Vroeg Trauma jubileumcongres ‘Vieren en Veerkracht’ op 23 november

Vroeg Trauma jubileumcongres ‘Vieren en Veerkracht’ op 23 november

Vroeg Trauma jubileumcongres ‘Vieren en Veerkracht’ op 23 november

Dit jaar organiseert Centrum Late Effecten het 10e Vroeg Trauma (Jubileum) Congres in samenwerking met de PAO Trauma Academie op 23 november 2023 in congrescentrum De Eenhoorn te Amersfoort, onder de titel: Vieren én Veerkracht.

Voor wie?

Hulpverleners in de ggz: psychiaters, (klinisch) psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen (specialisten), vaktherapeuten, orthopedagogen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen, agogen, maatschappelijk werkers, haptotherapeuten, fysiotherapeuten, huis- & jeugdartsen, vertrouwensartsen, kinder- & jeugdtherapeuten en iedereen die anderszins beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Vieren én Veerkracht

Een groot aantal van de ggz-patiënten is in de kinderjaren aanhoudend en langdurig getraumatiseerd. Deze vroege traumatisering vormt de meest basale en langdurige determinant voor gezondheid en welbevinden. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat een fasegerichte Multidisciplinaire Integrale Traumabehandeling (MIT) zowel bij kinderen als bij volwassenen een enorm effectieve therapievorm is. Dankzij het groeiende aantal behandelaren dat zich hierin specialiseert, gaan steeds meer vroeg getraumatiseerde kinderen en volwassenen gezonder door het leven. Wij zijn trots op iedereen die aan dit prachtige resultaat in de behandeling, soms tegen de stroom in, een bijdrage heeft geleverd. Daarom staat ons 10e en tevens jubileumcongres in het teken van Vieren én Veerkracht met aandacht voor wat werkt en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, diagnostiek en behandelinterventies.

Vakgebied met enorme potentie

Nederland staat internationaal bekend als een van de meest vooraanstaande landen in de diagnostiek en behandeling van Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT). Het vakgebied is niet alleen sterk in ontwikkeling, het is ook een vakgebied met een sterke opbouw, steeds meer gespecialiseerde behandelaren, wetenschappers en belangwekkende nieuwe ontwikkelingen. Kortom, een vakgebied van enorm maatschappelijk belang met een grote veerkracht en enorme potentie.

Wat is de impact van Vroeg Trauma? Bestaat veerkracht? En, wat werkt?

Op het congres verdiepen we ons plenair in het antwoord op de vraag: wat is de levenslange impact van Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering en bestaat er zoiets als veerkracht? In workshops praten we u bij over: Wat werkt? Wat niet? Wat is waardevol of juist discutabel? Uiteraard gaan de workshopleiders, allen docenten van de PAO Trauma Academie, ook in op de laatste resultaten die zij hebben geboekt binnen hun eigen expertisegebied. Het congres wordt feestelijk afgesloten met bijzondere muziek.

Meer informatie over het programma, accreditatie, kosten en inschrijven is te vinden op de website van CELEVT.

1 Reactie
  • Anoniem
    Geplaatst op 20:28h, 13 september Beantwoorden

    Nee, want wat is veerkracht? Als jij het kind bent tevens zondebok juist diegene bent die steeds communicatie wou maar steeds werd weggewuifd, dat jouw familie juist deze communicatieve veerkracht niet hebben om tot een nader tot elkaar komend gesprek te voeren, aldus de narcistische web. Weleens bij stilgestaan dat juist het slachtoffer juist veerkracht heeft en de familieleden juist niet, die zich voordoen als ‘sterk’ maar zich vernederend opstellen en zich zo omhoogtillen, wat is veerkracht? Mijn zus die narcistisch wordt/of al is? Dat jij juist de enige bent die de toxische generatie verbreekt en uit die cirkel stapt.

Geef een reactie