De psychologische aandoening waardoor je je eigen huid eet

huid eten

De psychologische aandoening waardoor je je eigen huid eet

Bijna iedereen doet het, waardoor bijna niemand weet dat het een aandoening  is: Dermatogafie, je eigen huid eten. De aandoening is weinig schadelijk. De meeste mensen bijten aan de randjes van hun vingers langs de nagels. Ondanks dat het een neurotische gewoonte is, blijft het meestal onschuldig, maar zoals met veel dingen: er zijn mensen die doorschieten.

https://motherboard.vice.com/nl/article/3dvkyn/dermatofagie-is-de-psychologische-aandoening-waardoor-je-je-eigen-huid-eet

1 Reactie
  • Jiska van Espelo
    Geplaatst op 13:28h, 07 juli Beantwoorden

    Ik vind dit nogal een milde en summiere beschrijving met een link naar een matig artikel erbij. Ik denk dat dermatofagie behoorlijk problematisch kan zijn, vooral in extreme gevallen. Wanneer is het iets dat iedereen wel eens doet en wanneer wordt het een aandoening die een naam behoeft? Ik denk dat enkel aan randjes ronom de nagel pulken niet perse een naam behoeft. Wanneer je echter daadwerkelijk te maken hebt met dermatofagie dan heb je het niet meer over ‘velletjes rondom de nagel’. Eerder over compleet missende opperhuid van topje tot knokkel. Pijnlijke, bloederige taferelen, die ernstige ontstekingen en infectief kunnen veroorzaken. Het is een dwangneurose waar heel moeilijk vanaf te geraken is. Ik denk dat het belangrijk is om de onderliggende patronen te onderzoeken en te kijken wat daarmee te doen is richting herstel, voor zover mogelijk.

Geef een reactie