Uit de Schaduw Festival op 17 juni: samen werken aan verandering

Uit de Schaduw Festival op 17 juni: samen werken aan verandering

Uit de Schaduw Festival op 17 juni: samen werken aan verandering

Bron: Cinetree & Bosbios / De Hoorneboeg

In navolging op de documentaire Uit de schaduw vindt op zaterdag 17 juni het speciale Uit de Schaduw Festival plaats, een initiatief van stichting Get it Done in samenwerking met Buitenplaats De Hoorneboeg. Een dag in het teken van mentale gezondheid; vol verhalen, workshops, muziek en ruimte om ervaringen uit te wisselen. Met bijdragen van onder meer Hanna en Juda Verboom, Jesse Laport, het team van De Fontein, Jim van Os, Floortje Scheepers en Typhoon. Dit festival in de prachtige bosrijke omgeving van de Hoorneboeg gaat over kennisdeling en het werken aan de verandering die nodig is in ons zorgsysteem. Zodat in de nabije toekomst iedereen die nét even anders is ook helemaal zichzelf kan zijn.

Bijna de helft van de mensen krijgt in het leven met een psychische variatie te maken. Velen van hen durven daar met niemand over te praten. Het Uit de Schaduw Festival brengt daar verandering in en is er voor zoveel mogelijk mensen. Of je nu een ervaringsdeskundige bent, iemand in je omgeving kent die hiermee te maken heeft of professioneel betrokken bent – samen brengen we inzichten, expertise en ideeën bij elkaar die nodig zijn om verandering teweeg te brengen op alle vlakken.

De dag bestaat uit keynotes, panelgesprekken en een denktank. En drie workshoprondes: ‘Het taboe voorbij’ waarin we in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen, ‘Van kwetsbaarheid naar kracht’ met verdiepende workshops zoals opstellingen en ademwerk, en ‘Werk samen aan verandering’ waarin we een gesprek voeren over systeemverandering.

We kunnen niet zonder experts!

Ook vanuit je professionele blik is er vandaag veel te leren. Van andere experts en van ervaringsdeskundigen. Tijdens het gehele programma verzorgen we onderdelen waar jij kennis kunt opdoen of jouw kennis juist kunt delen met anderen. Zie en ervaar bijvoorbeeld dat het delen van je verhaal erg helpend is dat je veel kracht in je hebt – als je de juiste ingang weet te vinden. Laat ons vooral ook jouw ideeën over veranderingen horen én vertel ons wat jij denkt dat nodig is om dit voor elkaar te krijgen.

Workshops kun je later reserveren

Tijdens het festival kun je op drie momenten meedoen aan een workshop: hier kun je ze allemaal bekijken.

‘s Ochtends kun je aanschuiven bij ervaringsdeskundigen om je eigen verhaal te delen. Na de lunch kun je kiezen uit een van de sessies die je op een diep niveau kunnen ondersteunen: zoals een ademworkshop, yoga of een opstelling. Aan het einde van de middag kun je jouw eigen expertise inbrengen en meepraten over veranderingen die nodig zijn om de zorg menselijker te maken.

Kies vooral je eigen route

Niets hoeft, alles mag. Laat de dag zoveel mogelijk aansluiten bij waar jij zelf naar op zoek bent en wat je bij kunt dragen. Liever even wandelen dan naar de volgende lezing? Helemaal oké. Net in een bijzonder gesprek terwijl de workshop bijna begint? Beslis zelf waar je je tijd aan wilt besteden.

Meer informatie over het festival, het programma en de tickets vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie