Nieuwe e-learningmodule over een rookvrije ggz

Nieuwe e-learningmodule over een rookvrije ggz

Nieuwe e-learningmodule over een rookvrije ggz

GGZ Ecademy heeft in samenwerking met de Nederlandse ggz en Verslavingskunde Nederland de e-learningmodule ‘Rookvrije zorg’ ontwikkeld. Met deze module hopen de organisaties in eerste instantie de verslavingszorg en uiteindelijk de gehele ggz volledig rookvrij te krijgen. Hierover schrijft ICT&health.

Het e-learningprogramma is in het leven geroepen om ggz-medewerkers opleiding en training te bieden, zodat zij kunnen helpen om zorginstellingen rookvrij te maken. De module is tevens bedoeld om meer begrip te creëren voor het belang van rookvrije organisaties. Onder andere theorie, informatie en casuïstiek komen in het programma aan bod, waarbij de focus zowel op patiënten als op medewerkers ligt.

Wanneer de e-learningmodule en afsluitende toets goed worden afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat van de training. Om de missie te laten slagen, is een actieve rol van behandelaars nodig die zich inzetten om roken tegen te gaan. Longarts Wanda de Kanter van het Antoni van Leeuwenhoek vertelt aan ICT&health het volgende over de module:

“Als ervaringsdeskundige weet ik dat medewerkers vroeger ‘gewoon’ met de cliënten meerookten. Nu vind ik dat onvoorstelbaar. Er zijn veel effectievere methodes om bijvoorbeeld stress te bestrijden en iedereen heeft last van roken. Meeroken kost jaarlijks maar liefst zo’n tweeduizend levens. Nee, het is niet zielig om cliënten te vragen te stoppen met roken. Iedereen is het waard. Ik hoop dan ook dat de e-learning gaat inspireren en motiveren om cliënten en ook collega’s te laten stoppen met roken.”

Lees hier het volledige bericht.

Geen reactie's

Geef een reactie