Inschrijving zomervakantieprogramma voor kinderen met ggz-indicatie geopend

Inschrijving zomervakantieprogramma voor kinderen met ggz-indicatie geopend

Inschrijving zomervakantieprogramma voor kinderen met ggz-indicatie geopend

Aankomende zomer staat het team van VakantieFUN weer klaar om kinderen met een ggz-indicatie uit Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo een leuke tijd te bezorgen. Vier weken lang organiseren zij een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen van 6 t/m 17 jaar die geen aansluiting kunnen vinden bij het reguliere aanbod. De inschrijving voor gratis deelname aan VakantieFUN in de zomervakantie van 2022 is inmiddels weer geopend.

Het speciale zomerprogramma VakantieFUN is een initiatief van stichting Sport-Z. Deze stichting zet zich in om beweging toegankelijk te maken voor groepen die in het reguliere sportcircuit niet zo makkelijk terecht kunnen: “In onze samenleving zijn er meerdere doelgroepen die niet kunnen deelnemen aan het reguliere sportaanbod; mensen die weinig participeren of die door hun handicap of gedrag worden beperkt in hun sportmogelijkheden”, schrijft de organisatie. “Stichting Sport-Z ziet het als haar kerntaak om deze kwetsbare doelgroepen weer in beweging te brengen. Door middel van sport en bewegen brengen wij mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Met onze kennis, kunde en ervaring adviseren, stimuleren en organiseren wij beweegprogramma’s om sport- en zorgdoelen te realiseren.”

Klinkt VakantieFUN als iets leuks voor jouw kind? Hieronder vind je meer informatie over het programma, zoals omschreven op de website van Sport-Z:

Beleef samen met andere kinderen fantastische dagen tijdens het sportieve en creatieve dagprogramma VakantieFUN! VakantieFUN is voor zowel ouders als kinderen een fijne overbrugging in de (school)vakanties.

Doelgroep – Zomervakantie 2022
Voor kinderen die een ggz-indicatie hebben van 6 t/m 17 jaar, uit Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

Programma
De deelnemers worden in groepen ingedeeld. We werken met kleine groepen, een centrale projectleider en professionele begeleiders. Gezien de problematiek van de kinderen is structuur, duidelijkheid en bekendheid van groot belang. Daarom kiezen we ervaren begeleiders en vaste gezichten voor een groep. Dit is voor zowel de kinderen als de ouders erg prettig. De kinderen worden vanaf 9.30 uur gebracht (10.00 uur starten we met het programma) en vanaf 15.30 uur kunnen zij weer opgehaald worden.

Inschrijving
Ouders van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen (let op, de aanwezigheid van een GGZ-indicatie is verplicht) en die in één van de bovenstaande gemeenten wonen, kunnen hun kind voor VakantieFUN aanmelden. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos.

Onderstaande video geeft een mooie indruk van wat er tijdens eerdere edities te beleven viel:

De activiteiten vinden plaats van maandag 18 juli tot en met vrijdag 12 augustus 2022 (op werkdagen) in Alkmaar. Meer informatie en de mogelijkheid om jouw kind aan te melden, vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie