Animatie maakt werk familievertrouwenspersoon bij verplichte zorg begrijpelijk

Animatie maakt werk familievertrouwenspersoon bij verplichte zorg begrijpelijk

Animatie maakt werk familievertrouwenspersoon bij verplichte zorg begrijpelijk

Bron: Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen

De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen heeft een animatie gemaakt voor naasten van mensen met ernstige psychische aandoeningen die te maken hebben met een zorgmachtiging of crisismaatregel. De animatie laat zien wat een familievertrouwenspersoon voor hen doet en met welke vragen een naaste bij een familievertrouwenspersoon terechtkan.

Familievertrouwenspersonen ondersteunen naasten van mensen met ernstige psychische aandoeningen. Vaak zijn deze naasten (emotioneel) belast met de zorg voor hun dierbare. Dat kan zwaar en ingewikkeld zijn. Vooral als er sprake is van verplichte zorg, ofwel een zorgmachtiging of crisismaatregel. In de Wet verplichte ggz is daarom opgenomen dat deze naasten recht hebben op ondersteuning van een familievertrouwenspersoon.

Toch weten lang niet alle naasten van het bestaan van de familievertrouwenspersoon. Om hier verandering in te brengen, heeft de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen een animatievideo gemaakt die op een laagdrempelige manier duidelijk maakt wat een familievertrouwenspersoon doet. De stichting hoopt hiermee meer naasten te bereiken.

Bekijk hieronder de video waarin de rol van de familievertrouwenspersoon wordt uitgelegd:

 

Meer informatie vind je op de website van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen.

Geen reactie's

Geef een reactie