Film ‘Aftersun’ brengt kwetsbaarheid doeltreffend in beeld

Film ‘Aftersun’ brengt kwetsbaarheid doeltreffend in beeld

Film ‘Aftersun’ brengt kwetsbaarheid doeltreffend in beeld

‘Dé ontdekking van het jaar’; zo wordt de nieuwe film Aftersun – vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscopen – beschreven in een recensie in de Volkskrant. De film neemt je mee in de herinneringen van een jonge vrouw, die terugblikt op haar jeugd en de vakantie die ze doorbracht met haar vader. De beelden en de sfeer van de film roepen een puur, ontroerend gevoel op die de kwetsbaarheid van de personages benadrukt. Ze geven een mooi contrast weer tussen enerzijds momenten van plezier en liefde tussen vader en dochter, en anderzijds momenten van persoonlijke ‘struggles’ en uitdagingen.

“Hier ben ik. En dit is Aftersun, een film die op allerlei manieren mijn verleden en heden verbeeldt; mijn hoop en dromen en zorgen en angsten en ambities. En ze worden zo meteen op dit metersgrote doek voor jullie onthuld”, zo sprak filmmaker Charlotte Wells zich vorig jaar uit naar haar publiek bij de voorvertoning op het filmfestival in Cannes. De film werd zowel geschreven als geregisseerd door Wells, met in de hoofdrol Paul Mescal, Frankie Corio en Celia Rowlson-Hall. Barry Jenkins, bekend van de film Moonlight, produceerde de film.

De dramafilm gaat over de elfjarige Sophie en haar dertigjarige vader Calum die samen op vakantie gaan naar een Turkse badplaats. Calum worstelt met de zwaarte van het leven, en doet er alles aan om dit te verbergen voor zijn dochter. Sophie ontdekt juist allerlei nieuwe dingen, en observeert de jongeren om zich heen. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Aftersun gaat vandaag – op donderdag 23 februari – in première in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

Geen reactie's

Geef een reactie