Voetballers zetten stichting op voor mentale gezondheid jongeren

Voetballers zetten stichting op voor mentale gezondheid jongeren

Voetballers zetten stichting op voor mentale gezondheid jongeren

De geestelijke gezondheid van jongeren is een onderwerp waar – gelukkig – steeds meer aandacht voor komt. In de sportwereld krijgen talenten al vanaf jonge leeftijd te maken met diverse mentale uitdagingen zoals het omgaan met prestatiedruk, verwachtingen en verantwoordelijkheden, die zowel vanuit de buitenwereld als vanuit zichzelf kunnen worden opgelegd. Maar ook buiten de sportwereld hebben veel jeugdigen te maken met mentale strubbelingen. Voetballers Gianni Zuiverloon en Edson Braafheid weten er alles van en willen vanuit de Play Mental Foundation hun ervaringen delen om de mentale gezondheid van tieners en (jong)volwassenen te verbeteren.

De afgelopen maanden is er door de oud-profvoetballers en hun team hard gewerkt om deze nieuwe stichting voor jongeren leven in te blazen. Op de website van de Play Mental Foundation schrijven ze het volgende:

“Samen doorbreken wij het taboe op mentale gezondheid

De Play Mental Foundation zet zich in voor een betere geestelijke gezondheid van tieners en (jong)volwassenen. Door het delen van onze eigen ervaringen, maar ook door het aanbieden van professionele inzichten, workshops en clinics, creëren wij awareness voor mentale gezondheidsproblemen.

Wij weten wat het is om te maken te hebben met onrust, druk, stress, depressie of andere mentale belemmeringen. We willen iedereen die we kunnen bereiken de tools geven om met deze tegenslagen om te gaan, zodat ook zij de beste versie van zichzelf kunnen worden.

Weet dat je niet de enige bent”

Hun visie: “Iedereen verdient de kans en ondersteuning om mentale obstakels te overwinnen en zelfstandig, succesvol en betekenisvol te kunnen zijn in de maatschappij. We hebben allemaal het recht om onze unieke kwaliteiten te ontdekken en de tools aangereikt te krijgen om het uiterste uit onszelf te kunnen halen.”

Bij de Play Mental Foundation worden vijf pijlers van geestelijke gezondheid gebruikt als bouwstenen om naar mentale balans toe te werken. Deze pijlers zijn: bewustwording, kwetsbaarheid, discipline/routine, focus en weerbaarheid. Hiermee kunnen jongeren vanuit een sterke basis hun eigen weg volgen en tot bloei komen in de maatschappij.

In onderstaande video delen oprichters Gianni Zuiverloon en Edson Braafheid hun eigen ervaringen die ten grondslag liggen aan de Play Mental Foundation:

Ook werd de stichting onlangs besproken in het radioprogramma Annemiekes A-Lunch van NPO Radio 2. Het fragment van deze uitzending kun je hier terugkijken.

Geen reactie's

Geef een reactie