Brouwerij en kunstenaars komen met ‘Sexpack Leuterbier’ voor openhartige gesprekken

Brouwerij en kunstenaars komen met ‘Sexpack Leuterbier’ voor openhartige gesprekken

Brouwerij en kunstenaars komen met ‘Sexpack Leuterbier’ voor openhartige gesprekken

Door: Circus Andersom

Leuterbier laat mannen op een andere manier over seks praten

Deze maand is de crowdfunding van een nieuw bierconcept gestart: Sexpack Leuterbier. Het sixpack speciaalbier met Leuterspel maakt mannelijke seksualiteit op een nieuwe manier bespreekbaar. Het Sexpack is een initiatief van Circus Andersom en Brouwerij Oersoep. Initiatiefnemer Martijn Engelbregt: “Veel mannen maken onderling graag grappen over seks, maar over gevoelens wordt zelden gesproken. Sexpack helpt mannen bij een openhartig gesprek. Het spel met de uitdagende vragen maakt de tongen los en het bier werkt als spraakwater.”

Bier dat mannen opent

Kick van Hout van Brouwerij Oersoep: “Leuterbier is een hartverwarmend blond bier met een fris en fruitig karakter. Dankzij het bijgeleverde Leuterspel ontstaan speelse gesprekken over seksualiteit, in plaats van de standaard stoere kleedkamerpraat.” Volgens de makers van het Sexpack ontdekken mannen dankzij het Leuterspel dat het delen van ervaringen en gevoelens rondom seks bevrijdend is, en dat kan in sommige gevallen zelfs potentieverhogend werken.

Penis Dialogen

Circus Andersom bestaat uit een groep kunstenaars die graag verandering teweegbrengen. Ze ontwikkelden het Leuterspel op basis van een ander project: de Penis Dialogen. Het spel bevat vragen zoals ‘Ben je bang voor andermans penis?’, ‘Noem drie vormen van seks waar je je oprecht over verbaast’ en ‘Wat is groter; je ego of je penis?’.

Engelbregt: “We zijn al enkele jaren bezig met dit thema. Het is echt voor veel mannen een verrijking als ze ontdekken dat er ruimte is voor hun kwetsbare kanten. Het Leuterspel maakt ruimte voor thema’s als jaloezie, fantasieën, (on)zekerheden over je lijf, prestatiedruk, grenzen, intimiteit en liefde. Het daagt mensen uit om samen met een paar vrienden uit de comfortzone te stappen. Beetje eng, maar vooral leuk, spannend, opluchtend en inspirerend.”

Voorspel cadeau

Om de eerste editie van het Sexpack Leuterbier mogelijk te maken is er een crowdfunding gestart, het Sexpack kan sinds 1 december in de voorverkoop worden besteld. Voor €32,50 ontvangen de crowdfunders zes flesjes blond bier gemaakt door Brouwerij Oersoep en het spel met ruim 70 vragen. De biertjes hebben ieder een eigen etiket: Lange Jan, Pikkebaas, Flierefluiter, Rampetamper, Lulhannes en de Heilige Fallus.

Deze karakters spelen met de dopjes een rol in het Leuterspel. Initiatiefnemer Engelbregt: “Sexpack is het ideale cadeau voor de man die denkt dat hij alles al heeft. Als je het Sexpack bestelt, krijg je direct het digitale Voorspel cadeau, bijvoorbeeld voor onder de kerstboom. En uiteraard is het spel ook te spelen voor mensen die zich niet identificeren als man.” Meer informatie over het spel, de achtergrond en mogelijkheden voor bestellen vind je op www.sexpack.nl.

Leuterspel kan helpen om seksueel overschrijdend gedrag te stoppen. Ontwikkeld aan de hand van een ontwerpuitdaging georganiseerd door What Design Can Do voor het Openbaar Ministerie.

      

Achtergrond: van Penis Dialoog naar Sexpack

Sexpack komt voort uit Penis Dialogen, een project waar Circus Andersom al enkele jaren aan werkt. In Penis Dialogen onderzoeken we hoe we de dialoog tussen mannen over de meerdimensionaliteit van seksualiteit kunnen oefenen. Hoe bieden we een veilige bedding voor elkaar zodat ook onze kwetsbare kanten aan het licht mogen komen? Hoe creëer je veiligheid rondom geiligheid? Waarom praten mannen doorgaans makkelijker met een vrouw dan met een man over seks? Wat is gezonde seks? En hoe verhouden seks en liefde zich tot elkaar? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de wereld een seksueel veiligere, gezonde wereld wordt? Met minder geweld tegen vrouwen, minder seksueel misbruik van minderjarigen en minder homogeweld?

Waarachtige gesprekken met mannen over seks maken de wereld veiliger, gezonder én leuker! Met Sexpack maken we dit gesprek toegankelijk voor een breed publiek, zodat goede gesprekken over seks straks alomtegenwoordig zijn.

Leuterbier en Leuterspel zijn ook geschikt voor mensen die zich niet identificeren als man. Het Leuterspel kan tevens geheel zonder bier worden gespeeld.

1 Reactie
  • Marije
    Geplaatst op 14:50h, 11 december Beantwoorden

    Wat een leuk initiatief. Echt een originele manier om op spontane manier over seksualiteit te praten. Één biertje maakt de tongen los. Juist een slim spel om een grotere groep te bereiken met een positief eerlijk gesprek over seks.

Geef een reactie