeca moeten sluiten. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde begin dit jaar dat voor de hokken niet langer een uitzondering mag worden gemaakt op het rookverbod in de horeca, dat sinds 2008 geldt. Die uitspraak vloeide voort uit een overeenkomst die ons land met de Wereldgezondheidsorganisatie sloot, waarin de regering zich committeert aan ‘effectieve maatregelen’ tegen blootstelling aan tabaksrook in publieke ruimtes. Ook rookhokken zijn publieke ruimten, zo oordeelde het Hof.

GGZ.nl ging eens polsen in een Haagse coffeeshop. “Wij worden als insecten naar buiten gejaagd. Het is dat we zelf de giftige inhalatie doen, anders was deze over ons heen gespoten door die Blokhuis”.

https://ggz.nl/verwarde-mensen-beter-begeleidt/

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie