Tweede seizoen YouTube-serie ‘Lessen van Lieke’ voor verpleegkundigen

Start tweede seizoen YouTube-serie 'Lessen van Lieke' voor verpleegkundigen

Tweede seizoen YouTube-serie ‘Lessen van Lieke’ voor verpleegkundigen

– Persbericht mboRijnland –

Donderdag 7 april is het tweede seizoen van de YouTube-serie Lessen van Lieke van start gegaan. Dit seizoen worden de lessen bij verschillende zorginstellingen in huis gegeven, wat zorgt voor veel dynamiek. Zo werkt Lieke, mboRijnland-docent en verpleegkundige, zelf mee aan het bed en laat ze zien hoe je een neusmaagsonde aanlegt. Ze filmt onder andere in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Scheveningen en Villa ExpertCare in Rijswijk, een plek waar chronisch zieke kinderen 24/7 worden verpleegd.

Lieke in actie op werkvloer

Vorig jaar maart startte Lieke Merkens, docent van de opleiding Verpleegkundige bij mboRijnland, haar eigen YouTube-serie. Midden in coronatijd wilde ze haar studenten en andere geïnteresseerden meer verbinding laten ervaren met de opleiding Verpleegkundige en hen boeien met interessante vakinhoudelijke onderwerpen. Het resultaat was een serie video’s waarin Lieke gasten ontving in een huiskamer setting. Dit seizoen zorgt Lieke voor meer actie en gaat de werkvloer op. “We hebben een tweede serie gemaakt, omdat het eerste seizoen een groot succes was. Studenten vonden het leuk om te kijken en hebben er veel van geleerd. Ook collega’s hebben deze video’s gebruikt in hun lessen. Al snel vroegen studenten om een vervolgserie. Het was hun idee om mij aan het werk te zien in de praktijk”, vertelt Lieke.

Schotwonden en amputaties

Doel van deze tweede serie is dat studenten een beeld krijgen van verschillende werkplekken waar ze als verpleegkundigen hun vak kunnen uitoefenen en hoe het er daar aan toegaat. Lieke: “Zo ga ik in een gevangenis werken, een werkplek die vaak wordt vergeten, maar ik laat ook zien hoe het is om met chronisch zieke kinderen te werken.” Lieke neemt de kijker mee in het werk van een verpleegkundige en het klinisch redeneren, dat is kunnen vertellen waarom je een bepaalde handeling doet. Zo wordt de theorie meteen in praktijk gebracht.

Tipje van de sluier

Een tipje van de sluier: in de serie verzorgt Lieke schotwonden, helpt ze bij een onderbeen amputatie en bij de beademing van een kind. De serie is wekelijks te zien op YouTube; de eerste aflevering van het tweede seizoen staat inmiddels online. Kijken dus!

Bekijk hieronder de trailer die vorige week is verschenen:

Geen reactie's

Geef een reactie