Steeds meer hulp in de wijk voor de kwetsbare burger

vroegkinderlijk trauma

Steeds meer hulp in de wijk voor de kwetsbare burger

Er verandert veel in de zorg: de gemeente regelt steeds meer, en dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Een belangrijk aandachtspunt is de omgang met de kwetsbare burger: wat zijn de behoeften, en hoe kan de gemeente hier het beste mee omgaan? De oplossing lijkt vooral in de directe omgeving van de burger te liggen. Zorg speelt zich steeds vaker in de wijk af. Mensen blijven langer thuis worden, en ontvangen hier steeds vaker thuis- of mantelzorg. Ook begeleiding en ondersteuning gebeurt steeds vaker ambulant. Dit vraagt meer van de wijk als leefomgeving. Er zijn voorzieningen nodig om kwetsbare personen prettig en veilig in de wijk te laten wonen. Kwetsbaarheid kent verschillende vormen, en iedere kwetsbare groep heeft andere behoeften.

Lees verder op mijngezondheidsgids

2 Reactie's
  • Frank
    Geplaatst op 20:19h, 08 mei Beantwoorden

    Ik zeg het al jaren, dit gaat helemaal mis, dit moet worden geregeld in Den Haag, anders gaan particulieren er met het geld vandoor en de gemeentelijke bureaucratie neemt genadeloos toe

  • Vince
    Geplaatst op 15:49h, 31 maart Beantwoorden

    Inderdaad belangrijk dat een kwetsbaar persoon zich in de juiste omgeving bevindt. Ook kan een omgeving een helpen bij het monitoren van iemands gesteldheid. Hulp kan op deze manier snel en juist ingeschat worden denk ik.

Geef een reactie