Oproep tot meer samenwerking in jaarplan de Nederlandse ggz

Oproep tot meer samenwerking in jaarplan de Nederlandse ggz

Oproep tot meer samenwerking in jaarplan de Nederlandse ggz

Bron: de Nederlandse ggz

De Nederlandse ggz publiceerde vorige week het nieuwe jaarplan ‘Ggz in 2024: nabij waar het kan, beschikbaar waar het moet’. In dit jaarplan roept de vereniging haar leden op om samen te werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Middels speciaal ingerichte waardenetwerken en regieteams wordt ingezet op het versterken en verbeteren van de sector en maatschappij.

De waardenetwerken zijn ingericht op basis van vijf verschillende thema’s: gezond opgroeien, verslaving en gezonde leefstijl, zorg en veiligheid, volwaardig burgerschap, en mentale gezondheid. Daarnaast zijn er drie regieteams die zich richten op de onderwerpen ‘zorg en financiering’, ‘mens en werk’ en ‘informatiebeleid’.

“Bij het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving zijn onze maatschappelijke ambities leidend voor de maatschappelijke veranderingen die we willen realiseren. Daarnaast hebben wij ambities op het vlak van randvoorwaarden die nodig zijn voor zorgaanbieders in de ggz om de zorg goed te kunnen leveren. Zodat we wat we willen bereiken in balans houden met wat we kunnen realiseren. In het jaarplan vind je de maatschappelijke ambities terug bij de plannen van de waardenetwerken, de randvoorwaardelijke ambities bij de regieteams”, aldus de Nederlandse ggz.

“Voor een actieve vereniging en een effectieve lobby en belangenbehartiging is ieders inbreng onmisbaar. We willen graag dat je meedenkt en meedoet in de netwerken van de vereniging. Hierbij dan ook van harte de uitnodiging om te participeren en bij te dragen, zodat wij het werk voor de ggz-sector nog meer vanuit de praktijk vorm kunnen geven. De contactgegevens staan bij de regieteams en waardenetwerken vermeld.”

Het jaarplan 2024 van de Nederlandse ggz – inclusief contactgegevens – vind je hier.

1 Reactie
  • Anoniem
    Geplaatst op 08:57h, 30 januari Beantwoorden

    sorry hoor, ik blijf maar artikelen lezen, hier viel het fotootje op, jullie hebben geen vingertjes meer, zal lekker werken.. hoe lang bestaat de ggz nou, ik weet niet, ik doe maar een gok, pak em beet, na de oorlog, 1950, 1960? geen idee, in ieder geval, we zijn in nederland nog niet allemaal gek, ,maar nog steeds wel heel erg betuttelend, misschien kunnen jullie die inslag eens laten varen, oja, en in al die jaren sinds 1960 ofzo heeft het ggz nooit gefunctioneerd, helaas, jullie plan klinkt wijs, 5 pijlers, zonder vingertjes, maar het schort aan de uitvoering, helaas, nou nog de betutteling weg maar het lijkt og de millenials die helaas helemaal hebben omarmd, jammer hoor

Geef een reactie