Inspiratie: kunst voor een sfeervolle behandelomgeving

Inspiratie: kunst voor een sfeervolle behandelomgeving

Inspiratie: kunst voor een sfeervolle behandelomgeving

Om het beste uit een behandeling te halen, is meer dan een goede therapeut nodig. Zo zijn de leef- en behandelomgeving van een patiënt of cliënt factoren die mee kunnen spelen in hoe goed de therapie aanslaat. In Almelo helpt een kunstenaar dit jaar mee om de sfeer in een ggz-instelling met onder andere muurschilderingen zo optimaal mogelijk te maken. Twente FM laat in een korte reportage een voorproefje zien van het resultaat.

Het bezoeken van een ggz-instelling kan voor cliënten best een beetje spannend, emotioneel of moeilijk zijn. Een kille, klinische omgeving helpt dan niet echt mee om de gemoedstoestand te verbeteren. Bij Jeugd ggz Almelo hebben ze daarom de hulp ingeschakeld van kunstenaar Chris Veldhof. Hij is aan de slag gegaan om zowel de wachtkamer, gangen als behandelkamers te voorzien van een mooi natuurthema. Hiermee hoopt de instelling bij binnenkomst al een stukje rust en ontspanning te creëren.

In zijn muurschilderingen heeft hij gebruik gemaakt van rustige pasteltinten en heeft hij afbeeldingen van dieren, bomen en objecten gecombineerd met geometrische vormen, om zowel jonge kinderen als volwassenen aan te spreken. Daarnaast zijn bijvoorbeeld echte boomstammen en takken gebruikt om de aankleding compleet te maken, en zijn speel- en gameplekjes gecreëerd om kinderen te vermaken tijdens het wachten.

Benieuwd naar het resultaat van de metamorfose? Bekijk hier de kunstzinnige en sfeervolle decoratie bij Jeugd ggz Almelo.

Geen reactie's

Geef een reactie