FNV organiseert college over wetsvoorstel BIG II

FNV organiseert college over wet BIG II

FNV organiseert college over wetsvoorstel BIG II

Op maandag 30 september organiseert de FNV een college over het veelbesproken wetsvoorstel BIG II, zo meldt de website van de vakbond. Minister Bruins van Medische Zorg en Sport heeft het wetsvoorstel gemaakt naar aanleiding van een wens vanuit beroepsvereniging V&VN om duidelijker onderscheid te maken tussen verpleegkundigen met een mbo- en hbo-diploma.

Na de bekendmaking van de plannen ontstond echter een hoop ophef over het voorstel. De Wet BIG (beroepen individuele gezondheidszorg) zou er een nieuwe beroepstitel bij gaan krijgen, namelijk die van ‘regieverpleegkundige’. Hbo-opgeleiden die in of na 2012 zijn afgestudeerd zouden standaard deze uitgebreidere titel krijgen, en andere verpleegkundigen zouden zich op den duur moeten laten toetsen of aanvullende scholing moeten volgen om aanspraak te kunnen maken op de titel.

Bij de beroepsgroep van verpleegkundigen ontstonden veel vragen en zorgen over het wetsvoorstel en wat dit zou betekenen voor de huidige functies en de bijbehorende takenpakketten en verantwoordelijkheden. Door de vele zorgen en tegengeluiden zal de wet voorlopig nog niet worden doorgevoerd. Minister Bruno Bruins heeft een verkenner aangesteld om eerst verder te onderzoeken welke vervolgstappen gemaakt dienen te worden.

De FNV organiseert aan het eind van de maand een informatieve avond om de huidige stand van zaken te bespreken. In het college komen in ieder geval een beleidsmedewerker en bestuurder van FNV Zorg & Welzijn aan het woord en zal er een debat plaatsvinden. Hierbij gaan ze onder andere in op wat het wetsvoorstel precies inhoudt, welke veranderingen dat met zich mee zal brengen en voor wie, wat wel en niet wenselijk is en wat er eventueel zou moeten gebeuren.

Het college vindt plaats op maandag 30 september van 19.00 tot 21.30 uur in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht; wie bij het college aanwezig wil zijn kan zich vooraf aanmelden. Klik hier voor meer details.

Geen reactie's

Geef een reactie