Digitale ‘Ontdekdezorg week’ voor zij-instromers en herintreders

Digitale ‘Ontdekdezorg week’ voor zij-instromers en herintreders

Digitale ‘Ontdekdezorg week’ voor zij-instromers en herintreders

Vandaag gaat de Ontdekdezorg week 2021 van start, die dit jaar volledig online zal plaatsvinden. Gedurende deze week kunnen geïnteresseerden verkennen welke mogelijkheden er zijn om te werken in de sector zorg en welzijn. Deelnemers kunnen zich via de website oriënteren en kennis maken met verschillende organisaties in hun omgeving. Daarnaast worden er diverse informatieve online activiteiten georganiseerd.

Vanmiddag om 16.00 uur vindt de aftrap van de Ontdekdezorg week plaats, welke te volgen is via de homepage van ontdekdezorgweek.nl. Tijdens de opening zal Koningin Máxima in gesprek gaan met enkele herintreders en zij-instromers die de overstap hebben gemaakt naar de zorgsector. Ook worden er via een live-uitzending een aantal activiteiten uitgelicht die deze week zullen plaatsvinden.

Door het hele land zijn er organisaties te vinden die meedoen aan dit initiatief, en waarmee je een afspraak kunt maken om meer te weten te komen over de zorg die zij leveren en het werk dat je bij hen zou kunnen doen. Weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen in jouw zoektocht naar een baan in de zorg? Dan kun je deelnemen aan een van de inleidende webinars waarin meer algemene, brede en praktische informatie wordt gegeven over het werken in deze sector. Hierin worden tevens verschillende werkvelden – zoals ziekenhuiszorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg – uitgebreider besproken.

In het overzicht van alle activiteiten die deze week op het programma staan, kun je op een specifiek werkveld, onderwerp en op locatie zoeken. Naast webinars worden er onder andere online Meet en Greets, rondleidingen, ‘speeddates’, quizzen, Q&A-sessies en workshops georganiseerd. Ook voor de geestelijke gezondheidszorg is er een ruim aanbod van digitale activiteiten, met zowel algemene informatie over het vakgebied als kennismakingen met diverse ggz-instellingen.

Bekijk het totale aanbod op www.ontdekdezorgweek.nl, of zoek direct een organisatie bij jou in de buurt en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Geen reactie's

Geef een reactie