Tijd maken voor mensen met dementie

Tijd maken voor mensen met dementie

Tijd maken voor mensen met dementie

“Dementie is niet alleen geheugenverlies maar ook communicatieverlies.”

Wereldwijd zijn er meer dan 50 miljoen mensen met dementie. Dat aantal zal verdubbelen om de 20 jaar. Het thema raakt ons allemaal. 70% van de personen met dementie woont nog thuis en wordt verzorgd door naasten. De aandoening treft op die manier drie keer zoveel betrokkenen als er patiënten zijn. In het boek Tijd maken voor mensen met dementie – 52 manieren om te blijven communiceren geeft auteur Kasper Bormans praktische tips en adviezen om als naaste in contact te blijven met mensen die dementerend zijn.

Mensen met dementie lijken onbereikbaar te zijn, maar toch is er hoopvol onderzoek. We kunnen tijd maken voor de ander en de zandloper omkeren. Zelfs vanaf 1,5 meter met ontsmette handen van achter plexiglas. Dit boek bevat 52 nieuwe manieren om betekenisvol te blijven communiceren met mensen met dementie. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en uitgebreide praktijktesten.

Daarnaast vind je in het boek informatie over de nieuwe app MemoryHome, die speciaal ontwikkeld is door de auteur van het boek om de beschreven technieken beter in de praktijk te kunnen brengen.

App MemoryHome

MemoryHome is een gebruiksvriendelijke en wetenschappelijk onderbouwde applicatie om het contact met mensen met Alzheimer en dementie te versterken. De 52 communicatietechnieken uit het boek hebben een efficiënt, maar kortstondig effect wanneer je ze slechts in één ontmoeting toepast. Om je te helpen er een duurzame levenshouding van te maken hebben we een mobiele app ontwikkeld die je kan helpen om de technieken structureler toe te passen. Aan de basis van MemoryHome ligt de techniek van de geheugenpaleizen. Je hebt de mogelijkheid om de mobiele applicatie MemoryHome gratis en eenvoudig uit te testen.

Over de auteurTijd maken voor mensen met dementie

Dr. Kasper Bormans (1987) promoveerde op het verhogen van levenskwaliteit bij mensen met dementie (KU Leuven). Hij is auteur van het boek Wat Alz?, bedenker van Het Spel van de Verbeelding en samen met Uitgeverij Lannoo ontwikkelde hij de methodiek en mobiele app MemoryHome.

Tijd maken voor mensen met dementie

Auteur: Kasper Bormans
Uitgever: Lannoo
Uitvoering: Paperback, 224 pagina’s, 210 x 140 mm
EAN: 9789401470605
Prijs: € 19,99

Meer informatie over de app MemoryHome vind je op deze website.

 

Beoordeel dit boek

Gemiddelde beoordeling: 3.6 / 5. Aantal stemmen: 5

Laat als eerste een beoordeling achter

Wat vervelend dat u geen goede ervaring heeft gehad.

Heeft u tips voor verbetering?

Geen reactie's

Geef een reactie