Prijsvraag ZorgSaamWonen Award in teken van eenzaamheid en wonen

Prijsvraag ZorgSaamWonen Award in teken van eenzaamheid en wonen

Prijsvraag ZorgSaamWonen Award in teken van eenzaamheid en wonen

Persbericht ZorgSaamWonen

Eenzaamheid in dorpen, steden, wijken en buurten voorkomen of verminderen? Dat willen we allemaal graag. Kan de gebouwde omgeving hier een bijdrage aan leveren? Ja, dat kan zeker! In het land zijn er al verschillende voorbeelden te vinden. De aanpak van eenzaamheid staat volop in de belangstelling. Helaas is nog onderbelicht dat ook de gebouwde omgeving kan bijdragen aan het voorkómen of verminderen van eenzaamheid in wijken, buurten en dorpen. Het platform ZorgSaamWonen wil meer voorbeelden ophalen en laten zien wat er gebeurt en mogelijk is. Om te inspireren, om een beweging te stimuleren. De eerste ZorgSaamWonen Award staat daarom in het teken van eenzaamheid en wonen. Met als motto: ruimte voor ontmoeting.

Het doel van de prijsvraag is het bieden van erkenning aan inspirerende voorbeelden, het werken aan meer bewustzijn en het activeren van partijen om ook vanuit het fysieke domein eenzaamheid tegen te gaan. Tot en met 15 september 2021 kun je je project aanmelden voor de ZorgSaamWonen Award 2021. Het publiek kiest een winnaar en de vakjury kiest een winnaar. De prijswinnaars ontvangen onder meer een award, de nodige pr en mogen zich presenteren tijdens het landelijke ZorgSaamWonen-Congres op donderdag 9 december 2021 in Zwolle.

Aanmelding staat open voor individuele burgers, groepen burgers, vrijwilligersorganisaties, architecten, ontwikkelaars, woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, andere non-profit- en for-profit-organisaties en overheden.

Jurering

De publieksstemming vindt online plaats van 16 september t/m 28 september 24.00 uur en levert drie genomineerde projecten op. Online kan gestemd worden op alle ingediende projecten. De vakjury bestaat uit: Peter van Assche (architect, oprichter van bureau SLA en lector Architecture & Circular Thinking, Academie van Bouwkunst in Amsterdam), Cees van Boven (juryvoorzitter, bestuurder Woonzorg Nederland), Marilyn Haimé (lid van de Raad van Ouderen vanuit het NOOM), Netwerk Organisaties van Oudere Migranten, Rick Kwekkeboom (lector Langdurige Zorg en Ondersteuning Hogeschool van Amsterdam, lid Wetenschappelijke Adviescommissie Eén tegen Eenzaamheid) en Desirée Uitzetter (Directeur Gebiedsontwikkeling BPD en voorzitter NEPROM). De vakjury nomineert ook drie projecten.

Prijsuitreiking

Op maandagmiddag 4 oktober 2021 in Kloosterkwartier Veghel – tijdens het seminar ‘Eenzaamheid en wonen’ gedurende de landelijke Week tegen Eenzaamheid 2021 – presenteren de genomineerde projecten zich, kiezen jury en publiek de winnaars en vindt de prijsuitreiking plaats. De prijsvraag en het seminar zijn een initiatief van ZorgSaamWonen en Aanpakeenzaamheid.nl, met ondersteuning van het ministerie van VWS/Een tegen Eenzaamheid, Woonzorg Nederland, Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en de gemeente Rotterdam.

Dus heb je een mooi project dat al gerealiseerd is en ruimte voor ontmoeting biedt? Aarzel niet en zend het in!

Klik hier voor het inschrijfformulier of voor meer informatie over de criteria en de procedure.

We hopen jou en je project te ontmoeten!

Geen reactie's

Geef een reactie