Psychiatrische roman ‘Stemmen’ beschrijft intense therapeutische relatie

Psychiatrische roman ‘Stemmen’ beschrijft intense therapeutische relatie

Psychiatrische roman ‘Stemmen’ beschrijft intense therapeutische relatie

Vandaag (18 juni 2024) verschijnt de nieuwste roman van schrijfster Naomi Rebekka Boekwijt. In het boek Stemmen neemt ze de lezer mee in de totstandkoming van een bijzondere band tussen de hoofdpersoon en een psychiatrisch hulpverlener. Het verhaal toont de impact en het belang van een goede vertrouwensrelatie, en schetst tevens de moeilijkheden die gepaard gaan met het opbouwen hiervan.

Sis is een jonge vrouw die zich afgesloten voelt van de wereld en mensen hoort en ziet die er niet zijn. Wanneer ze Hanne ontmoet, de eerste zorgverlener in lange tijd met wie ze een vertrouwensband opbouwt, begint Sis’ beklemmende situatie te veranderen. Als ze in een woongroep gaat wonen treft ze eindelijk mensen bij wie ze zich thuis kan voelen. Tegelijkertijd heeft ook Hanne haar redenen waarom Sis voor haar die éne patiënt is…

Naomi Rebekka Boekwijt laat in deze intense, hoopvolle en persoonlijke roman zien hoe belangrijk een hulpverlener kan zijn. Een warm pleidooi voor medemenselijkheid en het elkaar de hand reiken. Maar hoe ver mag je gaan om iemand te laten ontdooien die zich bevroren houdt? Een moreel en persoonlijk dilemma staat centraal: mag Sis worden aangeraakt door Hanne en mag Sis haar hunkering naar contact met Hanne laten zien?

Over de auteur

Naomi Rebekka Boekwijt (1990) studeerde wijsbegeerte en debuteerde succesvol met de verhalenbundel Pels (2013, shortlist Academica Literatuurprijs). Haar debuutroman Hoogvlakte (2014) werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs. Haar tweede roman Noordwaarts verscheen in 2017. Boekwijt woont in Denemarken, waar ze naast het schrijverschap werkt als huisschilder. Haar laatste roman Bloedblaren werd in 2020 gepubliceerd.

Stemmen

Auteur: Naomi Rebekka Boekwijt
Uitgever: Atlas Contact
Uitvoering: Paperback, 272 pagina’s, 215 x 140 x 27 mm
ISBN: 9789025471248
Prijs: € 22,99 | verkrijgbaar via uitgeverij Atlas Contact en diverse online boekwinkels

Geen reactie's

Geef een reactie