Tiny Houses helpen cliënten GGzE op weg naar een zelfstandig leven

Tiny Houses helpen cliënten GGzE op weg naar een zelfstandig leven

Tiny Houses helpen cliënten GGzE op weg naar een zelfstandig leven

Op het Eindhovense Landgoed De Grote Beek zijn onlangs twaalf Tiny Houses neergezet voor cliënten van ggz-instelling GGzE. In samenwerking met woningcorporatie Trudo zijn zij bezig met de realisatie van het project ‘Wonen in de luwte’: een woonvorm waarbij cliënten met psychische klachten zelfstandig kunnen wonen en – indien nodig – ondersteuning binnen handbereik is. Het doel is om mensen hiermee op weg te helpen in de stap naar zelfstandig wonen, zodat zij later kunnen doorstromen naar een reguliere woning.

Van de twaalf woningen die op Landgoed De Grote Beek zijn geplaatst, zullen er zes beschikbaar worden gesteld aan cliënten die hier voor langere tijd begeleid kunnen wonen. De overige zes Tiny Houses zijn bedoeld voor tijdelijke huur; cliënten die hier gebruik van maken leren weer op eigen benen te staan en kunnen na één tot maximaal twee jaar overgaan op een reguliere (huur)woning zonder begeleiding.

“We zijn erg trots op dit eerste concrete samenwerkingsproject van GGzE en Trudo”, vertelt Theo van Kroonenburg, directeur-bestuurder van woningcorporatie Trudo. “Wij ondersteunen mensen bij het zetten van een volgende stap in hun leven. En voor sommigen is die sociale of maatschappelijke stijging zonder ondersteuning erg lastig. Trudo en GGzE maken dit samen mogelijk. In aantallen gaat het misschien niet om een omvangrijk project, voor de mensen om wie het gaat kan dit wel écht het verschil in hun leven maken.”

“Regie om je eigen leven vorm te geven is een belangrijk speerpunt bij herstel. Cliënten die toe zijn aan een volgende stap, krijgen dankzij ‘Wonen in de luwte’ de kans om in een veilige omgeving, in rust en met ondersteuning, verder te herstellen”, aldus Joep Verbugt, voorzitter van de raad van bestuur van GGzE. “Dankzij deze samenwerking met Trudo kan dat hier op het Landgoed en in de geborgenheid van de leef-leer-werk community die we hier realiseren. […] Een mooie eerste mijlpaal van een langdurige samenwerking waar men in Eindhoven zeker meer van gaat horen, geheel in lijn met de community voor mentale kracht zoals wij die voor ogen zien.”

Bekijk onderstaande video van Studio040 voor een visuele indruk van de Tiny Houses:

Geen reactie's

Geef een reactie