De psychologische aandoening waardoor je je eigen huid eet

huid eten

De psychologische aandoening waardoor je je eigen huid eet

Bijna iedereen doet het, waardoor bijna niemand weet dat het een aandoening  is: Dermatogafie, je eigen huid eten. De aandoening is weinig schadelijk. De meeste mensen bijten aan de randjes van hun vingers langs de nagels. Ondanks dat het een neurotische gewoonte is, blijft het meestal onschuldig, maar zoals met veel dingen: er zijn mensen die doorschieten.

https://motherboard.vice.com/nl/article/3dvkyn/dermatofagie-is-de-psychologische-aandoening-waardoor-je-je-eigen-huid-eet

8 Reactie's
 • Jiska van Espelo
  Geplaatst op 13:28h, 07 juli Beantwoorden

  Ik vind dit nogal een milde en summiere beschrijving met een link naar een matig artikel erbij. Ik denk dat dermatofagie behoorlijk problematisch kan zijn, vooral in extreme gevallen. Wanneer is het iets dat iedereen wel eens doet en wanneer wordt het een aandoening die een naam behoeft? Ik denk dat enkel aan randjes ronom de nagel pulken niet perse een naam behoeft. Wanneer je echter daadwerkelijk te maken hebt met dermatofagie dan heb je het niet meer over ‘velletjes rondom de nagel’. Eerder over compleet missende opperhuid van topje tot knokkel. Pijnlijke, bloederige taferelen, die ernstige ontstekingen en infectief kunnen veroorzaken. Het is een dwangneurose waar heel moeilijk vanaf te geraken is. Ik denk dat het belangrijk is om de onderliggende patronen te onderzoeken en te kijken wat daarmee te doen is richting herstel, voor zover mogelijk.

 • Anoniem
  Geplaatst op 15:09h, 22 november Beantwoorden

 • Anomiepje
  Geplaatst op 15:21h, 18 december Beantwoorden

  Hoi Hoii een meisje van 11 hiero! Ik bijt mijn eigen vel heel vaak. En het is best vervelend ik heb nu een soort gek ding op mn duim omdat ik er aan bijt en dan gaan veel mensen vragen wat het is. Ik vind het moeilijk om het mensen dan uit te leggen ik wil er ook graag mee stoppen.. maar het lukt gewoon niet ☹️

  Groetjes, anoniempjee!🩷

 • Anoniem
  Geplaatst op 22:24h, 14 maart Beantwoorden

  Ik bijt al jaren lang op mijn vingers. Eest was het onder mijn nagelrandje maar na een tijdje begon ik op al mijn vingertoppen mijn vel eraf te bijten, dit veroorzaakte gezwollen vingers met een hele rode huid. Ik kan er niet mee stoppen, het gaat vanzelf. Vanaf ik een los stukje vel zag, beet ik heel mijn vingertop. Mijn vinger ontstoken. Ik ben naar de apotheek gegaan en gebruik nu medicatie 🙂

 • Anoniem
  Geplaatst op 22:48h, 02 april Beantwoorden

  Help! M’n zusje eet de tenen

 • Kindje
  Geplaatst op 19:50h, 20 april Beantwoorden

  Ik heb dat ook

 • Alex
  Geplaatst op 23:43h, 14 mei Beantwoorden

  ik denk dst het een soort verslaving is om je zelf beetje pijn te doen

 • anoniem
  Geplaatst op 13:58h, 12 juni Beantwoorden

  Hallo, ik ben 32 en bijt mijn vingers allemaal letterlijk op. Mijn duim is al geen duim meer.. laatst moest ik vingerafdruk van 2 vingers geven bij de gemeente voor mijn id maar dit lukte niet eens. bij geen enkele vinger… vraag me af of ik er ooit mee ga kunnen stoppen

Geef een reactie